Τι κρύβουν οι "κλειστές" μυστικές βάσεις;
Θα είχαµε ξεχάσει την ηµιπαράνοµη εισβολή µας στο χώρο από µια ανθρωποθυρίδα της εγκαταλειµµένης βάσης του ΝΑΤΟ στον Κιθαιρώνα, εάν δύο χρόνια αργότερα δεν βλέπαµε στο γνωστό φιλµάκι «Ατσαλένιος Αετός» την Αµερικανική Διοίκηση να δίνει στο αεροσκάφος την εντολή «Κατευθύνσου προς τη βάση του… Ελικώνα»! Θα πείτε, µπερδεύτηκαν µε το Ελληνικό; Την Τανάγρα; Ανάλογη εγκατάσταση υπάρχει και σε γκρεµό της Βαρυµπόµπης µετά τα Βασιλικά Κτήµατα. Προφανώς θα επιτηρεί τους διερχόµενους κόσσυφες τους λευκόστερνους, κοινώς κοτσυφότσιχλες…
Έτσι είναι αν έτσι πιστεύετε, µερικές φορές. Όταν, όµως, δείτε σταθµό και θόλο ραντάρ, π.χ. στην Αταλάντη, να βρίσκεται επί… κοιλώµατος του εδάφους, περίπου στο επίπεδο της θάλασσας, µην απορήσετε. Όλες οι άλλες εγκαταστάσεις ραντάρ βρίσκονται επί κορυφών ορέων.
Τα µυστήρια είναι πολλά για τους λάτρεις της λεγόµενης «πολεµικής Αρχαιολογίας» ή και τους λάτρεις της Στρατιωτικής Τεχνολογίας.
Στρατόπεδα εγκαταλειµµένα που για κάποιον λόγο φυλάσσονται αυστηρά από το Μεγάλο βουνό έως τον Αυλώνα, τον Ωρωπό, τον Υµηττό, µαρτυρίες για έντονη δραστηριότητα σε ώρες κατά τις οποίες στα βουνά ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας (π.χ. στον ανατολικό και κεντρικό Υµηττό) ή ακόµη και για πυροβολισµούς που ακούγονται τις νύχτες σε περιοχές όπου δεν λείπουν και τα περιστατικά συλλήψεων ή διακριβώσεων παρανόµως εισελθέντων ή διερχοµένων.
Η έρευνα της οµάδας που µίλησε στο PRESSing δεν σταµάτησε εδώ, αφού εντόπισε και πρώην (;) αµερικανικές βάσεις επί αντικλίνων µε κατασκευές που είχαν πύλες εισόδου µεγαλύτερο από 2,5 x 15 µέτρα, υπερυψωµένες σκοπιές αµερικανικού τύπου, συστήµατα ασφαλείας και… απόλυτη έλλειψη, ορατών τουλάχιστον, σκοπών.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, όταν ακούσαµε για τις έρευνες µιας άλλης οµάδας µε σχετικό αντικείµενο, δεν θεωρήσαµε τα µέλη της «τρελούς» και «γραφικούς» όπως πολλοί, συνήθως άσχετοι µε το αντικείµενο, άλλοι.
Για παράδειγµα, ο Δρ Ησαΐας Κωνσταντινίδης έγραψε ένα ερευνητικό άρθρο όπου αναφέρεται ότι « …µετά το 1990 και το πέρας του Ψυχρού Πολέµου, µε τη φαινοµενική νίκη των Αµερικανών και των συµµάχων τους, οι Αµερικανοί αναθεώρησαν το καθεστώς των βάσεών τους σε µια σειρά χωρών ανά τον κόσµο, µεταξύ άλλων στην Ελλάδα και την Τουρκία».
Τι συµβαίνει, όµως, µε τις βάσεις τους στον ελληνικό χώρο που υποτίθεται ότι έκλεισαν οι ΗΠΑ την πενταετία 1985-1990;
Στην έκδοση «Ελλάδα - Άκρως Απόρρητο» µπαίνει το ερώτηµα «έκλεισαν οι βάσεις ή συµβαίνει κάτι άλλο;»…
Ένα άλλο ζήτηµα που κατά καιρούς έχει τεθεί σχετίζεται µε την άλλοτε αµερικανική βάση της Δράµας. Η εκεί εγκατάσταση των ΗΠΑ, όπισθεν του Κορύλοβου που δεσπόζει ως ορεινός όγκος δίπλα στην πόλη, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας. Πολλοί παρατήρησαν ότι εκείνη ακριβώς την εποχή της ανακοίνωσης του κλεισίµατός της, τον Οκτώβριο του 1985, γνωστοποιήθηκε πως οι Αµερικανοί ξεκινούν την οικοδόµηση υπόγειου κτίσµατος εντός του χώρου όπου φιλοξενούνταν η βάση! Πολλοί βέβαια αναρωτήθηκαν γιατί, καθώς η βάση έπαυε τη λειτουργία της, ενώ και οι συζητήσεις των χωρικών για «έρευνες για χρυσό και πολύτιµους λίθους στην περιοχή» αναζωπυρώθηκαν.
Σε επιστολή προς τον ΥΠ.ΕΘ.Α. του κ. Γ. Πάλµου τονίζεται ότι στην περιοχή µεταξύ Πεταλιών και Μαραθώνος « …διαπιστώσαµε ύπαρξη βυθιζόµενου στρατιωτικού υλικού, και ολοκληρώνοντας την έρευνά µας µε συνοµιλία µε εντοπίους πληροφορηθήκαµε ότι κάτοικοι της περιοχής ήταν αυτόπτες µάρτυρες της καταπόντισης υλικού 3-5 κοντέινερ από σκάφος προφανώς του Αµερικανικού Ναυτικού…».
Τα προαναφερθέντα, εξηγεί ο Δρ Ησαΐας Κωνσταντινίδης, συναποτελούν «ένα τεράστιο και πολύπλοκο ζήτηµα… Στο παρόν, όµως, πρέπει να αναφέρουµε όσα τονίζει µια τελευταία ενηµέρωση που είχαµε από πηγή µας. Σύµφωνα µε αυτή, οι αµερικανικές επίγειες βάσεις σε διάφορα σηµεία της ελληνικής επικράτειας, συµπεριλαµβανοµένων του Μαραθώνα, της Ν. Μάκρης αλλά και της Δράµας, έχουν µεν εκκενωθεί αλλά αντικαταστάθηκαν από άλλες, πολύ πιο υπερσύγχρονες που βρίσκονται καλά κρυµµένες στο υπέδαφος! Είναι, δηλαδή, υπόγειες (µυστικές βάσεις), οι οποίες κατά την πηγή µας πρόκειται να φέρουν τη γεωπολιτική ανάπλαση της εποχής µας, προετοιµάζοντας το δρόµο για τη Νέα Εποχή…».
Ας αναλογιστούµε ότι κατά τις έρευνες φίλων και συνεργατών του PRESSing, προς επίρρωσιν των ανωτέρω, µελετήσαµε τις φωτογραφίες και από το πολυσυζητηµένο θέµα της σπηλιάς της Πεντέλης, απ’ όπου οι εργαζόµενοι έφυγαν τόσο βιαστικά ώστε άφησαν στον χώρο ενδύµατα εργασίας και τσιγάρα!
Η βάση του ΝΑΤΟ, ή χώρος αποθήκευσης πυρηνικών, ή νατοϊκό καταφύγιο για τις οικογένειες των αξιωµατούχων σε περίπτωση πιθανού πυρηνικού πολέµου, απασχόλησε και το Ελληνικό Κοινοβούλιο µε σειρά επερωτήσεων (Β. Τσουδερού κ.ά.).
Οι απαντήσεις δεν έπεισαν κανέναν, αφού απαγορεύεται άλλωστε ακόµη η είσοδος στο χώρο, ο οποίος είναι φραγµένος µε µπετόν και από τον οποίο φέρεται να πήρε µόνο τις λατύπες γνωστή ελληνική κατασκευαστική εταιρεία, ύστερα από σχετική συµφωνία µε τις αρχές του ΝΑΤΟ!
Υπενθυµίζουµε ότι µε τη λήξη του Ψυχρού Πολέµου δηµοσιεύτηκαν σε αποκαλυπτικό σατιρικό περιοδικό τα δύο σηµεία της Ελλάδας που στοχεύονταν από σοβιετικούς πυρηνικούς πυραύλους.
Ο ένας ήταν πλησίον των Αθηνών, ευνόητο γιατί. Ο δεύτερος ήταν στην περιοχή Νερατζιώνα-ακρωτήριο Μαλέας, όπου δεν υπήρχε καµία ελληνική ή νατοϊκή βάση (η πλησιέστερη ήταν στα Κύθηρα για την παρακολούθηση των σκαφών του εκεί... Σοβιετικού Ναυτικού Αγκυροβολίου). Πάσα εξήγηση δεκτή, για να µην ακούµε µόνο τις εύκολες κατηγορίες αλλά και κάποιες σοβαρές απαντήσεις από όσα τόσοι πολλοί, τόσο εύκολα πιστεύουν ότι µπορεί να αποκρύπτουν.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...