Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γνώριζαν οι ΗΠΑ ότι επίκεινται χτυπήματα σε πρεσβείες;


Με σταυρωμένα τα χέρια έμεινε η Ουάσινγκτον αν και διέθετε στοιχεία ότι θα γίνουν επιθέσεις σε διπλωματικά της κτίρια. H Ουάσινγκτον είχε αξιόπιστες πληροφορίες 48 ώρες πριν τις επιθέσεις στο αμερικανικό προξενείο στην Βεγγάζη αλλά και στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο και δεν έκανε τίποτα, αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα «Independent”.

Αμεση ήταν η αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης η οποία έσπευσε να αρνηθεί το περιεχόμενο του δημοσιεύματος. Η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώτατες διπλωματικές πηγές ,υποστηρίζει ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αν και γνώριζε, δεν έδωσε εντολή να τεθούν σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας τα διπλωματικά της κτίρια.

Την ίδια ώρα, οι μυστικές υπηρεσίες της Αιγύπτου είχαν προειδοποιήσει από τις 4 Σεπτεμβρίου ότι μαχητές της τζιχάντ σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε αμερικανικές και ισραηλινές πρεσβείες στο Κάιρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της αιγυπτιακής εφημερίδας «Egypt Independent”, που επικαλείται απόρρητο έγγραφο της εφημερίδας «Al Masry Al Youm».

Σύμφωνα με το αιγυπτιακό δημοσίευμα, την επίθεση θα εξαπέλυε η «Παγκόσμια Τζιχάντ» (Global Jihad), οργάνωση που φέρεται υπεύθυνη για το θάνατο 16 Αιγύπτιων φρουρών στο Σινά, στις 5 Αυγούστου.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]