Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κύπρος αρνείται τα μέτρα της τρόικας

"Αιματηρές" περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ ζητά η Τρόικα

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, διαφώνησε με τις θέσεις και τις εκτιμήσεις της Τρόικας και κάλεσε τους εκπροσώπους της να έχουν υπόψη τους ότι το πρόγραμμα που θα εισηγηθούν πρέπει να ακολουθεί το τρίπτυχο εξυγίανση, ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, όπως ήταν και οι αποφάσεις των τελευταίων ευρωπαϊκών συμβουλίων.
Οι τεχνοκράτες της Τρόικας ολοκληρώνουν σήμερα τις διαβουλεύσεις τους για τους όρους παροχής οικονομικής βοήθειας στην Κύπρο από τον ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Η Τρόικα, η οποία εισηγείται αιματηρές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ συναντάήθηκε με την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ενώ δεύτερο κλιμάκιο θα έχει σε λίγο συνάντηση με τον Σύνδεσμο Εγκεκριμμένων Λογιστών. Στο επίκεντρο θα είναι ο εταιρικός φόρος.
Στις 3 το απόγευμα οι τεχνοκράτες της Τρόικας θα συναντηθούν με τη Διαπραγματευτική Πολιτική Ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Διυπουργική Επιτροπή θα προτείνει άλλους τρόπους άντλησης κεφαλαίων, αφού η κυβέρνηση δεν συμφωνεί με τις περικοπές που εισηγείται η Τρόικα. Θα προτείνει τα μέτρα να είναι ήπιας μορφής και μακροχρόνια για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της Ελλάδας με τα συνεχή Μνημόνια.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Άντε μπράβο, έστω και έτσι θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]