Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Der Handelsblatt: Νέα βοήθεια στην Ελλάδα από την Ευρώπη, ύψους 16-18 δισ. ευρώ


Νέα οικονομική βοήθεια, ύψους 16-18 δισεκατομμυρίων ευρώ, σχεδιάζει να προσφέρει στην Ελλάδα η Ευρωζώνη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η γερμανική οικονομική εφημερίδα "Der Handelsblatt".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βοήθεια δεν αποκλείεται να αποφασιστεί κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου, ενώ επισημαίνεται ότι το νέο δάνειο θα πρέπει να εγκριθεί από το γερμανικό κοινοβούλιο. Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει το δημοσίευμα, η ευρωζώνη προτίθεται να μειώσει το βάρος του ελληνικού χρέους, πιθανόν με μείωση των επιτοκίων των υφιστάμενων δανείων ή και με επιμήκυνση της διάρκειάς τους. Ωστόσο, σύμφωνα με την «Handelsblatt», η ευρωζώνη δεν είναι διατεθειμένη να διαγράψει ελληνικό χρέος, θέμα που επιχείρησε να βάλει στο τραπέζι το ΔΝΤ.

Αμφιβολίες για το δημοσίευμα εξέφρασε ήδη ο υπεύθυνος των Γερμανών Φιλελευθέρων για θέματα προϋπολογισμού, Ότο Φρίκε, ο οποίος, μιλώντας στο ραδιόφωνο rbb-Inforadio, δήλωσε ότι δεν έχει ακούσει κάτι για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα και έσπευσε να τονίσει ότι δεν βλέπει πλειοψηφία στην Βουλή για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. "Υπάρχουν κάθε φορά ωραίες νέες θεωρίες", επισήμανε, αλλά, "χρειάζονται και την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου".
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]