Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και τώρα πόλωση…

Από εδώ και πέρα παρακολουθώντας την ροή των γεγονότων σε καθημερινή βάση θα ζήσουμε μια πραγματικότητα με μαγικές εικόνες


Πολιτικοί ήρωες, πατριωτικά κόμματα, συγκρούσεις εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα μεταξύ κατεστημένης Κεντροδεξιάς και κατεστημένης Αριστεράς, κλασικές συγκρούσεις και ασκήσειςπόλωσης μεταξύ του παρωχημένου διπολισμού, του κλασικού της μεταπολίτευσης.

Επί της ουσίας το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών είναι σαφές. Το κατά πόσον οι Έλληνες στην κάλπη θα δώσουν νομιμοποίηση στα όσα τους συμβαίνουν με τα Μνημόνια ή όχι. Επίσης το κατά πόσον στο επόμενο Κοινοβούλιο και όχι στην επόμενη κυβέρνηση, που στην πραγματικότητα είναι προδιαγεγραμμένη, θα έχουν την πλειοψηφία σωρευτικά οι αντιμνημονιακές δυνάμεις της Δεξιάς και Αριστεράς ή οι μνημονιακές δυνάμεις, όπως διαμορφώθηκαν στην τελική τους φάση , με την υπερψήφιση του Μνημονίου2.

Στην κατεύθυνση αυτή η ΝΔ ζητά και επιδιώκει την αυτοδυναμία και το ΠΑΣΟΚ την νίκη. Παρακολουθώντας τις δημοσκοπήσεις και οι δύο στόχοι που τίθενται είναι μη ρεαλιστικοί. Όμως η ουσία για τα εκλογικά επιτελεία των δύο μέχρι πρότινος κομμάτων εξουσίας είναι να δημιουργηθεί πολωτικό κλίμα. Τα πρόβατα να μπουν πίσω στα «μαντριά» τους. Κανείς μέχρι τη βραδιά των εκλογών δεν θα μπορεί να πει με απόλυτη πεποίθηση τι θα κάνουν στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες.

Ο πραγματικός στόχος για τη ΝΔ είναι να κατοχυρώσει το 30% και να το ξεπεράσει όσο είναι δυνατόν. Η αυτοδυναμία είναι ο μαξιμαλιστικός στόχος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Από την άλλη πλευρά για το ΠΑΣΟΚ η τάχα νίκη θα είναι η ανάκαμψη σε ποσοστά που να φθάνουν η να ξεπερνούν, έστω ελάχιστα, το 20%. Και για τα δύο κόμματα κοινός στόχος είναι να μπουν στο επόμενο Κοινοβούλιο όσο το δυνατόν λιγότερα κόμματα.

Ενδείξεις όπως η ολομέτωπη επίθεση της ΝΔ στην Αριστερά ή η επιστράτευση του πολύπειρου Κ. Λαλιώτη από το ΠΑΣΟΚ , δίνουν μια πρώτη γεύση του τι θα επακολουθήσει. Επίσης το παιχνίδι του ΚΚΕ με τους ναυτεργάτες δείχνει από την άλλη πλευρά η κατεστημένη Αριστερά, ότι ενδιαφέρεται μόνον και μόνον να περιχαρακωθεί και τίποτα παρά πέρα.

Οι περισσότεροι Έλληνες άσχετα με την ιδεολογικοπολιτική τους τοποθέτηση , θα ήθελαν άλλα κόμματα , άλλους πολιτικούς , άλλη συζήτηση για το πώς θα βγούμε από τα Μνημόνια και το ΔΝΤ. Το κομματικό σύστημα της μεταπολίτευσης είναι όμως έτσι στημένο, ώστε να δημιουργεί τη συνήθη πόλωση, στη συνέχεια να μετρά δυνάμεις και να συνεχίζει τη διαχείριση. Στην προκειμένη περίπτωση η μεγάλη διαφορά είναι ότι αφενός οι Έλληνες είδαν σε μια διετία να χάνουν την ευημερία τους, τα δικαιώματα τους , την εθνική κυριαρχία τους , τις δουλειές τους.

Επίσης ότι γνωρίζουν τι θα επακολουθήσει. Μέτρα 14 δισ. ευρώ για το 2013-2014 και 150.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων σε πρώτη φάση. Ύφεση μέχρι την κατάρρευση και ενδεχομένως ραγδαίες εξελίξεις και απανωτές υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα.

Παρά ταύτα τα κόμματα του κατεστημένου θα αγωνισθούν για την πλήρη παραπλάνηση. Να ξεχάσουν οι Έλληνες την πραγματικότητα τους και τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος και να συνδράμουν , με τη ψήφο τους στην επιβίωση των κομμάτων του ’70. Την επόμενη μέρα της κάλπης άλλωστε μπορεί και να μην αλλάξει τίποτα. Μέχρι ο Παπαδήμος πρωθυπουργός μπορεί να είναι…
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. εν οψει εκλογων και διλημματων εχω συνεχεια στο μυαλο μου τον Τασσο Παπαδοπουλο της Κυπρου,κοντεψαν τοτε να μας πεθανουν με το τι θα συμβει στη Κυπρο αν δε ψηφισουμε το σχεδιο Αναν και τελικα τζιφος...και τωρα η Κυπρος κανει θαλασσιες εξορυξεις και ετοιμαζεται να προεδρευσει στην ΕΕ.
    Ομως ειχαν ηγετη και οχι κουκουρουκου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειναι κουκουρουκου αυτοι που παιρνουν τις αποφασεις . Ειναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ . Κουκουρουκου μπορεις να πεις τα ρεμαλια , κοινως γνωστοι και σαν βουλευτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ορε προδωτες τι κουκουρουκου καθαροι προδωταραδες τοπυ κερατα τα οχι που λεγαν οι ελληνες κατα καιρους παντα μας βγεναν σε καλο τωρα μας παραδοσαν ανευ ορων και μαληστα συνηδητα ξεραν τι καναν απλος γιναμε και εμεις μακακες που τους ανεχομαστε ντου στις 25 μαρτη κατω ολοι να ξεκαθαρησουμε τους λογαριασμους μας με τους προδωτες εδω δεν λειτουργει τιποτα ουτε συνταγμα ουτε δημοκρατια ουτε τιποτα και η μουμια ο αρχηπροδωτης που λεγετε προεδρος μουγγα και αν τον βρηζει κανενας με το δηκιοτου το παραξεγει ο προδοτης μας προδωσαν ολοιτους σφεξημο θελουν ντου ορε ελληνες επαναστατες δεν ειμασταν παντα γιατι ορε ελληνες κιουτεψαμε και κοτιασαμε σαν τις κοτες ορε χυθηκαι αιμα να εχουμε δημοκρατια και λευτερια και τορα ακουμε την καθε τσιτομενη των 4 καναλιων που περνουν τεραστια λευτα και καναν την προδωσια μαζει ντου ορε ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο τσονακογλου και ο τουρκογλου τα προδωτακια μαζι και θα ανηξει και σχολη να βγαζει προδωτες και πως να καταστεφει ζωες και χωρες και να φερνει το χαος ορε μπαφικια περνουν οι μπασταρδοι και καταγοντε απο το μπαφηκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]