Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απαιτούνται έμπειροι και ικανοί, όχι ανίκανα κομματόσκυλα


Οδεύοντας προς την δημιουργία κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, δέον είναι να αναφερθούμε στην αναγκαιότητα, την εθνική κυρίως, της επιλογής των προσώπων που θα συμμετέχουν σε αυτήν, δεδομένης της παταγώδους αποτυχίας προηγούμενων πολιτικών προσώπων που επελέγησαν να συνδράμουν στην κυβέρνηση της χώρας και τελικά απεδείχθη πως υπηρέτησαν με τον σκληρότερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα εκείνα που ήθελαν να πλήξουν την ίδια την χώρα, το Σύνταγμα, τους θεσμούς και ιδιαίτερα την Ελληνική κοινωνία.

Ο Αντώνης Σαμαράς, οφείλει να σκεφθεί την συμμετοχή προσώπων που έχουν την πολιτική αλλά και την επαγγελματική εμπειρία ιδιαίτερα ευαίσθητων τομέων, όπως είναι αυτοί της Παιδείας, της Υγείας, της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας, της εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής, της ενέργειας και της οικονομίας. Αυτοί οι τομείς αποτελούν το μεταίχμιο της ό,ποιας πολιτικής που θα στοχεύει στην κοινωνική ασφάλεια και ευμάρεια, στην εξασφάλιση των δικαιωμάτων και των κεκτημένων της χώρας. Και σε αυτούς ακριβώς τους τομείς θα πρέπει να τοποθετηθούν άνθρωποι που έχουν εντρυφήσει επαγγελματικά στα εξειδικευμένα και άκρως εθνικής σπουδαιότητας αντικείμενα.

Τολμώντας να αναφέρουμε ένα παράδειγμα, νοούμε πως είναι απολύτως ανόητο να χρησιμοποιηθούν άνθρωποι όπως ο Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης, οι οποίοι υπήρξαν πρόσωπα – λάβαρα της εφαρμογής του μνημονίου και των επαχθών του διατάξεων και εφαρμογών στην Ελληνική κοινωνία, ενώ χαρακτηρίζονται και ως απολύτως αποτυχημένοι υπουργοί, αφού με μεγάλη ευκολία παρεχώρησαν δικαιώματα των υπουργείων που ανέλαβαν, ενώ κατόρθωσαν να διαλύσουν – καταστρέψουν οτιδήποτε με το οποίο ασχολήθηκαν. Σε πλήρη αντίθεση, είναι απολύτως σαφές πως υπάρχουν πολύτιμες πολιτικές προσωπικότητες που θα μπορούσαν να συμβάλουν τα μέγιστα στην αναδιοργάνωση του πολύπαθου (από τον Παπανδρεϊσμό) κράτος, που θα μπορούσαν να εργαστούν με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και να αποδώσουν τα μέγιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μία τέτοια προσωπικότητα είναι και ο τέως πρέσβης και πρώην διοικητής της ΕΥΠ (πρώην βουλευτής επικρατείας του ΛΑΟΣ) κ. Ιωάννης Κοραντής, ο οποίος υπήρξε κορωνίδα προάσπισης των εθνικών θεμάτων κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας, συνεργαζόμενος μάλιστα άψογα με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα που άπτονταν ιδιαίτερου εθνικού ενδιαφέροντος. Και ο κύριος Κοραντής δεν είναι ο μοναδικός που πληρεί τις πολύ αυστηρές προϋποθέσεις που απαιτεί η ιδιαίτερα κρίσιμη για τα εθνικά ζητήματα περίοδος που διαννύει η χώρα.

Τέτοια πρόσωπα καλείται να αναδείξει ο Αντώνης Σαμαράς, εάν πράγματι επιθυμεί να αποδείξει πως επιθυμεί μία κυβέρνηση Ελλήνων χωρίς κομματικές αποχρώσεις, η οποία θα έχει σταθερή στόχευση στο εθνικό συμφέρον και μόνο. Μπορεί, άραγε, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να αντιπαλέψει την υπάρχουσα κομματοκρατία και την ανικανότητα εκείνων που προστρέχουν να μετάσχουν στη νέα κυβέρνηση, όντας ανίκανοι και ίσως επικίνδυνοι; Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να κάνει την δική του πολιτική υπέρβαση και να αποδείξει πως στόχος του είναι η προάσπιση της χώρας με το καλύτερο δυνατό πολιτικό (και όχι μόνο) προσωπικό, με ανθρώπους που δεν βρίσκονται στην πολιτική, που δεν βρίσκονται εντός της Νέας Δημοκρατίας, αλλά έχουν όλα τα απαραίτητα προσόντα για να υλοποιήσουν δύσκολους στόχους σε σύντομο χρονικό διάστημα;

Ιδού η Ρόδος, λοιπόν, για τον κύριο Σαμαρά, ο οποίος δεν έχει την χρονική πολυτέλεια σε λάθη επιλογών και καλείται υπό τις παρούσες συνθήκες να βρει το καλύτερο δυνατό ανθρώπινο δυναμικό, για να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό για την Ελλάδα αποτέλεσμα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. Κων/νε , αληθεια πιστευης οτι ο Σαμαρας θα ηταν εκει που τον εβαλαν , αν υπηρχε , εστω και η παραμικρη υποψια , οτι θα εβαζε υπουργους Πατριωτες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο. Δεν θα τον έβαζαν. Ούτε τον Πούτιν θα έβαζαν όμως οι κεφαλαιοκράτες της Ρωσίας, επειδή πίστευαν πως ήταν δικός τους. Όταν όμως βγήκε, έπεσαν κεφάλια μεταφορικά και κυριολεκτικά

      Διαγραφή
  2. Κων/νε ειπες πολυ σωστα -οταν βγηκε-.Εδω δε βγηκε αυτοδυναμος και οπου λαλουν πολλοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέν θέλω να είμαι μάντης κακών αλλά με έγκριση κυρίου Φώτη κυβέρνηση!..τί νομίζουμε ότι θα έχουμε; Τα εθνικής άμυνας και βιομηχανίας τον ενδιαφέρουν, ή τα Παιδείας και μεταναστευτικής πολιτικής; (ανεξαρτήτως κομματικών προσώπων, άλλωστε η Ρεπούση ήταν επιλογή Κουτσίκου και πολύ καλά υπερασπισμένη!..και η Κουτσίκου του Καραμανλή..επίσης ομοίως!) δηλ το μέλλον των παιδιών μας!
    Δεν ελπίζω σε τίποτε, απλώς κερδίσαμε χρόνο, σε σχέση με τα χειρότερα και ίσως αυτός ο χρόνος να είναι πολύτιμος εάν αλλάξουν οι γεωπολιτικές συνθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστεύεις στ' αλήθεια, Κωνσταντίνε, ότι είναι θέμα επιλογής προσώπων από τον Σαμαρά η σωτηρία της χώρας; Δεν στέκομαι απέναντί σου, αλλά δίπλα σου αυτή τη στιγμή. Ξέρω ότι είσαι αγνός πατριώτης, όλο καρδιά και ψυχή. Αλλά ας δούμε τα γεγονότα... Επί μήνες ο Σαμαράς έχει γίνει συνεργός σε αυτό το έγκλημα εναντίον της χώρας, το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας που συντελείται, και δεν κρατάει πια ούτε τα προσχήματα. Μας λέει καθαρά και στα ίσια σε καθημερινή βάση ότι θα εξακολουθήσει τις "μεταρρυθμίσεις" που προτείνει ο Σόιμπλε και η Λαγκάρντ. Οι "μεταρρυθμίσεις" αυτές δεν αποσκοπούν παρά στην πλήρη εκχώρηση του ελληνικού κράτους στις δάνειες δυνάμεις. Για ποιά επιλογή προσώπων μιλάμε; Έχουν ήδη βάλει υποθήκη την εθνική μας κυριαρχία αυτά τα εγκληματικά στοιχεία και συνεχίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου και μάλιστα υπερθεματίζω. Εγώ απλά του πετάω ένα σωσίβιο. Ναι, είναι θέμα επιλογής προσώπων που θα σταθούν βράχοι στα εθνικά θέματα. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Στην οικονομία, μας διέλυσαν. Στα εθνικά ζητήματα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μεγάλο χτύπημα. Εξάλλου, αυτά που θέλουν περνάνε από την εθνική κυριαρχία...

      Διαγραφή
    2. Κων/νε χαιρε και παλι .
      Θα μου επιτρεψης να σε ξαναρωτησω .
      Δηλαδη λες , αν καταλαβα , οτι του πετας ενα σωσιβιο , να βαλη ανθρωπους που θα σταθουν βραχοι , απεναντι στο σχεδιο ; Στο οποιο ο Σαμαρας , δεν ειναι τιποτα παρα ενα ακομη πιονι και ακολουθη πιστα ;
      Αν κανω λαθος , τοτε ο Σαμαρας , ειναι κρυφη "πουτανα" , οπως ο Πουτιν !
      ΜΑΚΑΡΙ , Χριστιανος Ορθοδοξος ειμαι , και ΠΙΣΤΕΥΩ σε Θαυματα .
      Αλλα αν δεν το δω , τουτο το ΘΑΥΜΑ των ΘΑΥΜΑΤΩΝ , δεν θα το πιστεψω .
      Και ο Θεος ας με συγχωρεση για την Α-πιστια τουτη !

      Διαγραφή
  5. ΚΩΝ/ΝΕ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ... ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ Τ΄ ΑΦΤΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΑ ΚΑΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΛΕΟΝ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]