Η Ελληνική γεωργία έχει γίνει στόχος προς εξολόθρευση
Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Ενώ η χώρα γκρεμίζεται οικονομικά και κοινωνικά, ενώ κάποιοι έχουν αρχίσει να εμφανίζουν ως πολύ πιθανά τα σενάρια μίας ολοκληρωτικής κατάρρευσης η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία εισαγωγής και αγοράς τροφίμων, η Ελληνική πραγματικότητα με ευθύνη του πολιτικού κόσμου και των κυβερνήσεων (πρώην και νυν) είναι ζοφερή, αφού έχει γίνει κατορθωτό η χώρα να μην έχει την δυνατότητα πλήρους ικανοποίησης παραγωγής των τροφικών της αναγκών!!!
Η στάση των (εκάστοτε) κυβερνώντων είναι επιθετική προς τους αγρότες και γενικότερα την αγροτική οικονομία και δείχνει πως δεν υπάρχει καμία απολύτως κυβερνητική διάθεση να στηριχθεί η Ελληνική παραγωγή ώστε να εξασφαλισθεί αρχικά το τροφικό κεφάλαιο που θα σταματήσει τις αιματηρές για την Ελληνική οικονομία εισαγωγές τροφίμων και γενικότερα αγαθών διατροφής. Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, η αύξηση στην ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής, νέες εκδόσεις αδειών για (ήδη υπάρχουσες) γεωτρήσεις, οι αυξήσεις των λιπασμάτων και ένα άλλο πλήθος μέτρων που σκοπό έχουν την οικονομική αφαίμαξη και τελικά επιβαρύνουν το κόστος της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής, λειτουργούν αρνητικά στην αύξηση του παραγόμενου προϊόντος και στην τελικά αποτρέπουν τους Έλληνες αγρότες από την καλλιέργεια μεγαλύτερων εκτάσεων γης (άρα και περισσότερης παραγωγής που θα διατεθεί στους Έλληνες πολίτες). Επιπλέον, οι αγρότες είναι εκτεθειμένοι σε πλήθος "λαμογιών" - εμπόρων, που κινούνται στην περιφέρεια και πολλές φορές έχουν αφήσει με ακάλυπτες επιταγές τους παραγωγούς. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, κι ενώ είναι γνωστό πως οι παραγωγοί πιέζονται οικονομικά αλλά κι επειδή οι έμποροι γνωρίζουν πως εάν δεν διατεθεί το παραγόμενο αγροτικό προϊόν τότε αυτό θα καταστραφεί, παρατηρείται το φαινόμενο πληρωμής της παραγωγής μετά από έναν ολόκληρο χρόνο, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις αγροτικές κοινωνίες και αποτρέποντας τους νέους να ασχοληθούν με τις αγροτικές καλλιέργειες, λόγω του υψηλότατου κινδύνου "οικονομικού ατυχήματος" το οποίο καλούνται σε μόνιμη -σχεδόν βάση, να καλύψουν οι ίδιοι...
Αλλά και η πολιτεία συμβάλει με τον τρόπο της στην δημιουργία περαιτέρω οικονομικών προβλημάτων στις αγροτικές οικογένειες. Για παράδειγμα, εδώ κι ένα χρόνο είναι απλήρωτο το ΦΠΑ στους αγρότες της Ξάνθης, επειδή ο τοπικός έφορος ήθελε να κάνει έλεγχο. Αν και υπήρξαν έλεγχοι και σε άλλες περιοχές της χώρας, στον συγκεκριμένο νομό ακόμη δεν έχει υπάρξει επιστροφή ΦΠΑ και εν μέσω οικονομικής κρίσης οι αγρότες αναγκάσθηκαν να μειώσουν την παραγωγή τους ή να δανεισθούν μειώνοντας ακόμη περισσότερο (εξανεμίζοντας στην πραγματικότητα) το ελάχιστο κέρδος που θα είχαν. Από όσα μαθαίνουμε, η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλους νομούς της χώρας...
Παρά τα άσχημα "παραδείγματα" αγροτών, που φροντίζει με υπερπάρκεια να "διαφημίζει" το καρτέλ που νέμεται το παραγόμενο αγροτικό προϊόν, για να δικαιολογήσει από την πλευρά του την ύπαρξη υψηλών τιμών στα αγροτικά προϊόντα, πρέπει να καταστεί σαφές πως η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από την εικόνα που έχει μέχρι σήμερα τεχνηέντως δημιουργηθεί.
Μειωμένο το γεωργικό εισόδημα στην Ελλάδα το 2011
Κατά 5,6% συρρικνώθηκε το γεωργικό εισόδημα στην Ελλάδα το 2011 σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat, ενώ αντίθετα στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 7%.
Τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική γεωργική οικονομία επιβεβαίωσε η Κομισιόν, απαντώντας στον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιώργο Παπαστάμκο.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η μείωση του γεωργικού εισοδήματος ανά εργαζόμενο στην Ελλάδα οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως στο γεγονός ότι ο όγκος της γεωργικής παραγωγής το 2011 παρέμεινε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο έτος (+0.3%), ενώ σημειώθηκε μικρή αύξηση της αξίας της γεωργικής παραγωγής σε πραγματικούς όρους, η οποία οφείλεται στην αύξηση κατά 1% στις τιμές εκροών, και στις αμετάβλητες εισροές γεωργικής εργασίας. Την ίδια ώρα, η αξία της ενδιάμεσης ανάλωσης αυξήθηκε σε πραγματικούς όρους κατά 9%, λόγω της αύξησης κατά 11% στις τιμές, ενώ ο όγκος παρέμεινε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το 2010. Σημειώνεται ότι οι κυριότερες αυξήσεις τιμών παρατηρήθηκαν στις ζωοτροφές, την ενέργεια και τα λιπαντικά και τα λιπάσματα.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπαστάμκος τόνισε ότι «βρισκόμαστε στην κορύφωση μιας διαπραγμάτευσης που αφορά στην επιβίωση της ελληνικής υπαίθρου» προσθέτοντας ότι δίνεται «μάχη οπισθοφυλακής για έναν ισχυρό προϋπολογισμό της Ε.Ε. υπέρ της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής». «Τίποτε δεν είναι δεδομένο. Τη δοκιμαζόμενη ελληνική γεωργική οικονομία δεν την υποβοηθούν εξαγγελίες ποσοτικού περιεχομένου, προτού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ», σημείωσε, προσθέτοντας ότι αντί για «ένσκοπες ποσοτικές εξαγγελίες» καλό θα ήταν το εθνικό σύστημα δράσης να προπαρασκευάσει τις ελληνικές διαπραγματευτικές θέσεις.
Αυξημένους τόκους κατά 8,5% πλήρωσαν το 2010 οι Έλληνες αγρότες για τα δάνειά τους
Aυξημένους τόκους κατά 8,5% πλήρωσαν το 2010 οι Έλληνες αγρότες για τα δάνεια που έχουν πάρει από τις τράπεζες, την ώρα που τα αγροτικά ημερομίσθια μειώθηκαν κατά 6%.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την εξέλιξη του γενικού δείκτη τιμών αμοιβής συντελεστών παραγωγής στη γεωργία - κτηνοτροφία για το 2010, τα οποία δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Συγκεκριμένα:
Ο γενικός δείκτης σημείωσε μείωση 0,7% το 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του 2009, έναντι μείωσης επίσης 0,7% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.
Η μείωση του γενικού δείκτη οφείλεται στις εξής μεταβολές των επιμέρους δεικτών:
- Στη μείωση του δείκτη τιμών αμοιβής εργασίας (αγροτικά ημερομίσθια) κατά 6%.
- Στη μείωση του δείκτη τιμών αμοιβής γης (ενοίκια αγροκτημάτων) κατά 1,2%, και
- Στην αύξηση του δείκτη τιμών αμοιβής κεφαλαίου κατά 5,5% (τόκοι δανείων- αύξηση 8,5%, ενοίκια μηχανημάτων- αύξηση 2%).
Αυξήσεις έως 18% σε βασικά προϊόντα στα σούπερ μάρκετ
Παρά την κρίση και τη μείωση του εισοδήματος των ελληνικών οικογενειών, οι τιμές στα περισσότερα βασικά προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ πήραν την ανιούσα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, παρατηρήθηκε αύξηση, που φτάνει ως το 18% σε σχέση με πέρσι.
Την υψηλότερη ανατίμηση έχει παρουσιάσει η ζάχαρη με 18,23% και ακολουθούν τα αναψυκτικά με 10%, οι μαρμελάδες με 8%, τα κατεψυγμένα ψάρια με 7,87%, οι χυμοί φρούτων με 7,1%, η μαργαρίνη με 7,29%, το αλάτι και τα μπαχαρικά με 6,9%, τα αλλαντικά με 6,3% και το γάλα με 6%.
Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι οι αυξήσεις αυτές οφείλονται στις ανατιμήσεις που έχουν σημειωθεί διεθνώς στα εμπορεύματα και τις πρώτες ύλες από πέρσι. Επίσης στην ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ, στην αύξηση του μεταφορικού κόστους λόγω της ανόδου των τιμών των καυσίμων αλλά και στην αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.
Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι παρά το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει αποκλιμάκωση των τιμών αυτών στη διεθνή αγορά, στα ράφια των σούπερ μάρκετ όχι μόνο δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή, αλλά παρατηρείται το φαινόμενο της συνεχούς αύξησης, ιδιαίτερα των τροφίμων.
Συντονισμένη καταστροφή προς όφελος της Ευρώπης
Πριν χρόνια η Ε.Ε. έδωσε πολλά χρήματα για να καταστραφεί η Ελληνική Αλιεία. Στη συνέχεια άρχισαν οι μεγάλες εισαγωγές ψαριών από τις βόρειες χώρες της Ευρώπης. Πριν λίγο καιρό ήρθε η σειρά της Ελληνικής αμπελοκαλλιέργειας, με "εντολή" καταστροφής Ελληνικών αμπελώνων. Μάλλον οι Ευρωπαίοι αγρότες πρέπει να ανεβάσουν το εισόδημά τους για να μην διαμαρτυρηθούν στους πολιτικούς τους. Μετά τους αμπελώνες έρχεται η "αλλαγή ελαιώνων" στην Ελλάδα(!!!) για να εξασφαλισθεί καλύτερη ποιότητα και παραγωγή (το καλύτερο λάδι παγκοσμίως, να γίνει ακόμη καλύτερο;). Με 5 χρόνια αναμονής για την πρώτη παραγωγή από τους νέους ελαιώνες, πώς θα γίνει κατορθωτή η επιστροφή στις αγορές, οι οποίες θα έχουν βρει νέους παραγωγούς; Δύσκολη ερώτηση -αν και είναι για ηλιθίους- η οποία απευθύνεται στο πολιτικό προσωπικό, το οποίο δεν είναι απλά ανεπαρκές, αλλά λειτουργεί (άγνωστο αν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα) εις βάρος της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν τόσο για τις αγροτικές καλλιέργειες, όσο και για την κτηνοτροφία και την αλιεία. Το Ελληνικό κράτος λείπει από πάντού. Δεν έχει ένα σοβαρό πρόγραμμα αναπτυξιακής αγροτικής πολιτικής. Για την ακρίβεια δεν υπήρξε ποτέ αναπτυξιακός προσανατολισμός. Το αντίθετο μάλιστα ισχύει. Με αποτέλεσμα η χώρα να παραδίδεται διατροφικά στις εισαγωγές, πάρα πολλές εκ των οποίων είναι από χώρες εκτός Ευρώπης και ως εκ τούτου μη ελεγχόμενες ποιοτικά... Εκτός δηλαδή από την τροφική ανεπάρκεια και εξάρτηση, έχουμε και την εκκροή πολύτιμου συναλλάγματος, η οποία προσθέτει επιπλέον προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα λόγω της πολιτικής ανεπάρκειας.
Ευελπιστώντας πως τα χειρότερα σενάρια δεν θα γίνουν πραγματικότητα, περιμένουμε από την σημερινή κυβέρνηση να πάρει σειρά μέτρων -έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή- που θα αναστρέψουν την φρικτή εικόνα μίας χώρας της οποίας οι κάτοικοι θα γνωρίσουν και θα αναγκαστούν να (επι)ζήσουν -κυριολεκτικά- μέσα από την πείνα...
ΥΓ: Αξιοπερίεργο είναι πως τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα εξάγονται -σχεδόν στο σύνολό τους προς την Ευρώπη- λόγω της πολύ καλής ποιότητάς τους, ενώ στην Ελλάδα μένουν τα προϊόντα δεύτερης και τρίτης διαλογής ή διατίθενται στην αγορά αγροτικά εισαγόμενα προϊόντα αγνώστου προελεύσεως, ταυτότητας και ποιότητας...
Πολυ καλό το άρθρο !
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ καταστροφή της γεωργίας, οπως και της κτηνοτροφίας, της αλιείας και πάσης άλλης επισητιστικής πηγής συμπεριλαμβανομένης και της μεταποίησης των αγροτικών και άλλων καθώς και και η καταστροφή πάσης πλουτοπαραγωγικής πηγής της Ελλάδας, είναι μέρος του γενικού σχεδίου της ολοκληρωτικής καταστροφής της Ελλάδας μας, που διαχρονικά οι δωσίλογοι προδότες εφαρμόζουν..
Ειδικά το ...Υπουργείο Γεωργίας ή όπως αλλιώς λέγεται σήμερα, όπως είχε πει ο κ Σοφιανόπουλος (της Χρωπει αν θυμάσθε) θα έπρεπε να ονομάζεται Υπουργείο Εθνικής Προδοσίας !!!
Πόσες σωστές και σοβαρές προτάσεις είχε κάνει αυτός ο άνθρωπος......
Τον στείλανε.....
Αντί να βοηθήσουν τους αγρότες μας, επέβαλαν ποσοστώσεις στη παραγωγή, τους αποβλάκωσαν με κάτι δήθεν επιδοτήσεις που ουσιαστικά τώρα πλέον τελείωσαν, χωρίς να τους λένε τι χρειάζονται οι αγορές, ταυτόχρονα τους έβαλαν να ξεριζώσουν σχεδόν τα πάντα και ταυτόχρονα ακρίβαιναν όλα τα απαιτούμενα στις καλλιέργιες.
Μετά έκλεισαν και τις Βιομηχανίες λιπασμάτων και συναφών βοηθητικών της γεωργίας και ζωοτροφών και έκαναν ότι μπορούσαν, ώστε να ακριβαίνουν τα πάντα που είχαν σχέση με τις καλλιέργειες.
Ετσι φθάσαμε να εισάγουμε σχεδόν τα πάντα, ενώ οι σοδειές των καλλιεργητών έμεναν αδιάθετες στις αποθήκες.
Οι Ενοπλες δυνάμεις, Νοσοκομεία και Δημόσια Ιδρύματα, τρέφονται σχεδόν αποκλειστικά με όσπρια και λαχανικά, ρύζι και άλλα γεωργικά προιόντα εισαγωγής.....
Το επόμενο τραγικό βήμα, είναι ότι θα ..προσπαθήσουν να επιβάλουν σπορές με σπόρους /υβρίδια (και γεννετικά τροποποιημένα) που παράγουν μόνο μερικές εταιρείες στο κόσμο και είναι μόνο για μιά σπορά.... τους Ελληνικούς σπόρους που κρατούσαν οι γεωργοί για την επόμενη σπορά θα τους απαγορεύσουν, ήδη έχουν κλείσει ορισμένα κέντρα που κρατούσαν Ελληνικούς σπόρους...
Ευτυχώς που στον αγροτικό τομέα έχουν εισέλθει νέα άτομα με καλές ιδέες και εργατικότητα και ίσως να ανατραπεί η κατάσταση.
Τώρα θέλουν και τεράστιες εύφορες γεωργικές εκτάσεις, (και άλλη μείωση της αγροτικής παραγωγής)για τοποθέτηση φωτοβολταικών.......ώστε αυτοί (όχι οι Έλληνες ) να έχουν φθηνό ρεύμα......
Καταλαβαίνετε τι συμβαίνει μας Εθνοκτονούν .....
Και εμείς ξυνόμαστε....
Τελικά η είσοδος και παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ/ΟΝΕ είναι και η καταστροφή της Ελλάδας....
Πρέπει να αντισταθούμε ΤΩΡΑ.... με πείσμα και λύσσα, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν Ελλάδα και Έλληνες.
Οι διαχρονικοί προδότες πρέπει να εκλείψουν οριστικά, ήδη έχουν διαλύσει τα πάντα
άλλά εμείς υπάρχουμε και είμαστε Έλληνες!!!
Θίγεται το μέγιστο των θεμάτων γιά την χώρα μας (μετά την γλώσσα), δηλ την ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ανάπτυξη με το μικρότερο δυνατό εισαγωγικό κόστος..γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, δασοκομία...ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας, που ο κόσμος να χαλάσει! δεν εξαρτάται από τους έξωθεν...μονο απο τον Θεό! Ακολουθούν λιγνίτες, βωξίτες κλπ..αλλά αυτά δεν τρώγονται άμεσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤουρισμός, ναυτιλιακό, άδηλοι ποροι κλπ δεν σχετίζονται αποκλειστικά από εμάς.
Μέγα θέμα είναι βεβαίως τα αγροτικά χρέη (θυμάσθε;). Εάν μια τράπεζα πρέπει να μείνει κρατική, με όποιο κόστος, αυτή είναι η ΑΓΡΟΤΙΚΗ..πάση θυσία!
Πρέπει επιτέλους κάποιος να βάλη εμπρός το θέμα των καταναλωτικών συνεταιρισμών επί νέας βάσεως και ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ και ΑΡΤΟ.
Αυτοί οι καταναλωτικοί συνεταιρισμοί, πιθανόν, να πρέπει να είναι μικτοί, με τους παραγωγούς, πάνω σε μία βάση προαποφασισμένων οικογενειακών "συμβολαίων" αγοράς προιόντων σε κεντρικά πρατήρια με δεδομένες κλειδωμένες τιμές.
Αυτοί που θα χειρίζονται τα διοικητικά τους πρέπει να είναι ανοικτοί σε τακτικούς ελέγχους με συμμετοχή ειδικού εισαγγελέως γιαυτόν τον σκοπό.
Το σπουδαιότερο! Πρέπει οι καταναλωτές να επισκέπτονται τα συνεταιριστικά κτήματα και να ανταλάσσουν εργασία με προιόντα.
Όσοι μπορούν να το κάνουν θα είναι πραγματικά άξιοι να απαιτούν να είναι ιδιοκτήτες της χώρας τους..αλλιώς υπάλληλοι των πολυεθνικών όπου γής, τελεία και παύλα.
Μπράβο για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες, Κωνσταντίνε. Δεν είναι λίγα τα άτομα στην Ελλάδα που έχουν νιώσει στο πετσί τους τις καταστρεπτικές συνέπειες της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Χρόνια τα γνωρίζουμε αυτά και λόγω παραπληροφόρησης (ή παντελούς έλλειψης πληροφόρησης) θεωρηθήκαμε αιρετικοί. Έχει καταστρέψει επιλεκτικά τη γεωργία συγκεκριμένων χωρών η ΕΕ, ενώ παράλληλα ανέπτυξε άλλων. Ένα κανονικό σύστημα καρτέλ. Ενδεικτικά, οι Έλληνες διατάχθηκαν σε πολλές περιοχές να σταματήσουν την καλλιέργεια ντομάτας, ενός λαχανικού που μόνο ο νότος της Ευρώπης μπορεί να παράγει υπό φυσικές συνθήκες. Αποτέλεσμα είναι η Ισπανία να είναι σήμερα η 1η παραγωγός χώρα, δεύτερο το ανήλιο και βροχερό Βέλγιο (!) μέσα σε θερμοκήπια όλο το χρόνο, και τρίτη η Ολλανδία με τις ίδιες ακατάλληλες συνθήκες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν θα επεκταθώ σε άλλα προϊόντα. Υπογράψαμε την αυτοκτονία μας ως χώρα με τη συμμετοχή μας σε αυτό το μαφιόζικο καρτέλ. Ό,τι πακέτο ανάπτυξης δόθηκε από ΕΕ το μάσησε το πολιτικό συνάφι και οι έντιμοι φίλοι του. Και μας υποχρεώνουν σήμερα οι ίδιοι αυτοί πολιτικοί, που παρουσιάζουν αυτό το καρτέλ σαν τον "φυσικό" μας χώρο, να εισάγουμε πατάτες και κρεμμύδια χείριστης ποιότητας από την Αίγυπτο και ξηρούς καρπούς από μεταλλαγμένους αμερικάνικους σπόρους από Τουρκία, δυό χώρες που δεν είναι καν στην ΕΕ. Πόσες να ήταν οι μίζες, άραγε; Μα τι ρωτάω... Πόσα πήραν για να μας βάλουν στο ΔΝΤ, δεν λες;
Ετσι ακριβως ειναι οπως τα περιγραφουν οι συνελληνες και το αρθρο .
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο '84 , εφυγα απο την Ε.Π.Αεροπορια (Μηχανοσυνθετης) και ασχοληθηκα με την Γη (βιολογικα προϊοντα).
Ιδιοκτητα τα 70 στρεμ. και 0 χρεος , με κεφαλαιο 100.000 , και με ΟΛΑ τα εργαλεια ενος αγροτη .
Και ομως επειτα απο 7 χρονια αναγκαστηκα να παρω τον δρομο της ξενιτιας .