Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προφητική δήλωση Σικελού καρδιναλίου: "Ο Πάπας θα πεθάνει μέσα σε ένα χρόνο"


Του Νick Squires
για την εφημερίδα The London Telegraph

Μια συγκλονιστική προφητική δήλωση φέρεται να έγινε εκ μέρους του Καρδιναλίου Paolo Romeo, του αρχιεπισκόπου του Παλέρμο της Σικελίας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κίνα, το Νοέμβριο του 2011.

Η δήλωση από τον καρδινάλιο έγινε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης εκπροσώπων του Βατικανού με Ιταλούς επιχειρηματίες και εκπροσώπους της Καθολικής Εκκλησίας της Κίνας.

"Είχε τέτοια σιγουριά όταν ξεστόμισε την προφητεία", δήλωσαν κάποιοι από τους παρισταμένους στην συνάντηση εκείνη στο Πεκίνο, "που ήμασταν πεπεισμένοι ότι αναφερόταν σε μελλοντική απόπειρα δολοφονίας".

Τελικά αποδείχθηκε ότι κάποιοι θορυβήθηκαν τόσο από την δήλωσή του, που θεώρησαν ότι θα πρέπει να ενημερώσουν το Βατικανό. Έτσι συντάχθηκε μια άκρως απόρρητη αναφορά, με ημερομηνία 30 Δεκεμβρίου 2011, η οποία παραδόθηκε στον Πάπα από έναν κολομβιανής καταγωγής ανώτερο καρδινάλιο, τον Dario Castrillon Hoyo, τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, το Βατικανό έχει ξεκινήσει έρευνες σχετικά με όσα ανέφερε ο Σικελός καρδινάλιος.

Η αναφορά προς τον Πάπα είναι γραμμένη στα Γερμανικά, όχι απαραίτητα επειδή είναι η μητρική του γλώσσα, αλλά μάλλον προκειμένου να περιοριστεί στο ελάχιστο ο αριθμός των ατόμων στο εσωτερικό του Βατικανού που θα το μπορέσουν να το διαβάσουν, σε περίπτωση που διαρρεύσει κατά λάθος. Στην αναφορά γίνεται λόγος για ένα "Mordkomplott" - σχέδιο δολοφονίας - κατά του Πάπα Βενέδικτου.

Την είδηση πρωτοδημοσίευσε την περασμένη Παρασκευή η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, με τον τίτλο "Συνωμοσία εναντίον του Πάπα. Θα πεθάνει μέσα σε 12 μήνες".
Μαζί με το άρθρο, η εφημερίδα δημοσίευσε και μια σελίδα από την εμπιστευτική αναφορά προς το Βατικανό.

Στο δημοσίευμα της Il Fatto Quotidiano αναφέρεται: "Κατά τη διάρκεια επαφών του στην Κίνα, ο Καρδινάλιος Romeo προφήτευσε το θάνατο του Βενέδικτου ΙΣτ' εντός 12 μηνών. Η προφητική του εκείνη δήλωση διατυπώθηκε με τέτοια βεβαιότητα, που τα άτομα με τα οποία συνομιλούσε ανησύχησαν και έμειναν με την εντύπωση ότι υπήρχε κάποιο σχέδιο δολοφονίας του Πάπα".

"Ο Καρδινάλιος Romeo δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι οι αυθόρμητες εκείνες δηλώσεις που έκανε, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Κίνα, θα κοινοποιούνταν στο Βατικανό από τρίτους".

Ωστόσο, όταν την περασμένη Παρασκευή ερωτήθηκε σχετικά με τη δήλωσή του από δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείου Αgence France Presse (AFP), ο Σικελός καρδινάλιος απάντησε ότι τα λόγια που του αποδίδονται είναι "αναληθή και εντελώς αβάσιμα".

"Απέχουν τόσο πολύ από την πραγματικότητα που δεν θα πρέπει να τους δίνεται καμμία απολύτως προσοχή", δήλωσε ο καρδινάλιος Romeo και στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, πατέρας Federico Lombardi, ο οποίος δεν αρνήθηκε την ύπαρξη της αναφοράς, δήλωσε στον Γάλλο δημοσιογράφο του AFP: "Όσα περιέχονται στην αναφορά προς το Βατικανό είναι τόσο απίστευτα, τόσο μακράν της πραγματικότητας, που αδυνατούμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο".

Κατά την ίδια εκείνη συνάντηση στο Πεκίνο, ο Καρδινάλιος Romeo κατονόμασε τον πιθανό διάδοχο του Βενέδικτου ΙΣτ'. Είναι ο Καρδινάλιος Angelo Scola, ο αρχιεπίσκοπος του Μιλάνου, πράγμα που σημαίνει ότι ο παπισμός θα επιστρέψει τελικά σε έναν Ιταλό, μετά από έναν Γερμανό (τον Βενέδικτο ΙΣτ') και έναν Πολωνό (τον Ιωάννη Παύλο Β ').

Ο Romeo φέρεται επίσης να είπε, κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Κίνα, ότι ο Πάπας Βενέδικτος δεν διατηρούσε καλές σχέσεις με τον υπ. Εξωτερικών του κρατιδίου του Βατικανού, Tarcisio Bertone, ο οποίος είναι και η δεύτερη γηραιότερη μορφή του Βατικανού, και ανέφερε ότι παίζονται διάφορα παιχνίδια εξουσίας στο εσωτερικό της "Αγίας Έδρας".

Σύμφωνα με κάποιους εμπειρογνώμονες, η δημοσιοποίηση του εγγράφου ίσως να αποτελεί μέρος κάποιου παιχνιδιού εξουσίας στο Βατικανό, που αποσκοπεί στην απομάκρυνση του Bertone.

Ο Καρδινάλιος Romeo δήλωσε επίσης ότι ο Βενέδικτος θεωρεί τον Καρδινάλιο Scola ως ιδανικό διάδοχό του, επειδή έχουν παρόμοιες προσωπικότητες και θεολογικές αντιλήψεις. Ο Καρδινάλιος Scola ήταν παλιότερα Πατριάρχης της Βενετίας, αλλά προήχθη στην αρχιεπισκοπή του Μιλάνου από τον Βενέδικτο τον περασμένο Ιούνιο.

Η πιο πρόσφατη απόπειρα κατά της ζωής ενός Πάπα σημειώθηκε το 1981, όταν ο Ιωάννης Παύλος Β' πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου της Ρώμης από το Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, έναν Τούρκο, ο οποίος αποδείχθηκε αργότερα ότι ήταν μέλος της εξτρεμιστικής ομάδας των Γκρίζων Λύκων.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ετσι κι αλλιως στα χρονια που ερχονται το Βατικανο τελειωνει,ανατελλει ο αιωνας της Ορθοδοξιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]