Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ατέλειωτες διακοπές


Με ένα ρεπορτάζ κόλαφο, ο Στέφανος Κασιμάτης δικαιώνει την αποκάλυψη μας την οποία με μία δήλωση παραφροσύνης είχε διαψεύσει ο τέως πρωθυπουργός. Μάλιστα μας είχε προειδοποιήσει “φιλικά” να προσέχουμε μήπως και “γλιστρίσουμε”. Αναμένουμε με αγωνία την αντίδραση του βουλευτή, αν και σε λίγο θα του αποκαλύψουμε μία πολύ πιο οδυνηρή έκπληξη που τον περιμένει.
Θα αναρωτηθείτε “Μα είναι σοβαρό θέμα οι νεροτσουλήθρες αυτές τις στιγμές”; Θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί σας. Είναι ο ορισμός της γελοιότητας. Υπό άλλες συνθήκες, θα μας έφτιαχνε την διάθεση…

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα:

Ατελείωτες διακοπές

O Χριστός σταμάτησε στο Εμπολι (για όσους θυμούνται το μυθιστόρημα του Κάρλο Λέβι…), η μητέρα του στη γραφική Κοντάραινα της Λευκάδας. Συνέβη την περασμένη Παρασκευή, όταν μία Mercedes -της σειράς, όχι τίποτε εξεζητημένο- σταμάτησε έξω από τη φημισμένη χασαποταβέρνα του Μίμη. Από μέσα της βγήκε η κυρία Μάργκαρετ Παπανδρέου, κεφαλή της ιστορικής οικογενείας (κεφαλή, μεταφορικώς και καθ’ όλες τις έννοιες), η οποία διά της παρουσίας της εκεί επιβεβαίωσε την τρανή φήμη των κοντοσουβλίων και κοκορετσίων της ψησταριάς. Η Μητέρα, όπως είναι ο επίσημος τίτλος της στην οικογένεια, ήταν εξόχως ευδιάθετη, παρότι η νήσος τυγχάνει γενέτειρα του Απόστολου Κακλαμάνη, για τον οποίο στο παρελθόν δεν έτρεφε ιδιαίτερη συμπάθεια. Την ευφορία της μαρτυρούσε το πλατύ και σχεδόν μόνιμο χαμόγελό της – εκτός αν το δεύτερο χαρακτηριστικό του μειδιάματος οφείλεται στην τέχνη του πλαστικού χειρουργού και, άρα, δεν είναι δηλωτικό των ψυχικών διαθέσεών της.

Δεν αποκλείεται η παρουσία της στο νησί να συνέπεσε με εκείνη του Πρωτότοκου (ο επίσημος τίτλος του Γιώργου στην οικογένεια), ο οποίος επίσης επέλεξε τη Λευκάδα για να περάσει μέρος των διακοπών του. Κατά πληροφορίες μου, προερχόμενες από αξιόπιστη πηγή (της οποίας τη σοβαρότητα ενισχύει το γεγονός ότι στερείται παντελώς της αίσθησης του χιούμορ…), ο πρώην πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον δήμαρχο, προκειμένου να πληροφορηθεί αν κάπου στο νησί υπήρχαν νεροτσουλήθρες. Υποθέτω ότι η άσκηση στη νεροτσουλήθρα πρέπει να γυμνάζει μια δύσκολη μυϊκή ομάδα την οποία δεν πιάνει το κανό, χωρίς να αποκλείω όμως και την εκδοχή ότι, με κάποιο τρόπο ασύλληπτο για τους κοινούς ανθρώπους, η ύπαρξη νεροτσουλήθρας θα ήταν χρήσιμη στην προετοιμασία των διαλέξεων που πρόκειται να δώσει ο Γιώργος το φθινόπωρο στην Kennedy School of Government του Χάρβαρντ.

Κατά τα λοιπά, το βάρος της προετοιμασίας του έπεσε στο κανό. Ωστόσο, δυστυχώς, υπήρξαν φορές που οι αντιληφθέντες την παρουσία του κάθε άλλο παρά επεδοκίμασαν την αξιόλογη προσπάθεια που καταβάλλει στο άθλημα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρά τα εξήντα χρόνια του. Τυχερός ο Γιώργος, παρ’ όλα αυτά: ανήκει στην ελίτ εκείνων που δεν θα αντιμετωπίσουν τη μελαγχολία του τέλους των διακοπών, καθώς είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε κατάσταση μονίμων διακοπών. Από πότε; Δεν είμαι σίγουρος να το πω. Μάλλον από πάντα, αν κρίνω από το στυλ του…



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]