Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ελληνισμός ήταν και είναι.... ενοχλητικός!


Του Κρίνου Μακρίδη*

Η κρισιμότητα των καιρών τους οποίους περνά ο Ελληνισμός, δεν προκαλεί μόνο αρνητικές επιπτώσεις και εθνική κατάπτωση στην πορεία του έθνους μέσα στην ιστορία, αλλά έχει αποκαλύψει πολλά, τα οποία εάν αξιολογηθούν ορθώς, θα χρησιμεύσουν στην προσπάθεια της πνευματικής, πολιτιστικής και εθνικής ανάκαμψης και της αποτίναξης του εθνικού και οικονομικού ζυγού που προσπαθούν να μας περάσουν στο σβέρκο. Αφορμή για το παρόν άρθρο δόθηκε από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Όπως πολλοί θα παρακολουθήσατε, οι Εγγλέζοι, στην μακρόσυρτη, βάρβαρη και πληκτική τελετή έναρξης των αγώνων, δεν σεβάστηκαν ουδόλως, ούτε την ιστορία των αγώνων, ούτε το νόημα τους και βεβαίως ούτε τον πολιτισμό που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αντίθετα, επιδίωξαν να εξαφανίσουν οτιδήποτε θύμιζε την καταγωγή των αγώνων και το αρχαίο, αθάνατο ελληνικό πνεύμα. Ήταν τόσο φανερή η προσπάθειά τους να μπει στο περιθώριο αυτό που ο Ελληνισμός κληροδότησε σε όλο τον κόσμο, που η απουσία αυτού ακριβώς που ήθελαν να πνίξουν, έδειξε όλη την πνευματική γύμνια του «πολιτισμού» τους και την ποιότητα τους ως κράτος και ως άνθρωποι. Οι Εγγλέζοι αυτοαποκαλύφθηκαν. Δεν ήταν και δεν είναι τίποτε άλλο από μια αποικιοκρατική, στρατοκρατική δύναμη, χωρίς αρχές και αξίες και βεβαίως χωρίς καμιά από τις αρχές και αξίες του ολυμπιακού πνεύματος. Μέχρι και την σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων την μετέφεραν στρατιώτες.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαιότητα ήταν περίοδος εκεχειρίας. Φτάνει να θυμηθούμε – και να συγκρίνουμε αναπόφευκτα – την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Εκεί παρακολουθήσαμε όλη την ιστορία του πολιτισμένου κόσμου, από τη στιγμή που η οικουμενική Ελλάδα διέδωσε το φως του πολιτισμού παντού. Στο Λονδίνο παρακολουθήσαμε αναπαράσταση ιστορικών γεγονότων, τα οποία οι Εγγλέζοι οικειοποιήθηκαν αυθαίρετα και ανιστόρητα και που καμμία σχέση έχουν με το Ολυμπιακό Πνεύμα.
Ωστόσο, η τελετή έναρξης των αγώνων του Λονδίνου ήταν – και έτσι πρέπει να ιδωθεί από τους Έλληνες – ως το πρώτο κτύπημα κατά του Ελληνικού Πνεύματος. Το δεύτερο ήταν ίσως χειρότερο. Αναφερόμαστε στην ομιλία του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, βέλγου Ζακ Ρογκ, ο οποίος είπε το αμίμητο , πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στον «σπίτι» τους. Αυτό δείχνει ακόμα μια φορά τον ξεπεσμό των Δυτικών. Μετά βεβαίως και επειδή υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις, προσπάθησε να τα μαζέψει, αλλά το μήνυμα είχε σταλεί : ο στόχος ήταν να «υφαρπαγούν» οι Ολυμπιακοί Αγώνες από την Ελλάδα και να πληγεί για μια ακόμη φορά η προσφορά του Ελληνισμού στην ανθρωπότητα.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως ό,τι γίνεται δεν είναι τυχαίο. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή για το περιεχόμενο της τελετής έναρξης, όπως δεν ήταν τυχαία η αναφορά του Ζακ Ρογκ.
Τα πιο πάνω αποτελούν μέρος της γενικότερης, ανηλεούς επίθεσης κατά του Ελληνικού Έθνους, που απώτερο στόχο έχει την πλήρη, πνευματική, πολιτιστική, οικονομική και εθνική υποδούλωση του και την καταπάτηση της κυριαρχίας του σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η επίθεση εκδηλώνεται σε πολλά επίπεδα εδώ και αρκετά χρόνια και έχει κορυφωθεί με την οικονομική επίθεση που δέχεται η Ελλάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Επιπλέον αποδεικνύει ακράδαντα ότι οι Αλβανοί, οι Σκοπιανοί, οι Τούρκοι και τώρα οι Εγγλέζοι, χωρίς αρχαίο πολιτισμό, προσπαθούν να οικειοποιηθούν τον πολιτισμόν των άλλων. Τον Αριστοτέλη οι πρώτοι, τον Μ. Αλέξανδρο οι δεύτεροι, τον Όμηρο οι τρίτοι και τώρα οι Εγγλέζοι τους Ολυμπιακούς. Αυτό είναι το κατάντημά τους.

Φυσικά, ο εχθρός διαθέτει και τις υπηρεσίες πεμπτοφαλαγγιτών εντός του Ελληνισμού, ανθρώπων που έχουν στην κυριολεξία πουλήσει την πατρίδα και το λαό έναντι αμοιβής. Όχι μόνον ξεπουλώντας αλλά υπονομεύοντας το ηθικό και μηδενίζοντας τις αντιστάσεις του λαού.
Δεν έχει διευκρινιστεί ότι στο στόχαστρο των ξένων, οι οποίοι επιδιώκουν την πλήρη ισοπέδωση των πάντων, για να εξαφανιστεί η δύναμη του ελληνικού πνεύματος, είναι και η Κύπρος, ο Κυπριακός Ελληνισμός, καθώς αυτό θεωρείται αυτονόητο. Ειδικά στην Κύπρο, ο Ελληνισμός δέχεται και στρατιωτικές απειλές και επιθέσεις, εκτός από τις άλλες, τις πιο «εξευγενισμένες».
Είναι καιρός να κατανοήσουμε ότι το κυρίως όπλο μας είναι η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας και κατ’ επέκταση η γλώσσα μας. Χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι πρέπει να μείνουμε προσκολλημένοι ανενεργά στο παρελθόν, τονίζουμε ότι από το παρελθόν μας μπορούμε να αντλήσουμε τη δύναμη και να αναζωογονήσουμε τα μηνύματα, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε το παρόν και κυρίως το μέλλον του Ελληνισμού.

Οι πεμπτοφαλαγγίτες, όπως προαναφέρθηκε, είναι αυτοί που ροκανίζουν συστηματικά τις ρίζες μας. Με την επιμονή να διαγραφεί η διαφορετικότητα μας, να ισοπεδωθούν τα πάντα, για να μην μπορούν τα παιδιά μας να μαθαίνουν ποιος ήταν ο Λεωνίδας, οι Μαραθωνομάχοι, οι ήρωες των βαλκανικών πολέμων και του έπους του 1940, ποιος ήταν ο Αυξεντίου και ο Καραολής, εφαρμόζεται αποτελεσματικά το δόγμα Κίσσινγκερ και πλήττεται καίρια το Ελληνικό έθνος.
Διευκρινίζουμε γιατί είμαστε βέβαιοι πως οι υπηρέτες των «νεοεποχιτών», θα σπεύσουν να το διαστρεβλώσουν: Όλοι οι λαοί πρέπει να είναι ίσοι, αλλά και όλοι οι λαοί έχουν δικαιώματα στη διαφορετικότητα. Δεν πρέπει οι Έλληνες να αποκηρύξουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γλώσσα τους, θυσία στο βωμό της ισοπέδωσης, που επιδιώκουν όσοι μας θέλουν απλά καταναλωτικά όντα, χωρίς ρίζες, σκέψη και άποψη. Ο Ελληνισμός πάντα ήταν «ενοχλητικός» και αντιστεκόταν. Γι’ αυτό έχουν βαλθεί να τον υποβαθμίσουν και να τον ισοπεδώσουν. Καταλήγω με την επισήμανση ότι φορέας της αντίστασης στον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης είναι η παιδεία.

Ευελπιστώντας ότι η επόμενη πολιτειακή εξουσία του τόπου θα κατανοήσει τη δύναμη και την σημασία της, θα αδράξει αυτής της ευκαιρίας και θα την υπερασπιστεί.
Πέραν της παιδείας όμως χρειάζεται Ομόνοια, επανάκτηση της εθνικής αξιοπρέπειας μας και αντίσταση στα όσα επιδιώκουν οι εχθροί. Χωρίς αντίσταση, πολιτική, κοινωνική, εθνική αλλά πάνω απ’ όλα στρατιωτική θα είμαστε πάντοτε βορά στις ορέξεις των εκάστοτε «βαρβάρων» που θέλουν και διεκδικούν ό,τι βρουν στο διάβα τους, καταπατώντας κάθε ιερό και όσιο των μικρών και αδύνατων λαών και των επιτευγμάτων τους.

* Πρόεδρος Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης (ΚΕΑ) Κύπρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Έτσι είναι, τα πάντα προέρχονται από τους Έλληνες προ 40.000 τουλάχιστον ετών.
    Γλώσσα, Φιλοσοφία, όλες οι Επιστήμες, Θέατρο, Τέχνες, Αθλητισμός και Ολυμπιακοί Αγώνες,Ναυτιλία, Εξερευνήσεις, Εμπόριο, Υψηλή Τεχνολογία, Δημιουργία Αποικιών αλλά με ανάπτυξη και όχι σαν τις αποικίες που δημιούργησαν τα καθάρματα αποκλειστικά για να τους ρουφανε το αίμα, Ιστορία, ηθικές αξίες, ακόμη και ο Χριστιανισμός που ήλθε πολύ αργότερα, είχε προβλευθεί και από τις Σίββυλες και αναφέρεται στα έργα του Ερμού του Τρισμέγιστου κα.
    Αυτό όλα τα μισελληνικά ζώα δεν μπορούν να το ανεχθούν και δυστυχώς ευρίσκουν ....έλληνες συνεργούς και πράττουν τα μύρια όσα κατά του Ρλληνισμού.
    Τώρα τι καταλαβαίνουν οι Νεοέλληνες......
    και αν ξεσηκωθούν άμεσα ώστε ανατρέψουν όλα αυτά τα τομάρια ντόπια και ξένα...... μιά σπίθα μόνο χρειάζεται ...μιά μικρή σπίθα.....και μια μικρή ομάδα ψυχωμένων Ελλήνων πατριωτών.
    Ο Θεός μας ας μας βοηθήσει και ....ας μας ξεστραβώσει επί τέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηδη προσπαθούν να χτυπήσουν και τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό,γεμίζοντας την Ελλάδα με αλλοδαπούς "Ελληνες". Το θέμα είναι ότι δυστυχώς η Ελλάδα δεν απελευθερώθηκε ούτε το 1821 ούτε ποτέ. Αποδέχτηκαν μεν οι Ευρωπαίοι την ανεξαρτησία της μόνο από τους Τούρκους, με τον όρο όμως η χώρα μας να διοικείται εφ΄όρου ζωής εν λευκώ από τζάκια αγνώστου προελεύσεως, αφήνοντάς μας στην αμάθεια και το σκοταδισμό. Αυτά τα τζάκια καθορίζουν και σήμερα τη ζωή της χώρας και το μέλλον του έθνους μας. Διαλέγουμε και παίρνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mιλάμε για την ιστορική πορεία του φαινομένου μέχρι τις ημέρες μας.
    Δεν μιλάμε μόνον για τους αρχαίους Έλληνες, τους οποίους οι υπόλοιποι λαοί τους γνωρίζουν.

    Μιλάμε και για τους σύγχρονους Έλληνες.
    Μιλάμε και για την "άγνωστη" ιστορία των σύγχρονων
    Ελλήνων.
    Μιλάμε για μια ιστορία "ολέθρου" για τις σύγχρονες αυτοκρατορίες. Για μια ιστορία, που με μεγάλη προσοχή προσπαθούν οι σημερινοί ισχυροί να κρύψουν, γιατί δεν τους συμφέρουν οι αποκαλύψεις.

    Δεν τους συμφέρουν τα "κακά" πρότυπα.

    --------------------
    fnous-ΕΑΜ β'- Το ''φαινόμενο'' Ελληνες. Οι φονείς των..
    http://www.youtube.com/watch?v=3X0ZMabii90&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι είναι και είναι μια ευκαιρία όλο αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας για να γίνουμε καλύτεροι, να επανέλθουμε και να δημιουργήσουμε κάτι υγιές και φωτεινό. Τέλος εποχής.
    Βάφλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]