Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ποδόσφαιρο κέρδισε και η Μέρκελ έχασε...!


Μπορεί το ποδόσφαιρο να μην είναι πολιτική, ενίοτε όμως χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς (τους φθηνούς, με χαμηλό επίπεδο αυτοσεβασμού, χωρίς προσωπικότητα και χωρίς πραγματικές ιδέες) προκειμένου να «χτίσουν» ή να «υποβοηθήσουν» το προφίλ τους.

Στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Ελλάδας με την Γερμανία, η γερμανίδα καγκελάριος ήταν παρούσα, θέλοντας να πείσει για το εξωπραγματικό, ότι δηλαδή ενώ η Ευρώπη βρίσκεται μέσα σε έναν κυκεώνα και δέχεται «μηνύματα» διάλυσής της, η ίδια βάζει τα πάντα σε δεύτερη ταχύτητα εάν είναι να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας!!! Και η αλήθεια (αν και οξυμωρη) είναι πως καταφέρνει να πείσει πολύ καλά τους Γερμανούς για τον «εθνικισμό» της, την ίδια στιγμή που εργάζεται πυρετωδώς για να εξαλείψει την λέξη έθνος από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη!!!

Παρατηρήσαμε, λοιπόν, πως μέχρι και η τηλεόραση φροντίζει γι αυτό το προφίλ (της πανηγυρίζουσας κραταιάς γερμανίδας καγκελαρίου) της Αγκέλας Μέρκελ, η οποία εξαφανίστηκε από τις κάμερες όταν η Ελλάδα ισοφάρισε στο σκορ την Γερμανία… Δεν επιτρέπεται –φυσικά- να φανεί η Μέρκελ αμήχανη, αγωνιούσα, ίσως και με φόβο της ήτας στα μάτια της…, αφού είναι μία άφοβη Γερμανίδα…!

Παρ’ όλη την προσπάθεια, λοιπόν, να χτιστεί αυτό το προφίλ της κυρίας Μέρκελ, εμείς έχουμε να σημειώσουμε κάτι πολύ απλό: Η γερμανίδα καγκελάριος «πάγωσε» (την έζωσαν τα φίδια, επί το ελληνικότερον) στην σκέψη πως μπορεί να χάσει… Τελικά κέρδισε, αλλά στην όλη ιστορία έχει μείνει και ένα πολύ καλό μάθημα προς την αδίστακτη καγκελάριο που επιθυμεί την παραδειγματική τιμωρία και καταστροφή της Ελλάδας: έντεκα (11) Έλληνες την έκαναν να νιώσει πως μπορεί να χάσει… τι θα συμβεί στην περίπτωση που βρεθούν απέναντί της έντεκα (11) εκατομμύρια Έλληνες; Το έχει σκεφτεί; Τι πιθανότητες θα έχει να επιβληθεί σε έναν λαό που θα αγωνίζεται για την ελευθερία του;

Ξέρετε, εμείς οι Έλληνες πίνουμε το ουζάκι και τον μεζέ μας, παρέα με τον Θεό, που μας τα παρέχει όλα πλουσιοπάροχα. Και σαν ο ήλιος αρχίσει να δύει, τότε ανεβαίνουμε σε μία βουνοκορφή και αποχαιρετάμε την ημέρα πίνοντας έναν καφέ με τον δημιουργό μας, κάνοντας μια ευχή και ευχαριστώντας τον που μας αξίωσε να έχουμε μία τέτοια πατρίδα. Μία πατρίδα που αν η κυρία Μέρκελ μας την πάρει ή (ακόμη και) αν της την χαρίσουμε, ποτέ δεν θα την νιώσει δική της, πάντα θα έχει την αίσθηση πως έχει κλέψει κάτι ξένο… γιατί ποτέ δεν θα καταλάβει τους ήχους από τα κύματα της θάλασσας, ποτέ δεν θα νιώσει τα χρώματα που γεμίζουν τον χώρο, ποτέ δεν θα απολαύσει τον καφέ ή το ούζο κάτω από μία τέντα φτιαγμένη από καλάμια… Όλα αυτά της είναι ξένα κι έτσι θα μείνουν.

Επιμύθιο: Καληνύχτα κυρία Μέρκελ. Δυστυχώς αποφάσισες να πάρεις κάτι που ποτέ δεν θα καταφέρεις. Όχι γιατί οι Έλληνες είναι τρελοί, αλλά επειδή βαδίζεις προς την καταστροφή σου από τη στιγμή που θέλησες να πάρεις την γη εκείνων που σέβονται το ίδιο την ζωή και τν θάνατο, ενώ αγαπούν τον Θεό τους επειδή τον νιώθουν κοντά τους συνεχώς, ακόμη και στον γκρεμό που τους πέταξες κυρία Μέρκελ... Ο δικός σου θεός, κυρία Μέρκελ, έχει ωράριο τράπεζας…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Σωστος Κων/νε , αλλα οχι και εθνικη Γερμανιας !
    Καθε καρυδιας καρυδι εχουν μαζεψη και δηδεν εκπροσωπουν την Αρεια !!!!!!φυλη τους .
    Πουναι οι Χιτλερικοι να δουν τα χαλια τους ;και να φτειαξουν στα ΑΛΗΘΕΙΑ φουρνους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοβοτομημένοι Γερμανοι! μόνο ισοζύγια και μπανκανότες ξέρουν να υπολογίζουν, ανάξιοι των κλασσικών πνευματικών προγόνων τους που ενεπνέοντο από το γρεκορωμάνικο ιπποτικό πνεύμα.
    Την δουλειά τους αυτοί και τα τσιπουράκια μας εμείς με καλή παρέα τον καταγάλανο ουρανό και τα ιλαρά πρόσωπά μας.
    Δέν έχουμε σε τελική ανάλυση ανάγκη ούτε τα ακριβά τους αυτοκίνητα, ούτε τα άλλα αχρείαστα τεχνολογήματα τους..
    Ακόμη και αυτοί σκοτώνονται στην δουλειά για να ζήσουν εδώ ένα μήνα σαν απλοί και φυσιολατρικοί άνθρωποι (μερικοί από αυτούς είναι πραγματικοί φίλοι των απλών Ελλήνων, εκτιμούν τον τρόπο μας, και καταλαβαίνουν τι τους "στερεί" το οργουελικό σύστημα τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν χιλια χρονια , μεγαλη ακολουθια πριγκιπισας πηγε στην χωρα τους και τους ανοιξαν τα ματια .
    Αλλα και αρχαια Ελληνικα ευρηματα , μαρτυρουν το Ελληνικο στοιχειο .
    Όσοι απο δαυτους εχουν Ελληνικο γονιδιο στο αιμα τους επομενο ειναι να μας βλεπουν αλλιως .
    Γνωρισα πολλους Γερμανους και η αληθεια ειναι οτι ειναι λουκανικα οι ερμοι και νομιζουν οτι οδηγοντας καλη κουρισα , γινονται και Ανθρωποι !
    Αλλο η τεχνολογια (που και αυτη απο ΕΜΑΣ την αντεγραψαν) και αλλο ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ .
    Ουννοι γεννηθηκαν , βαρβαροι θα πεθανουν . Ετσι ειναι αυτα και ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ οσα λαπ-τοπ και ναχεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ μη τι άλλο είναι θετικό να μπορείς να δώσεις μια νότα αισιοδοξίας ακόμη και σε ένα αρνητικό σκόρ. Ικανοποιούμαι στη σκέψη πως μπορεί μια σιδηρά "κυρία" να νοιώθει το φόβο της αποτυχίας και συμφωνώ με όλα τα σχόλια των ΜΜΕ που παντού και πάντα φτιάχνουν το προφίλ ενός προσώπου. Μου αρέσει επίσης και το άλλοθι του απλού έλληνα που γέυεται τη ζωή με τις απλές χαρές της, αλλά νομίζω ότι εκεί οφείλονται και πολά δεινά, όπως αυτό που περνάμε τώρα. Όταν την απλότητα έχει αντικαταστήσει η τεμπελιά, την απόλαυση των μικρών θεϊκων στιγμών, έχει αντικαταστήσει η αδηφαγία και το προσωπικό συμφέρον και μόνο, τότε ο καλός οδυσσέας, ο πολυμήχανος έλληνας της ιστορίας μας, μετατρέπεται σε ένα βρωμερό γουρούνι όπως οι πολιτικοί μας, οι οποίοι όμως με την βοήθεια των ΜΜΕ κι άλλων παραγόντων εκλέχθησαν ξανά και ξανά, ακόμη και τώρα, όπου τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Ελπίζω να έχει απομεινει κάτι από τους προγόνους μας, που να μας αφυπνίσει και τελικά να χάσει η κάθε κυράτσω, και να γίνουμε ξανά υπερήφανοι, ελεύθεροι, δυνατοί. Κι αν δεν ξέρει να γευτεί τον ήλιο και τη θάλασσα ο κάθε κατακτητής, αργά η γρήγορα θα το μάθει...
    Το θέμα είναι η ισορροπία κι εμείς τη χάσαμε, για αυτό και φτάσαμε μέχρι εδώ. Μπορούμε να την ξαναβρούμε; και μαζί με αυτή και την ανθρωπιά μας, το ήθος μας, τη γλώσσα μας, τα έθιμά μας. Αν ναι μαζί με αυτά θα επιστρέψουν και τα άλλα γιατί θα επιστρέψει και η περηφάνεια μας. μέχρι τότε, τρώμε τα "γκόλ" και η μέρκελ θα πανηγυρίζει, έτσι στημένα και άκομψα όπως μόνο μια κρυόκωλη πολιτικός ξέρει να κάνει Δ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eμένα πάντως μου θύμισε Κολοσσαίο η όλη υπόθεση. Ο χριστιανός με το λιοντάρι και απέναντι στην εξέδρα ο χοντρός αυτοκράτορας. Είναι παρακμιακό τοπίο πάντα οι τελευταίες μέρες των αυτοκρατοριών. Ό,τι ανεβαίνει είναι θέμα χρόνου να σωριαστεί. Μόνο που οι αυτοκρατορίες ποτέ δεν το καταλαβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "βράβευση τσι μέρας" για το Σάββατο σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου.
    Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ".

    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι μας λες Κωνσταντινες. Εδω 3 απο τους 10 Έλληνες ψήφισαν ΝΔ Πασοκ Δημαρ για να συνεχίσουμε να ειμαστε οι ιδιοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]