Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευ ζην σημαίνει αγωνίζεσθαι

Είναι ευρωπαϊκό ιδεώδες η διά βίου λιτότητα που προσπαθεί να επιβάλλει, έχει ήδη επιβάλει η Γερμανία σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες - και τις συμμαχικές της κι αυτές που αντιμετωπίζει ως Προτεκτοράτα, Ζώνες Εντολής, Ζωτικό χώρο;

Και για να εξηγούμεθα, όταν λέμε Γερμανία δεν εννοούμε το Γερμανικό έθνος, ούτε τον Γερμανικό λαό, αλλά τη Γερμανική άρχουσα τάξη, τους Γερμανούς αστούς κι όλη την Ευρωπαϊκή άρχουσα τάξη που τους ακολουθεί, τραπεζίτες, τοκογλύφους, μονοπώλια, πολυεθνικές Γάλλων, Αγγλων, Πορτογάλων κι όλων των φυλών του Ισραήλ.

Διότι το (γερμανικό ) πρόβλημα της Ευρώπης είναι ταξικό κι όχι εθνικό, πόσω μάλλον εθνικιστικό, όπως ορισμένοι το απλοποιούν.

Ομως, το ταξικό πρόβλημα οδηγείται απ’ την άρχουσα αστική τάξη να γεννά εθνικό μίσος ανάμεσα στους λαούς, ώστε οι αντιθέσεις να διοχετεύονται μέσα σε γενικεύσεις, «οι Ελληνες» (οι τεμπέληδες), «οι Γερμανοί» (οι νοικοκύρηδες), εκεί να συσσωρεύονται και να συσκοτίζεται η φύση τους. Ωστε να μη λύνονται ποτέ. Ετσι, και οι Γερμανοί εργαζόμενοι και οι Ολλανδοί και οι Ελληνες και οι Ισπανοί τραβάνε, λίγο ώς πολύ, τα ίδια ζόρια νομίζοντας μάλιστα οι μεν ότι τους φταίνε οι δε, ενώ η αιτία του κακού είναι πάντα η ίδια παντού, δεν έχει πατρίδα, έχει μόνον λεφτά.

Θηριώδη λεφτά, τρελά ποσά, συσσωρευμένα σε χαρτοφυλάκια (πραγματικά και λογιστικά) που
συνεπάγονται τη μεγαλύτερη έως τώρα ανισοκατανομή του πλούτου σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας.

Αυτό το φαινόμενο, αν δεν ανακοπεί κι ακόμα περισσότερο αν δεν αντιστραφεί, θα καταστρέψει σε ήδη ορατόν ορίζοντα τις κοινωνίες, ενδεχομένως και τον πλανήτη (εις ό,τι αφορά την κατοίκησή του απ’ τους ανθρώπους). Με το πιο γνωστό μέσον, τον πόλεμο.

Οταν μιλάμε λοιπόν για Ευρωπαϊκό ιδεώδες, ή μέλλον, ή πεπρωμένο, τι ακριβώς εννοούμε;

Μας προτάθηκε να ονειρευτούμε (ενδεχομένως και να ζήσουμε ) ή ακόμα και να αγωνισθούμε για να ζήσουμε σε μιαν Ευρώπη των λαών, των εθνών και των κρατών, όπου οι οικονομίες θα συγκλίνουν και τα σύνορα θα χλωμιάζουν.

Και πού βρισκόμαστε;

Σε μια Ευρώπη των πληθυσμών και των περιοχών, όπου οι οικονομίες αποκλίνουν δημιουργώντας πλούσιες ζώνες και ειδικές οικονομικές ζώνες. Οπου ο πλούτος των εθνών που παράγεται απ’ τους λαούς μοιράζεται απ’ τα κράτη στις τάξεις με τον πιο ανισοκατανεμητικό κι απάνθρωπο τρόπο.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία Ευρώπη της Βαϊμάρης. Στην οποίαν για τρίτη φορά στην ιστορία της η Γερμανία προσπαθεί να «μοιράσει ένα χαρτί» που έκαψε την Ευρώπη ήδη δύο φορές.

Μοιάζει η Γερμανία να κρατάει στα χέρια της τέσσερις άσους, αλλά στην πραγματικότητα έχει ζεύγη του επτά.

Διότι , όταν αναγκάζει σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, τον λαό της να χάσει σε έναν χρόνο το 25% του έχειν του και ταυτοχρόνως θέλει να του φάει άλλο ένα 25% τα επόμενα δύο χρόνια, τότε η Γερμανία κατασκευάζει μια βόμβα που θα σκάσει στα χέρια της, δηλαδή στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Αυστρία, στην Πορτογαλία, στην ίδια τη Γερμανία στο τέλος.

Η Γερμανία θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα.

Υπέστη η ίδια την οικονομική αγριότητα της Συνθήκης των Βερσαλλιών, με αποτέλεσμα τη γέννηση του ναζιστικού τέρατος και τη συνακόλουθη σφαγή των ευρωπαϊκών (κι όχι μόνο) λαών, στον πιο τερατώδη πόλεμο που έχει διεξάγει έως τώρα ο άνθρωπος.

Τώρα η Γερμανία υπαγορεύει στην Ευρώπη μια νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών διαρκείας. Με βάση την οποίαν οι άνθρωποι θα δουλεύουν διά βίου για τους τοκογλύφους, τα κράτη θα είναι διαρκώς χρεωμένα, οι κοινωνίες θα αποσαθρώνονται από πενία και ταξικό μίσος, ενώ η καταστολή θα βασιλεύει παντού.

Με αυτόν τον τρόπο, με αυτό το σύστημα, η Ευρώπη εκφασίζεται εκ των έσω, την εκφασίζουν οι Τοκογλύφοι των Εθνών
και δημιουργούν ένα καθεστώς ζόφου, «τρόμου και αθλιότητος» του Δ’ Ράιχ.

Σε αυτήν την Ευρώπη που πάνω απ’ το κεφάλι της θα πλανάται όχι σαν φάντασμα, αλλά ως μια διαρκής ποινή το Σπαθί του Δαμοκλή, όσοι άνθρωποι ζουν «θα πρέπει να εγκαταλείψουν κάθε ελπίδα» - όπως έγραφε η προμετωπίδα της εισόδου στην Κόλαση στο φερώνυμο έργο του Δάντη.

Ομως, οι άνθρωποι έχουν ιστορία (απ’ το ρήμα οίδα, γνωρίζω), δεν μπορούν να ζουν έξω απ’ το πλαίσιό της.

Η επιστροφή της Ευρώπης στην εποχή του Γ’ Ράιχ είναι αδύνατη, μπορεί όμως να τη σκοτώσει ο «θαυμαστός νέος κόσμος» του Δ’ Ράιχ. Μπορούν να τη σκοτώσουν οι μεταμορφισμοί της «νέας Τάξης πραγμάτων» που έρχεται κι επανέρχεται από την εποχή της Ρώμης έως σήμερα, σε μία προσπάθεια να λυθεί οριστικώς υπέρ των Δυνατών το ερώτημα του ζην.

Σε αυτήν την εντροπία θα αντιστέκεται πάντοτε το ευ ζην, έτσι ώστε ποτέ η απάντηση στο ερώτημα της ζωής να είναι ο θάνατος...

(Ελπίζω)...

Του Στάθη από enikos, μοντάζ Γρέκι
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μας παρωθούν να μην είμαστε τεμπέληδες μεσογειακοι και ακαμάτηδες και να προωθήσουμε την ανάπτυξη...αλλά τι είναι η ανάπτυξη; πως ορίζουμε μία οικονομική διαδικασία που σκοπό έχει να αναπτύξει τί;
    Εάν, λογικά, ερμηνεύεται με παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών που διαρκώς θα εκτοξεύονται αριθμητικά...αυτό μπορεί να γίνεται βασικά μόνο με δύο τρόπους. Ο πρώτος και ανέκαθεν "ηθικά" με ανθρωποκεντρικά κριτήρια δικαιωμένος είναι αυτός που γινόταν και γίνεται εις βάρος όλων των πόρων της γης και της θάλασσας, με ή χωρίς τεχνολογίες (συν την απελευθέρωση απο το κουτί της Πανδώρας των μυστικών κωδίκων της φύσης). Αυτή η "τζάμπα" εκμετάλευση εις "βάρος" των πόρων έχει φθάσει σχεδόν στο τέλος της και κάθε περαιτέρω επέμβαση δημιουργεί γεωμετρικής προόδου οριακό κόστος γιά κάθε επι πλέον μονάδα που παράγεται...και η Μαλθουσιανή προοπτική επιβαρύνει τα πράγματα ακόμη περισσότερο.
    Ο δεύτερος βέβαια είναι μία οικονομικη-πυξ λαξ διαπάλη, που ο ένας αναπτύσσεται εις βάρος του άλλου!...και που σε πολύ μεγάλη κλίμακα ο γνωστός μηχανισμός της ιμπεριαλιστικής-αποικιοκρατικής μεθόδου των ισχυρών, από τα αρχαία χρόνια, "στριμώχνει" με σοκ και δέος τους ιθαγενείς (όσων, θεία;;; τύχη, η χώρα έχει οικονομικό και γεωφυσικό ενδιαφέρον)... και τώρα αυτοί πρέπει να διαλέξουν ποιός είναι ο ολιγώτερο βατευτής και "καλοψυχότερος", εκ των δήθεν υποψηφίων, γιά τα όποια ιδιοκτησιακά δικαιώματα τους επιτρέπεται να έχουν.Αυτἠ είναι η ανάπτυξή τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Διότι , όταν αναγκάζει σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, τον λαό της να χάσει σε έναν χρόνο το 25% του έχειν του και ταυτοχρόνως θέλει να του φάει άλλο ένα 25% τα επόμενα δύο χρόνια...
    Αμ το άλλο, τα συσσωρευμένα καμποδέματά του που δεν τα έκανε λούσα και ταξίδια και τον οδήγησαν να τα ρίξει σε τσιμέντα, που τάισαν ξένα μεροκάματα που πέταξαν...και τώρα τά έκαναν να έχουν μηδενική αξία (σε λίγο με τα βαρλίκια θα τα χαρίζουμε!)
    Αναλογισθήκαμε ποτέ πόσα εκατοντάδες δις είναι όλα τα εμπορικά και άλλα οικιστικά υπεράριθμα τσιμέντα που επένδυσε όλος ο ελληνικός λαός πολύ ή λίγο;
    Μαζί με τα τόσα άλλα αντίστοιχα φευγάτα δις στο εξωτερικό επειδή κάποιοι παντελώς ηλίθιοι ή πράκτορες τρομοκράτησαν ανθρώπους που το κομπόδεμα τους δεν το έκαναν ακίνητο αλλά το εμπιστεύθηκαν στις τράπεζες;
    Ποιά θα ήταν η θέση της χώρας και των κατοίκων της εάν όλος αυτός ο πακτωλός ώδευε, με χρηστούς καθοδηγητές πολιτικούς και αντίστοιχα οικονομικούς αναλυτές, σε αυτοδύναμη και ανταγωνιστική ανάπτυξη;
    Ποιά είναι η ευθύνη όλων τους και τι τους πρέπει τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]