Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χουριέτ: Η Αμερική κάνει πίσω για τη Συρία;

Σύμφωνα με υπάρχουσες πληροφορίες από τις ΗΠΑ προς την Τουρκική κοινή γνώμη: Η Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να  "σηκώσει τα μανίκια" και να εμπλακεί σε στρατιωτικές παρεμβάσεις εναντίων του καθεστώτος το al-Assad

ΟΙ ΗΠΑ είναι πρόθυμες να μάθουν με αριθμούς πλέον τα αποτελέσματα των συγκρούσεων μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, παρ όλα αυτά την ίδια προθυμία δεν δείχνουν και οι στρατιωτικές επιλογές της Ουάσινγκτον για μια στρατιωτική παρέμβαση στην Συρία, ανέφερε Ανώτατος Αμερικανός Στρατηγός σε Τούρκους Ακαδημαϊκούς.

Αν και υπάρχει μια ευρέως φάσματος υπόθεση από Τούρκους ιθύνοντες και ηγέτες,  συμπεριλαμβανομένου και του αντιπροέδρου και προϊσταμένου προσωπικού James Winnefeld, υποννούν ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να μην επεμβαίνει στην δημιουργία  ενός ασφαλούς  "λιμανιού" στην Συρία θεωρώντας επίσης  ότι η Αμερικανική διοίκηση θα δείξει τις προθέσεις τις στο θέμα της Συρίας μετά τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και θα ακολουθήσει μια πιο σκληρή γραμμή συμπεριλαμβανομένης και στρατιωτικής επέμβασης και Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο Winnefeld πραγματοποίησε μια συνάντηση στρογγυλής τραπέζης με Τούρκους Ακαδημαϊκούς στις 23 Οκτωβρίου ως τμήμα των συζητήσεων του στην Αγκυρα. Ο Διοικητής των ΗΠΑ άκουσε τις απόψεις των Τούρκων ακαδημαϊκών σε θέματα που αφορούν την κρίση με την Συρία και τις επιπτώσεών τους στην Τουρκία.

Οι συμμετέχοντες , που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμοι,  δεδομένου ότι ήταν όρος  για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης, είπαν στην  Hürriyet Daily News ότι η Ουάσινγκτον στόχευε στο να οργανώσει πολιτικό χάρτη σε σχέση με την Συριακή της πολιτική για την μετά Αμερικάνικών εκλογών εποχή.

Δυσκολίες για ασφαλές ’’λιμάνι’’ εντός της Συρίας

Όταν οι συμμετέχοντες ανέφεραν το θέμα περί ασφάλειας της Συρίας, ο Ναύαρχος έδειξε απροθυμία από την μεριά της Ουάσινγκτον καθώς είχε προαναφέρει τις δυσκολίες για μια τέτοια κίνηση, η οποία θα μπορούσε και να οδηγήσεις σε συγκρούσεις με τις Συριακές δυνάμεις ασφαλείας.

Το αποτέλεσμα μιας ασφαλούς διέλευσης θα μπορούσε επίσης να πυροδοτήσει σοβαρά προβλήματα για την Τουρκία, κατά τον Winnefeld. Ο Αμερικανός αξιωματούχος επέστησε την προσοχή σε προηγούμενες παρατηρήσεις ότι Σύριων αξιωματούχων ότι χημικά όπλα θα χρησιμοποιόντουσαν μόνο κατά την περίπτωση όπου κάποιος θα προσπαθούσε στρατιωτική παρέμβαση.

Επεσήμανε, επίσης, ότι το NATO θα μπορούσε να παρέμβει στην Συρία εάν το καθεστώς χρησιμοποιούσε χημικά όπλα. Η Ουάσινγκτον σε προηγούμενες δηλώσεις είχε επισημάνει ότι η χρήση χημικών όπλων από το Συριακό καθεστώς θα ήταν μια "κόκκινη γραμμή" στην πολιτική της γι αυτήν.

Εν τω μεταξύ οι ΗΠΑ θεωρεί  ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Ε. είναι απαραίτητη για μια ασφαλή διέλευση από την Συρία, παρά το γεγονός ότι θεωρείται απίθανη περίπτωση για να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τον Αμερικανό Ναύαρχο.
Συμπλήρωσε επίσης, ότι Το NATO θα υποστήριζε τον σύμμαχό του σε περίπτωση επίθεσης από την Συρία εναντίον της Τουρκίας.

Η συνεργασία Τουρκίας και ΗΠΑ στην μάχη εναντίων του ΠΚΚ ήταν και αυτό ένα θέμα της συνάντησης, για το οποίο οι συμμετέχοντες επέδειξαν ανησυχία για την απροθυμία της Ουάσινγκτον να μεταφέρει όπλα στην Τουρκία. Ο ναύαρχος ανέφερε επίσης ότι η Αμερικανική δίοικηση υποστήριξε την μεταφορά όπλων στην σύμμαχο χώρα αλλά το όλο θέμα κόλλησε στην Αμερικανική γραφειοκρατία.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]