Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η διάσωση του Παπανδρέου "κοστίζει" πολύ στον Βενιζέλο


Καλύπτει τον Γιώργο Παπανδρέου, κρατά στα ψηφοδέλτια τα βαρίδια, κάλυψε, μέχρι στιγμής, την προηγούμενη διοίκηση στην Ιπποκράτους, που έφθασε το κόμμα να χρωστά 150 εκ. ευρώ. Και όχι μόνο αυτό: πήρε πίσω όσους καταψήφισαν το μνημόνιο και προαναγγέλλει νέα μέτρα για να σωθεί η Ελλάδα. «Το αρχίσαμε» αποδεικνύεται «συνεχίζουμε», ελπίζοντας να πιάσει το δίλημμα και οι πολίτες να υποκύψουν στον εκβιασμό λίγα ευρώ ή δραχμή. Περίπου όπως πήγε να το βάλει το ερώτημα στο δημοψήφισμα ο Γιώργος Παπανδρέου. Μέχρι στιγμής ο Ευάγγελος Βενιζέλος θυμίζει επικίνδυνα τον προκάτοχό του.

Συζητά το ενδεχόμενο να είναι και πάλι υποψήφιοι οι οποίοι καταψήφισαν το μνημόνιο στην κρίσιμη ψηφοφορία της 12ης Φεβρουαρίου όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ή άλλοι βουλευτές που είχαν ανεξαρτητοποιηθεί όπως η Μιλένα Αποστολάκη και δέχεται να είναι υποψήφιοι βουλευτές “κηπουροί” με ευθύνη για την σημερινή κατάσταση όπως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και “πρίγκιπες” όπως ο Παύλος Γερουλάνος.

Μια πολιτική επιλογή με κοντά πόδια, σύμφωνα με έμπειρους κομματικούς παράγοντες. Γρήγορα θα υποχρεωθεί να πάρει αποστάσεις από τον Γιώργο, λένε. Αν και αναγνωρίζουν ότι «σε αυτή την περίπτωση θα ρισκάρει την παπανδρεϊκή ψήφο». Αλλά, μετά την πρώτη φουρνιά δημοσκοπήσεων με καλά νέα οι τελευταίες δείχνουν στασιμότητα ή και κάμψη. Ο λόγος; Οι πρώτες άτολμες τοποθετήσεις, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Οι γενικόλογες αναφορές περί δίκαιου φορολογικού συστήματος ή περί άρνησης νέων οριζόντιων περικοπών σε κατώτατους μισθούς και συντάξεις. «Μα ποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι υπέρ ενός… άδικου φορολογικού συστήματος» αναρωτήθηκε σε παρέα στελεχών, μέλος της στενής επιτελικής ομάδας του νέου αρχηγού. «Με αυτά δε θα περάσουμε τον πήχη» ήταν η δική του εκτίμηση. Ο ίδιος άνθρωπος φέρεται να έχει εισηγηθεί στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την ανάγκη «να σπάσει τα δεσμά του μνημονίου».

Δυστυχώς, όμως, οι επικοινωνιολόγοι δείχνουν να έχουν εγκλωβίσει την Ιπποκράτους στη γραμμή «Βενιζέλος ή Σαμαράς». Κολακεύοντας τον νέο ηγέτη, απλοποιώντας μια πολύ σύνθετη πραγματικότητα. Οδηγώντας τον σε απόσταση από το λαϊκό αίσθημα και την αγωνία των πολιτών που αναμένουν απαντήσεις. Πολιτών που ζουν κάτω από τον εκβιασμό ή συμφωνείτε με το μνημόνιο ή δε θα έχετε φάρμακα και θέρμανση. Δύο απειλές που αποτελούν ήδη γεγονός για ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

Η συντηρητική τακτική ακολουθήθηκε και στην υπόθεση της αυτοκτονίας του 77χρόνου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πολλούς στην Ιπποκράτους, έχασε την ευκαιρία να μιλήσει στην καρδιά των ψηφοφόρων, περιοριζόμενος σε μία… ανάλυση της πράξης των επιπτώσεών της. Την ίδια ώρα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι κλεισμένα ή στο κόμμα ή στα γραφεία τους. Όλοι φοβούνται τις αποδοκιμασίες και προτιμούν τις τηλεοράσεις. Οι οποίες, όμως, όπως έδειξαν τα γιαούρτια στο επαρχιακό κανάλι της Ηπείρου, ούτε αυτές είναι ασφαλείς.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αυτά είναι τα προβλήματα με τα λαμόγια που ασχολούνται και με την πολιτική. Ξέρουν πολλά ο ένας για τον άλλο και αυτό περιπλέκει τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι άμοιρος ευθυνών, υπουργός του Παπανδρέου ήταν, όμηρος των επιλογών του και συνεργός των όποιων εγκλημάτων. Το έχω ξανασκεφτεί ότι ο Παπανδρέου τον εκδικήθηκε αφήνοντάς τον αρχηγό ενός αποκόμματος, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κενου περιεχομενου αρθρα αναλυσεις , που σιγουρα απευθυνονται σε κρετινους και κομματικα γιδια .
    Ποσως ενδιαφερει τον Ελληνα πολιτη ο καθε διεστραμενος κοινοβουλευτικος .
    ΕΝΟΧΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]