Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Der Spiegel: Να χρεοκοπήσει η Ελλάδα


Σε νέο, σκληρό του άρθρο κατά του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, καθώς ούτε η ευρωζώνη ούτε το ΔΝΤ μπορούν να θυσιάσουν την αξιοπιστία τους προσφέροντας στη χώρα μας μια νέα βοήθεια.

«Εάν ο στόχος της Μέρκελ και των συμμάχων της ήταν να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, τότε απέτυχαν. Το μόνο που κατάφεραν τα μέτρα λιτότητας ήταν να επιδεινώσουν την κρίση και να αυξήσουν το χρέος», γράφει το Spiegel.

Το περιδικό αναφέρει ακόμα ότι τίποτα δεν πάει σύμφωνα με όσα είχαν προγραμματισθεί και πως εάν η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανιζόταν ενώπιον της γερμανικής Βουλής, για να ζητήσει ένα τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, μετά το ελληνικό αίτημα που αναμένεται να υποβάλει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για διετή επιμήκυνση, οι κυβερνητικοί εταίροι της θα την κυνηγούσαν έξω από το κτίριο.

Με σκληρό ύφος απέναντι στη γερμανίδα Καγκελάριο το Spiegel επισημαίνει ότι από μόνη της η Γερμανίδα καγκελάριος ενεπλάκη σε αυτή τη δυσχερή κατάσταση, καθώς επέμενε ότι τα προβλήματα των χωρών της νότιας Ευρώπης μπορούν να λυθούν μόνο με σκληρή λιτότητα και πως το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης για να κάνει αυτά που έπρεπε.

«Τώρα δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον τρόπο ερμηνεία της κρίσης», σημειώνει.

Σύμφωνα με το προκλητικό δημοσίευμα, η χρεοκοπία θα προσέφερε στην Ελλάδα την ευκαιρία να απελευθερωθεί από τα χρέη της και να κάνει μια νέα αρχή είτε ως μέλος της ευρωζώνης είτε όχι…




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Άντε ρε σκατοούννοι γυρίστε στο βούρκο σας...
    Δεν θα σας περάσει.....η Ελλάδα έτσι ή αλλιώς θα επιζήσει....
    Βέβαια με αυτά που κάνουν καθημερινά οι αισχροί δωσίλογοι προδότες, η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει και θα χειροτερεύει.....όσο τους αφήνουμε να μας δουλεύουν και να μας υποβιβάζουν...
    Στο χέρι μας είναι να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω, μπορούμε να ξεσηκωθούμε όλοι μας και να τους στείλουμε στον αγύριστο όλους αυτούς τους προδότες ΤΩΡΑ...
    Και πάμπλουτη είναι η Ελάδα μας και εξαιρετικά μυαλά έχει και πολλοί τρόποι διάσωσης έχουν προταθεί αλλά αποσιωπούνται από τα εγκάθετα ΜΜΕ, αλλά και πολλούς εφιάλτες και ακόμη κοιμισμένο λαό.
    Μιά σπίθα χρειάζεται μόνο, όλοι οι Ελληνες πατριώτες θα ακολουθήσουν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]