Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Der Spiegel: H Τρόικα καταστρέφει την Ελλάδα!


Απίστευτο είναι το σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» που έχει τον τίτλο «η τρόικα παραδίδει πιστοποιητικό καταστροφής στους Έλληνες»!

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, ότι το ελληνικό χρέος είναι πλέον εκτός ελέγχου: «Η εμπιστοσύνη όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης στην Αθήνα, εξασθενεί. Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι εταίροι αμφιβάλλουν για την επιτυχία της προσπάθειας διάσωσης της Ελλάδας, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων.

Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών διαβλέπουν μια αποτυχία της προσπάθειας διάσωσης της Ελλάδας αυτή τη Δευτέρα στο Eurogroup και κατά συνέπεια τη χρεοκοπία της υπερχρεωμένης Ελλάδας», αναφέρει το Der Spiegel, ενώ επικαλούμενο δικές του πληροφορίες, υποστηρίζει ότι κατά την τηλεφωνική διάσκεψη των υπουργών, όχι μόνο δεν προέκυψε συμφωνία, αλλά «μεγάλο ρήγμα».

Το περιοδικό καταγγέλλει επίσης, ότι πρωτίστως η Γερμανία παλεύει ενάντια στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα και ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε όπως και οι συνεργάτες του, αιτιολογούν τη διστακτικότητά τους αναφερόμενοι στην τελευταία ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους της χώρας από την τρόικα: «Η αυστηρά εμπιστευτική έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ, αποτελεί μια μαρτυρία καταστροφής» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.


Σχόλιο ιστολογίου: Μήπως οι Γερμανοί προετοιμάζουν το "έδαφος", τόσο στο εσωτερικό της Γερμανίας όσο και προς την υπόλοιπη Ευρώπη, για αποχώρησή τους από την στήριξη της Ελλάδας; Με δεδομένες τις ευρωπαϊκές φωνές διαμαρτυρίας για την μεταχείριση της Ελλάδας, πρώτιστο μέλημα της Μέρκελ είναι το καλό της προφίλ και φυσικά η... δαιμονοποίηση του χρέους που φαίνεται πως αποτελεί το Γερμανικό Plan B, μετά την δαιμονοποίηση των Ελλήνων που προηγήθηκε. Όπως όλα δείχνουν, "το διεθνές κεφάλαιο θα τραβηχτεί". Και ίσως αυτό γίνει πολύ αιφνιδιαστικά...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οι Ορθοδοξοι , και ΟΧΙ οι ψευτο-Ορθοδοξοι Χριστιανοι , αυτα τα ξερουμε εδω και πολλα χρονια .
    Καλως ηρθατε στους γραφικους .
    Ευτυχως που εχουμε κανει μερικα κουμαντα και θα ΤΑΪΣΟΥΜΕ και αλλους .
    Αυτους τους αλλους που μετα μανιας καρφωναν , μαζι με τους Εφιαλτες πολιτικους , το φερετρο τους . Το Εθνος και την Χριστιανοσυνη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυτεψτε σταρι και οχι ακτινιδια που ελεγε ο Σημιτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]