Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέρενς Κουίκ: Μήπως κάποιοι πρέπει να θυμηθούν πως η Θράκη ανήκει στην Ελλάδα;

  • Ακραίες λογικές προκαλεί η Άγκυρα και το προξενείο της στη Θράκη με τον πίνακα - πρόκληση του ρολογιού της Ξάνθης
  • Η Ελληνική πολιτεία οφείλει να απαντήσει στο θράσος της Άγκυρας
Τις επικίνδυνες, εθνικιστικές και ακραίες λογικές της «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης, η οποία έφτασε στο σημείο μέχρι και να… εκτουρκίσει το Ρολόι-Σύμβολο της κεντρικής πλατείας της Ξάνθης, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην ημερήσια Εφημερίδα της Ξάνθης «Μαχητής» αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ του νομού, εμφανίζεται πίνακας ζωγραφικής που δώρισε η «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης στον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ κατά την επίσκεψή του στη Θράκη, στις 18 Αυγούστου 2012 ο οποίος και απεικονίζει την τουρκική σημαία αναρτημένη στο Ρολόι της κεντρικής πλατείας της πόλης!

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «πρόκειται για μία φωτογραφία διχασμού στην τοπική κοινωνία» εφόσον «δεν εκφράζει ούτε τους Χριστιανούς ούτε τους Έλληνες Μουσουλμάνους του Νομού Ξάνθης οι οποίοι ζουν αρμονικά, έχουν κοινές αγωνίες επιβίωσης, κοινό μέλλον, κοινή πατρίδα και πάνω απ’ όλα κοινή ελπίδα για τη σωτηρία της χώρας μας».

Ερωτήματα ωστόσο προξενούνται και από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως επισημαίνει ο Πολιτευτής Ξάνθης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου, «ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν και τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης του προαναφερομένου κόμματος, έχουν συνάψει σχέσεις φιλίας και αναγνώρισης με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης αλλά και παράνομο εθνικιστικό κόμμα DEB, βασικός στόχος του οποίου είναι ο προσηλυτισμός των μουσουλμάνων της περιοχής στην ιδέα της αυτόνομης παρουσίας τους στα πολιτικά αυτοδιοικητικά θέματα και όχι μόνο».

Και για να μην υπάρχουν αυταπάτες σχετικά με το τι πιστεύουν τα στελέχη του κόμματος DEB, αρκεί να διαβάσει κανείς τα λόγια του Προέδρου του Μουσταφά Αλί Τσαβούς:

«Μια μέρα αυτοί που αγνοούν εμάς, αυτοί που αγνοούν το μεγάλο τουρκικό έθνος, θα διαψευσθούν. Εμείς στεκόμαστε ορθοί και ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα. Ζούμε στη Δυτική Θράκη ως Τούρκοι και Τούρκοι θα μείνουμε!»

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τον υπουργό εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο
ΘΕΜΑ: Πίνακας – πρόκληση για τη Θράκη ΘΡΑΚΗ

Κύριε Υπουργέ,

Σε τοπικά Μ.Μ.Ε. του Νομού Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική σελίδα http://www.thrakitoday.com και στην ημερήσια Εφημερίδα της Ξάνθης «ΜΑΧΗΤΗΣ», δημοσιεύονται φωτογραφίες οι οποίες εξευτελίζουν το Σύμβολο της Ξάνθης (Ρολόι κεντρικής πλατείας).

Στις φωτογραφίες φαίνεται ο πίνακας ζωγραφικής που δώρισε η αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης στον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ κατά την επίσκεψη του στον Ν. Ξάνθης στις 18 Αυγούστου 2012.

Στον πίνακα απεικονίζεται επάνω στο ρολόι της Ξάνθης να κρέμεται η Τουρκική Σημαία εκφράζοντας επικίνδυνες και ακραίες λογικές.

Πρόκειται για μια φωτογραφία διχασμού στην τοπική κοινωνία. Δεν εκφράζει ούτε τους Χριστιανούς αλλά ούτε και τους Έλληνες Μουσουλμάνους του Ν. Ξάνθης, οι οποίοι ζουν αρμονικά, έχουν κοινές αγωνίες επιβίωσης, κοινό μέλλον, κοινή ΠΑΤΡΙΔΑ και πάνω από όλα κοινή ΕΛΠΙΔΑ για την σωτήρια της Χώρας μας.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει σοβαρό ζήτημα Εθνικής Πολιτικής και Ηθικής Τάξης και αυτό γιατί ο πίνακας δόθηκε στον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης υπό το άγρυπνο βλέμμα και την ανοχή Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεϊν.

Οι συνεργάτες σας εύκολα μπορούν να βρουν τις σχετικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Όπως μου επισημαίνει ο Πολιτευτής Ξάνθης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χαράλαμπος Ευστρατίου, «ο Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεϊν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ξάνθης έχουν συνάψει σχέσης φιλίας και αναγνώρισης με το παράνομο εθνικιστικό κόμμα DEB στον Ν. Ξάνθης και την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» στον Ν. Ξάνθης. Και μάλιστα, εκπρόσωποι του παράνομου εθνικιστικού κόμματος DEB, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του κόμματος Οζάν Αχμέτογλου (αρθογράφο της τουρκόφωνης Γκιουντέμ) και την Νετζλά Τσαβούς (γιατρό, επικεφαλής του τομέα Γυναικών), είχαν πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, κατά την οποία ο Αχμέτογλου απένειμε αναμνηστική πλακέτα στο Γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξάνθης και υποψήφιος βουλευτής Νίκο Καλιαμπάκα».

Υπενθυμίζεται ότι το εθνικιστικό «κόμμα» της Άγκυρας DEB ιδρύθηκε το 1991 από τον Αχμέτ Σαδίκ, με σκοπό να... προσηλύτισει τους μουσουλμάνους της περιοχής αλλά και να προσεταιριστεί όσους δηλώνουν Τούρκοι και πιστεύουν στην αυτόνομη παρουσία τους στα πολιτικά αυτοδιοικητικά θέματα και όχι μόνο.

Και προς τεκμηρίωση, για να μην υπάρχουν αυταπάτες για το τι πιστεύουν τα στελέχη του κόμματος DEB, αρκεί να διαβάσει κανείς τα λόγια του προέδρου του Μουσταφά Αλί Τσαβούς:

«Μια μέρα αυτοί που αγνοούν εμάς, αυτοί που αγνοούν το μεγάλο Τουρκικό έθνος θα διαψευσθούν. Εμείς στεκόμαστε ορθοί και ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα. Ζούμε στη Δυτική Θράκη ως Τούρκοι και Τούρκοι θα μείνουμε!»

Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Γνώριζε η Κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα του πίνακα και τι έχει πράξει μέχρι σήμερα;

2. Εφόσον δεν το γνώριζε τι προτίθεστε να πράξετε;

3. Σκοπεύετε να κάνετε ειδικότερη και αποκλειστική συζήτηση - ενημέρωση των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου για το πρόβλημα - φωτιά της Θράκης; Είτε κατά μόνας είτε όλων των εκπροσώπων τους σε κοινή συνεδρίαση, όπως πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να γίνει, ώστε κανείς να μην είναι ανημέρωτος και όλοι να είναι υπεύθυνοι των πράξεών τους μπροστά στο φάσμα μίας ανατροπής του status της ελληνικής Θράκης που επιχειρείται να γίνει;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ένας μοναχικός ιεραπόστολος απέμεινε ο Τέρενς Κουίκ να μιλάει για τη Θράκη κάθε τόσο στη Βουλή. Κανενός το αυτάκι δεν θα ιδρώσει, αλλά η προσπάθεια είναι αξιέπαινη και ιερό καθήκον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]