Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην Ουάσιγκτον κάποιοι έχουν ήδη ετοιμάσει το νέο σύνταγμα της Συρίας




Το νέο σύνταγμα της Συρίας... με υπογραφές ΗΠΑ και ΜΚΟ

23 Ιουλίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Aπό τον περασμένο Ιανουάριο, μια ομάδα αποτελούμενη από 40 περίπου συριακής καταγωγής αντικαθεστωτικούς που ζουν στο εξωτερικό συναντάται μυστικά σε τακτά χρονικά διαστήματα σε ένα κτίριο στη διεύθυνση Ludwigkirchplatz 3-4 στο Βερολίνο. Στο κτίριο αυτό στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του Γερμανικού Ινστιτούτου Υποθέσεων Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας (Stiftung Wissenschaft und Politik).

Αλλά ενώ αυτή η "επιτροπή εμπειρογνωμόνων" χρηματοδοτείται από Γερμανούς, οι συνεδριάσεις της καταγράφονται επίσης στα βιβλία εξόδων του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Στις συνεδριάσεις προεδρεύει ο Steven Heydemann (φωτό), Αμερικανός πολίτης με διπλή υπηκοότητα (αμερικανική και ισραηλινή), ο οποίος είχε εργαστεί για χρόνια στην CIA [1], προτού γίνει ερευνητής στο Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Ειρήνη (U.S. Institute of Peace). Αυτή η οργάνωση, η οποία oυσιαστικά παρέχει τον χώρο για τις συνεδριάσεις αυτές, είναι - σε αντίθεση με αυτό που υποδηλώνει το όνομά της - μια "βιτρίνα" για δραστηριότητες του Πενταγώνου [2]. Ο κ. Heydemann έχει επίσης προσφέρει τις υπηρεσίες του στο έργο της αλλαγής καθεστώτων της Αιγύπτου και της Τυνησίας μέσω της "Αραβικής Άνοιξης". Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών συνδέεται με το όλο εγχείρημα.

Το πρόγραμμα ονομάζεται "Η μεθαυριανή ημέρα: η υποστήριξη μιας δημοκρατικής μετάβασης στη Συρία" ("The Day After Tomorrow. Supporting a democratic transition in Syria"). Στην οργουελική ορολογία της Ουάσιγκτον, "μετάβαση στη δημοκρατία" σημαίνει ανατροπή και αντικατάσταση ενός εκλεγμένου προέδρου, του Βashar al-Assad, ο οποίος, όπως έχει αποδειχθεί, απολαμβάνει την ευρεία υποστήριξη του συριακού λαού, από έναν ηγέτη που θα ορίσουν οι Δυτικές δυνάμεις. Η δε φράση "η μεθαυριανή ημέρα" αναφέρεται στην περίοδο μετά την ανατροπή του καθεστώτος της Συρίας από τις ίδιες αυτές Δυτικές δυνάμεις.

Ενώ η συντριπτική πλειοφηφία του λαού της Συρίας ενέκρινε μέσω δημοψηφίσματος ένα νέο σύνταγμα, η συγκεκριμένη ομάδα εργασίας ήταν απασχολημένη με τη σύνταξη ενός άλλου συντάγματος. Επίσης, ασχολήθηκε με την κατάστρωση σχεδίων προκειμένου να ορίσει ποιά θα είναι η μελλοντική πολιτική της συριακής κυβέρνησης. Το τελικό αποτέλεσμα των εργασιών τους  παρουσίασε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Hillary Clinton, προς τον πρόεδρο του "Εθνικού Συμβουλίου της Συρίας", κουρδικής καταγωγής "ακτιβιστή" Abdel Bayset Syda (φωτό αριστερά), κατά τη διάρκεια της 3ης διάσκεψης των "Φίλων της Συρίας" στο Παρίσι, στις 6 Ιουλίου. Τέλος, ο Syda έδωσε τη συγκατάθεσή του για την εφαρμογή αυτού του "οδικού χάρτη".

[1] Κανονικά, οι δραστηριότητες αυτού του είδους υπάγονταν στην αρμοδιότητα του Ιδρύματος Ford, της Υπηρεσίας Πληροφοριιών των ΗΠΑ και της γνωστής Μ.Κ.Ο. Freedom House.

[2] Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Ειρήνη (U.S. Institute of Peace) δημιουργήθηκε σε συνδυασμό με το National Endowment for Democracy, την "θυγατρική" του οργάνωση. Σε επίσημα έγγραφα του Αμερικανικού Κογκρέσου, ο προϋπολογισμός του ινστιτούτου αυτού υπάγεται στο Πεντάγωνο, ενώ ο προϋπολογισμός του National Endowment for Democracy συνδέεται με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Το τελικό αποτέλεσμα των εργασιών τους παρουσίασε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Hillary Clinton, προς τον πρόεδρο του "Εθνικού Συμβουλίου της Συρίας", κουρδικής καταγωγής "ακτιβιστή" Abdel Bayset Syda (φωτό αριστερά), κατά τη διάρκεια της 3ης διάσκεψης των "Φίλων της Συρίας" στο Παρίσι, στις 6 Ιουλίου. Τέλος, ο Syda έδωσε τη συγκατάθεσή του για την εφαρμογή αυτού του "οδικού χάρτη"."

    KX
    Αν το εγχείρημα του "Εθνικού Συμβουλίου της Συρίας", δηλαδή του ακτιβιστή Abdel Bayset Syda και των "φίλων της Συρίας" πετύχει, προβλέπω σύντομα να μας προκύπτουν και άλλοι ακτιβιστές τύπου Syda, και άλλα "εθνικά συμβούλια", και άλλοι "φίλοι".

    Θα έχουμε το εθνικό συμβούλιο της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας κλπ.. κλπ., με τους αντίστοιχους ακτιβιστές και φίλους. Το τι έχει να γίνει δεν περιγράφεται. Όλοι οι ιθαγενείς Ινδιάνοι, όπως οι δυστυχείς εγχώριοι της Αμερικής, θα αποδεκατιστούν για να διαλάμψει η δημοκρατία και η ελευθερία made in USA. Με άλλα λόγια, η σιωνιστική δημοκρατία, η μασονική ελευθερία, και η αγαπησιάρικη/σχεσιτική ειρήνη της νέας θρησκείας που μας έρχεται με τη δύναμη του ... CERN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]