Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετρήσατε σωστά; Μήπως ήταν πάνω από 100%;

Το σταλινικό ποσοστό που εξασφάλισε την Κυριακή ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο σ’ αυτή τη διαδικασία που ουδέποτε κατάλαβα – καθώς πρόκειται για μια παράδοξη και από τη φύση της αμφισβητούμενη επιχείρηση νομιμοποίησης, μια και οι κανονικές εκλογές προϋποθέτουν την ύπαρξη εκλογικών καταλόγων, φακέλων, λευκών, υπογραφών δικαστικών αντιπροσώπων και όλα τα σχετικά.

Δεν πρόκειται, όμως, μόνο για το αλά… Τσαουσέσκου ποσοστό του μοναδικού υποψηφίου, καθώς κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στις 8 Φεβρουαρίου του 2004, όταν ο Γ. Παπανδρέου είχε «εισπράξει» τα 1.017.085 από τα 1.020.145 ψηφοδέλτια που έπεσαν στην κάλπη!

Πρόκειται για το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε εσωκομματική εκλογική διαδικασία προσήλθαν μόνο όσοι ήθελαν να ψηφίσουν τον έναν και μοναδικό υποψήφιο.
Σε αντίθεση με τις εκλογές του Φεβρουαρίου 2004, όπου όλοι έτρεξαν να ψηφίσουν τον «φυσικό κληρονόμο» του κινήματος, αυτή τη φορά πήγαν μόνο οι «βενιζελικοί».

Αλλά το πραγματικά γελοίο είναι ότι με απευθείας μεταδόσεις ένας λαός ένδεκα εκατομμυρίων βασανισμένων ψυχών, πληροφορείτο με διαρκείς συνδέσεις την… πορεία της διαδικασίας, τους αριθμούς, τα ποσοστά, τις δηλώσεις, τις εκτιμήσεις του κ. Ανωμερίτη!

Και τι άκουγαν οι Έλληνες! Μα μια θριαμβολογία άνευ προηγουμένου:

Ξεπεράστηκαν οι προσδοκίες! Αθρόα προσέλευση! Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες!

Διότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην κληρονομείται, όπως πριν από μερικά χρόνια είχε πει ο κ. Βενιζέλος, αλλά σίγουρα… κληροδοτείται – έστω και με το ζόρι!

Τον Δεκέμβριο του 2004, ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος, ο κ. Παπανδρέου έστειλε επιστολές προς τους 850.000 από το 1 εκ των ψηφοφόρων που τον εξέλεξαν και αυτοί είχαν γίνει άφαντοί.

Στις 20 Φεβρουαρίου του 2005, στις εσωκομματικές εκλογές με σκοπό την ανάδειξη συνέδρων, ψήφισαν 303.000 άτομα. Καμιά σχέση με το προηγηθέν 1 εκ ψηφοφόρων για την εκλογή του κ. Παπανδρέου, αλλά και τότε η προπαγάνδα μιλούσε για «πρωτοφανή συμμετοχή»!

Και επίσης, καμιά σχέση και με τα προχθεσινά νούμερα, αν και τότε το ΠΑΣΟΚ προερχόταν από μια δεινή εκλογική ήττα.

Μάλιστα, την ίδια μέρα (20 Φεβρουαρίου 2005) είχε χάσει τις εκλογές στην Πορτογαλία το κόμμα του Μπαρόζο και είχε κερδίσει ο σοσιαλιστής Σόκρατες.

Με αποτέλεσμα μέσα στον ορυμαγδό της θριαμβολογίας να μην μπορούμε να διακρίνουμε αν ο «νέος άνεμος» έπνεε στο ΠΑΣΟΚ ή στην Πορτογαλία (όπως είδαμε μερικά χρόνια αργότερα, η κατάληξη και για τις δυο θριαμβολογούσες χώρες ήταν η ίδια: Το ΔΝΤ)…

Στις επόμενες εσωκομματικές εκλογές (της 5ης Ιουνίου 2005), οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν ξεπέρασαν τους 200.000.

Σε όλες τις περιπτώσεις, είτε επρόκειτο για 1 εκ είτε για 200.000, είτε για τις 770.000 του 2007, η προπαγάνδα μιλούσε και μιλά πάντα για μεγάλη συμμετοχή.

Βέβαια, μικρή σημασία έχουν όλα αυτά. Ουδείς ενδιαφέρεται – πλην αυτών που έσπευσαν να ψηφίσουν τον κ. Βενιζέλο.

Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που τον Φεβρουάριο του 2010 είχε δηλώσει πως ενδεχόμενη προσφυγή στο ΔΝΤ «θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα, η χώρα πρέπει να αναζητήσει λύση στο πλαίσιο της ευρωζώνης».

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που τον Μάρτιο του 2010 (Βήμα, 14 Μαρτίου), είχε δηλώσει: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα μέτρα εισοδηματικού χαρακτήρα».

Και: «Δεν βοηθά να μιλούμε συνεχώς για το ΔΝΤ. Διότι, είναι σα να θέτουμε σε αμφισβήτηση την ικανότητά μας να δανειζόμαστε. Δεν πρέπει, λοιπόν, με τον τρόπο που συζητούμε να βοηθούμε την αυτοεκπλήρωση μιας προφητείας».

Και (Νέα, 22 Μαρτίου 2010): «Να στηριχθούμε στις δυνάμεις μας. Η συζήτηση για το ΔΝΤ υπονομεύει τη συνολική προσπάθεια της χώρας».

Μετά, άλλαξε γνώμη. Και απλώς μας διαβεβαίωνε πως δίνει τη «μάχη των μαχών», που οδήγησε στην επιλεκτική χρεοκοπία, αλλά αυτή «δεν είναι πραγματική χρεοκοπία».

Και πως όλα αυτά τα κάνει στο… όνομα των φτωχών και των αδυνάτων!

Και πως το χαράτσι μέσω ΔΕΗ είναι… δίκαιο, ενώ η αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασης… άδικη πλην αναγκαία!

Την είχε βαφτίσει μάλιστα και… ασφάλιστρο κινδύνου!

Τώρα, ο κ. Βενιζέλος εγκαταλείπει τον «πόλεμο της γενιάς του» και ρίχνεται στη μάχη των επερχόμενων εκλογών.

Εντάξει, αλλά μετρήσατε σωστά; Μήπως το ποσοστό που εξασφάλισε την περασμένη Κυριακή ξεπέρασε το 100%;

Υ.Γ. Πληροφορηθήκαμε πως όσοι εκ των διαγραμμένων ψήφισαν προχθές επανεντάσσονται στο κόμμα. Συγγνώμη, αλλά πόθεν η συμμετοχή σε μια ψηφοφορία αποτελεί διαβαρήριο επιστροφής; Κι’ αν πήγαν να ψηφίσουν, αλλά έριξαν στην κάλπη μια… μούντζα; Τόσο… φανερή ήταν η… μυστική ψηφοφορία;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ωδινεν ορος και ετεκε.....τυφλοποντικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα...ήδη εχθες ο "έγκυρος" της πασοκικής πλευράς Καψαμπέλης ομολόγησε ότι αυτές οι "εκλογές" έχουν πανηγυρική σημασία!! και επίσης το ένα εκατομμύριο ψήφων του 2007 ήταν το ήμισυ ( το αυτό είχε "ξεφύγει" και από την Τρέμη τότε..),η δε πρώτη αναφορά του Χασαπόπουλου το απόγευμα ανέφερε 15% άκυρα που μετα...εισήλθαν νέα εκλογικά τμήματα και εξισορρόπησαν!!!-άλλωστε πολλοί εψήφιζαν δις και τρίς χωρίς λευκα και φακέλους...ένα μπάχαλο!!
    Κύριοι δεν έχομε δημοκρατία αλλά ένα πολυδάπανο βαριετέ, υποβασταζόμενο από παραδόπιστους δημοσιογράφους και άλλους κόρακες και αυλοκόλακες υπηρέτες των τραπεζιτικών-μονοπωλιακών συμφερόντων, με πολλούς ανόητους χειροκροτητές και ελάχιστους και απορούντες νοήμονες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι σχολειο να κανει κανεις?Αν γραψω για το ποσο αλητης ειναι ο Βενιζελος θα..ριξω το επιπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλώ μπορείτε να μου απαντήσετε:

    1) Ποιος συνέταξε το Νόμο περί ευθύνης υπουργών?
    2) Ποιος γλύτωσε τον Λαβρεντιάδη και την Proton Bank με χρηματοδότηση του δημοσίου με νόμο που ψήφισε "κατόπιν εορτής" και με αναδρομική ισχύ από το 1996?
    3) Ποιος μετέτρεψε το κακούργημα για την πλαστογραφία σε πλημμέλημα με αποτέλεσμα την παραγραφή ένα σωρό υποθέσεων ?
    4) Ποιος σαν υπουργός πολιτισμού αποχαρακτήρισε από βιομηχανικά μνημεία, τα εργοστάσια του Φιξ και της Αλατίνη με αποτέλεσμα να γκρεμιστούν και να επωφεληθούν ορισμένοι στη συνέχεια....
    5) Ποιος έβαλε το κεφαλικό χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ?
    6) Ποιος κούρεψε μισθούς και συντάξεις?
    7) Ποιος κούρεψε τα ομόλογα των ταμείων με αποτέλεσμα τα αποθεματικά τους να τιναχτούν στον αέρα?
    8) Ποιος κούρεψε και τα ομόλογα των μικροεπενδυτών και όσων πλήρωσε το κράτος με ομόλογα με αποτέλεσμα να χάσουν τα χρήματα τους?

    Εάν τον γνωρίζεται αυτόν τον πολιτικό θα τον ψηφίζατε για αρχηγό κόμματος?
    Θα του εμπιστευόσαστε την διακυβέρνηση της χώρας?
    Απλά ρωτάω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]