Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο «παζάρι» των υπουργείων κρίνεται η τύχη της χώρας


Άρχισαν οι διαρροές (στοχευμένες προφανώς από τους άμεσα ενδιαφερομένους) σχετικά με το τι και για ποιους συζητούν τα κόμματα (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜ.ΑΡ.) στην προσπάθειά τους να σχηματίσουν μία κυβέρνηση ικανή να βάλει θετικό πρόσημο στην πορεία της χώρας.

Ονόματα πηγαίνουν κι έρχονται και η αίσθηση που μένει, είναι δυστυχώς, τραγική. Κι αυτό επειδή διαπιστώνουμε πως η προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά δεν είναι προς την κατεύθυνση της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, αφού ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως επιβάλουν τα δικά τους πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά, όπως του υπουργείου Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Είναι άραγε κριτήριο η γνώση της γραφειοκρατίας για να αντιμετωπισθεί το τέρας αυτό; Μήπως το τέρας μπορεί πλέον να αντιμετωπισθεί με την μέθοδο του «αποκεφαλισμού» εκείνων που συμβάλουν στην διαιώνισή του; Από την άλλη, το υπουργείο Εσωτερικών δεν είναι αυτό που καλείται να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης σε συνεργασία με άλλα υπουργεία, όπως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Δηλαδή, ο προτεινόμενος από την ΔΗΜ.ΑΡ. θα βρεθεί αντιμέτωπος με το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης και θα επιχειρήσει να το πατάξει, με ιδεοληψίες τύπου Ρεπούση;

Από την άλλη, η λαθρομετανάστευση, η εγκληματικότητα και άλλα πλείστα δεινά που μαστίζουν την Ελληνική οικονομία και κοινωνία, θα αντιμετωπιστούν επαρκώς από τον προτεινόμενο (από το ΠΑΣΟΚ) υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου; Είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεπί αυτό από έναν άνθρωπο του φαιδρού Παπανδρεϊκού κομματικού σωλήνα, ο οποίος μεταχειριζόμενος την μέθοδο γνωστών συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ έφτασε να γίνει από αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., υπουργός Προ.Πο; Ο άνθρωπος που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει εν υπηρεσία το έγκλημα και την λαθρομετανάστευση, θα μπορέσει επαρκώς να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση εξολόθρευσης του προβλήματος, όντας υπουργός μίας συγκυβέρνησης;

Ας είμαστε, λοιπόν, λίγο σοβαροί. Η επιλογή των προσώπων που προωθούνται, εάν τελικά οριστικοποιηθεί, μάλλον θα τοποθετήσει αρνητικό πρόσημο με την εκκίνηση της υπουργοποίησής τους. Το ζητούμενο θα έπρεπε να είναι η υπέρβαση όλων των συγκυβερνώντων και η προσπάθειά τους στην εύρεση και τοποθέτηση ανθρώπων με πραγματικές ικανότητες και όχι μόνο με κομματικά προσόντα. Αν δεν μπορούν να συγκλίνουν στα αυτονόητα, διακρίνουμε από τώρα την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά. Μία αποτυχία που θα την πληρώσει ακριβά (ας ρωτήσει τον Βενιζέλο και τον Παπανδρέου σχετικά) ο ίδιος ο Σαμαράς και η παράταξή του, αλλά –δυστυχώς- θα την πληρώσει ακόμη ακριβότερα ο Ελληνικός λαός.

Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, αλλά κυρίως εκείνων που σήμερα συνδιαλέγονται την επιλογή προσώπων για υπουργοποίηση, θα πρέπει να είναι στραμμένα στο εθνικό και κοινωνικό συμφέρον, έχοντας πάρα πολύ σοβαρά υπόψη τους πως δεν τους έχει δοθεί καμία λευκή επιταγή για την διαχείριση - διακυβέρνηση της χώρας, όσο μικρή ή μεγάλη διάρκεια μπορεί να έχει αυτή.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

13 σχόλια :

  1. Κων/νε , ο Σαμαρας θα την πληρωση ακριβα , αν κανει αυτο που λες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν προτάξει το συμφέρον της πατρίδας από τους κομματολακέδες και κομματολεκέδες, αν σκεφθεί πως είναι βουτηγμένος -κυριολεκτικά- στον βόθρο των αναξιοκρατούντων, τότε είναι η μοναδική του ευκαιρία να προτάξει πολιτικό λόγο υπέρ του έθνους και της πατρίδας και να συγκεντρώσει - συσπειρώσει γύρω του εκείνους τους Έλληνες που πρώτα νιώθουν πατριώτες και μετά οτιδήποτε άλλο. Προσωπικά δεν βλέπω να έχει άλλη λύση πολιτικής επιβίωσης ο ίδιος και το κόμμα του. Έχουν μπει σε αδιέξοδο το οποίο στην άκρη του έχει μία κρεατομηχανή...

      Διαγραφή
    2. Πολύ ρομαντικό σε βρίσκω Κωνσταντίνε ή πολύ αθώο. Είναι δυνατόν να είναι βουτηγμένος στο βόθρο και να έχει μείνει καθαρός ώστε να προτάξει το συμφέρον της πατρίδας;
      Άλλωστε γι' αυτούς η πατρίδα έρχεται τέταρτη ή πέμπτη μετά τις πολιτικές δεσμεύσεις, το προσωπικό συμφέρον, το κομματικό συμφέρον, τις δεσμεύσεις έναντι των "χορηγών".

      Διαγραφή
  2. Να την πληρώσει ο ελληνικός λαός. Ετσι πρέπει γιατί φταίει. Φταίει γιατί ψήφισε και πάλι τους ίδιους. Οι υπόλοιποι που γνωρίζουμε τι πάει να γίνει ας πάρουμε από τώρα τα μέτρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα μάλιστα.....
    Ίδιες μούρες, ίδια τομάρια, ίδια καθάρματα.....
    Διαφέρει μόνο η καρεκλίτσα....
    Έτσι θα μας σώσουν....
    Α... ρε, Ελληνικέ Λαέ, μιά φορά θύμα...πάντα θύμα... με την αποκλειστική ευθύνη σου βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΩΝ/ΝΕ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΚΡΙΒΑ... ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΤΟΤΕ ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ Η Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ... ΤΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ... ΧΑΝΩ ΠΑΣΑ ΙΔΕΑ... ΤΙ ΝΑ ΠΩ... ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εγινε ; Ψηφισες Βενιζελο ;
      Ο ...Χαραλαμπος ....ας εκλαιγε που ειναι τυφλος , μαλλον θα ελεγα . Οχι που νομιζε οτι εβλεπε ! Και εχει και...μουτρα , και ερχετε εδω να μας πει οτι...απογοητευθηκε !
      ΑΙΣΧΟΣ ΚΙΝΑΙΔΟΙ , ΑΙΣΧΟΣ .

      Διαγραφή
  5. Δε νομίζω ότι παίζουν ρόλο τα πρόσωπα, η πολιτική που θα ακολουθήσουν οι υπουργοί είναι προαποφασισμένη και επιβεβλημένη από το Μνημόνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ 2007, ΤΟ 2008 ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2011 ΠΡΙΝ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ... ΚΑΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΜΑΔΑ, ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ; ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙΝ ΕΧΕΙΣ ΠΥΓΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΤΑΓΕΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΩΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ... ΔΙΩΞΤΟΥΣ ΤΩΡΑ... ΜΑ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΜΕΙΩΣΟΥΝ Μ΄ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ; ΚΑΝΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΜΕΣΑ. ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΝΕΝΟΣ; ΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑ ΑΥΤΑ; ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ μετά ξύπνησες ή ακόμα κοιμάσαι; ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ Κ ΠΟΤΕ!!! ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑ

      Διαγραφή
  7. ΣΤΗΡΙΖΩ ΡΕΠΟΥΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    http://www.youtube.com/watch?v=VJzFlEItMUU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι τραγικό να ανακαλύπτουμε κάθε μέρα ότι υπάρχει και παρακάτω κατάντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι τρομερό και τρομακτικό συνάμα, ότι ακόμα και τώρα πιστεύουμε ότι θα γίνει μαγικό και θα σωθούμε, ενώ σαπίζουμε ολοένα και περισσότερο. Δεν πειράζει όμως, ας ξεμπροστιαστούν ΟΛΟΙ, αφού κανένας τους δε θέλει να φτιάξει ΣΩΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ και μετά θα μιλήσει η Απρόβλεπτη Ελλάδα του Θεού. Θα είναι όμως πολύ βαρύ το γεύμα, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]