Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κοίμηση της Θεοτόκου σύμβολο αντίστασης στα σχέδια για το "χάραγμα"


Του Πέτρου Ζαχαριά

'Οχι, που θα ξεχνούσαν την υποταγή των χριστιανικών συνειδήσεων και την υποδούλωση των Ελληνορθόδοξων στα ιταμά σχέδιά τους. Πλέον, έχει καταστεί σαφές και στον τελευταίο πολίτη της χώρας πως τα λεγόμενα πακέτα διάσωσης από τους Μανδαρίνους των Βρυξελλών και τους "εξουσιαστές" της Νέας Υόρκης δεν είναι τίποτε άλλο παρά μοχλοί καταβαράθρωσης της ελληνικής οικονομίας.

Η δίψα τους, όμως, για χειραγώγηση του ευλογημένου ποιμνίου του Θεανθρώπου είναι ακόρεστη. Τα "βαμπίρ" της παγκοσμιοποίησης επιθυμούν την εισβολή τους στο υποσυνείδητο των Ελλήνων πιστών μέσω της υποτιθέμενης "κάρτας του πολίτη", που με περισσή υπερηφάνεια ανακοίνωσαν πριν από δύο περίπου χρόνια οι εδώ εντολοδόχοι τους.

Λίγο η κρίση, λίγο η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, αλλά και οι πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις έκαναν αρκετούς να πιστέψουν ότι οι κάρτες ελέγχου των νεοελλήνων δεν θα κυκλοφορήσουν άμεσα και η κατασκοπεία της προσωπικής τους ζωής από τον "μεγάλο αδελφό" αναβάλλεται επ' αόριστον. Πόσο έξω έπεσαν! Τόσο, ώστε τελικά δεν θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Μάλιστα, καλά διαβάσατε, καθώς στα μουλωχτά ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Πικραμμένος επιχείρησε να περάσει στο ενδιάμεσο των εκλογών τροπολογία για την προμήθεια της "κάρτας του πολίτη".

Οι εγχώριοι υπηρέτες ξένων αφεντάδων, λοιπόν, δεν εγκατέλειψαν τις μεθοδεύσεις τους και οραματίζονται να περάσουν από το παράθυρο την κάρτα-πολυεργαλείο που τάχα θα καλυτερέψει τη ζωή μας, αφού θα απλοποιήσει σε σημαντικό βαθμό τις συναλλαγές μας. Θα αποτελεί ένα μίνι επίσημο έγγραφο, που θα περιέχει τα πάντα (βιομετρικά χαρακτηριστικά) και θα φακελώνει τους πάντες.

Η επανεκκίνηση των προσπαθειώνγια την εφαρμογή της περίφημης καινοτομίας για «το καλό μας» θα γίνει από τονπροσεχή Οκτώβριο. Πληροφορίες αναφέρουν πως μια πρόβα για τα συντόμωςμελλούμενα θα γίνει με ένα… βραχιολάκι για τον Άκη. Με πρόφαση λόγους ασφαλείαςτων πολιτών και ελέγχου των κρατουμένων, θα τοποθετείται βραχιόλι-τσιπ σταχέρια τους. Με αυτό τον «γήινο και αθώο» (;) τρόπο, αρχίζει το ταξίδι-κατάργησητων σκοτεινών στην ιδιωτικότητα του ατόμου και εφαρμόζεται η παραβίαση τουυποσυνείδητου του κάθε ανθρώπου.

Στα θλιβερά και απάνθρωπα σχέδιάτους το μόνο σίγουρο εμπόδιο είναι η βοήθεια της Παναγίας και η χάρη τουΘεανθρώπου. Με μοχλό φωτισμένους κληρικούς, οι οποίοι έχουν συναίσθηση τηςαποστολής τους και με φόβο Θεού προστρέχουν στους αδύνατους και αναξιοπαθούντεςσυμπολίτες μας και βοηθούν όσους έχουν ανάγκη. Έναν από αυτούς ανακαλύψαμε στηνενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο αρχιμανδρίτης π.Παντελεήμων Παπασυννεφάκης, προϊστάμενος του ομώνυμου ναού που πανηγυρίζειανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου,εμφανίζεται προβληματισμένος από την άσχημη οικονομική συγκυρία και τα βάσανατου λαού, αλλά παραμένει πεπεισμένος πως η λύση των όποιων προβλημάτωνβρίσκεται στην πίστη και στρέφει το βλέμμα του στην προστατευτική αγκάλη τηςΥπεραγίας Θεοτόκου.

"Μόνο μέσα στην Εκκλησία το Χριστεπώνυμο πλήρωμα μπορεί να δει αυτό που ονομάζεται "φως στο τούνελ". Αυτός είναι και ο λόγος που πολλά άνομα κέντρα προσπαθούν παντοιοτρόπως - αν και ανεπιτυχώς - να μειώσουν την Εκκλησία καιτην προσπάθειά της. Μεγάλοι άνθρωποι, αλλά και πολλοί νέοι, προσφεύγουν στο ναό μας για να προσευχηθούν, να εξομολογηθούν, να μεταλάβουν, να ακούσουν ένα λόγο αγάπης και παρηγοριάς", λέει ο αρχιμανδρίτης, ο οποίος διακονεί το ναό εδώ και 11 χρόνια, και προσθέτει: "Με τις ευλογίες και την ανύστακτη βοήθεια και καθοδήγηση του σεβ. μητροπολίτη μας, κ. Κωνσταντίνου, θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε στον ταλαιπωρημένο λαό μας, προσευχόμενοι παράλληλα ώστε ο Κύριός μας, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, να πέμψει το έλεός του και να δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματα".

Λίγες ώρες πριν από την εορτή της Κοίμησης της Παναγίας, ο απλός κόσμος συρρέει και προσεύχεται με ταπεινότητα στην εκκλησιά, που αποτελεί μια πνευματική όαση στους χαλεπούς καιρούς.

"Οδεύουμε προς την ευλογημένη μέρα της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου, το Πάσχα του καλοκαιριού. Με την τέλεση καθημερινά της ιεράς παράκλησης, πλήθος πιστών προσέρχεται στην εκκλησία μας για να εναποθέσει τις ελπίδες του και τα βάσανά του στην Παναγία μας", μας εξομολογείται συγκινημένος από την προσέλευση κόσμου και συμπληρώνει:

"Ιδιαίτερα στις μέρες μας διαπιστώνουμε ο κόσμος να έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ να στηριχθεί στην αληθινή μας πίστη, για να μπορέσει να ξεπεράσει τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει και για τις περισσότερες από τις οποίες δεν ευθύνεται ο ίδιος".

Πηγή: Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής (12/08)



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Όλοι σπρώχνουν λίγο λίγο την κατάσταση και ο Πικραμμένος δεν ήθελε να δείξει απρόθυμος. Έκανε κι αυτός το "χρέος" του και έβαλε την υπόθεση της κάρτας σε καλό δρόμο. Καλή Παναγιά και καλή δύναμη σε όλους γιατί θα τη χρειαστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως η δρομέας από την Αιθιοπία, που έβγαλε την εικόνα της Παναγίας και τη φίλησε μετά τη νίκη της, πολύ πίκρανε τα καλικαντζαράκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]