Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο πρώην Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ζητά να καταθέσει για το έλλειμμα του 2009!


Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑ Ανδρέας Γεωργίου ζήτησε να καταθέσει για το έλλειμμα του 2009, μετά το σάλο έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες.

Οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν να πάει το θέμα στη Βουλή για περαιτέρω διερεύνηση (ακόμα και ποινικών ευθυνών) φωτογραφίζοντας του Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για διόγκωση του ελλείμματος του 2009, πάνω και από της Ιρλανδίας, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα με μεγαλύτερη “ευκολία” στη δανειακή σύμβαση Νο1.

Μένει να δούμε τι θα κάνει η Ελληνική Βουλή. Τα στοιχήματα ήδη άρχισαν να "παίζουν" και από ότι φαίνεται, μάλλον οδηγούμαστε σε χρονική επιμήκυνση του θέματος, αφού τα "παιχνίδια" της ΕΛΣΤΑΤ έχουν πολύ και βεβαρημένο παρελθόν...

Άμεση και επείγουσα δικαστική διερεύνηση για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ζητά ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Γ. Αδαμόπουλος

Άμεση και επείγουσα δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) ζητά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος σε ανακοίνωσή του.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ καταγγέλλει και την επίθεση προς του δυο οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη, οι οποίοι χειρίζονται το φάκελο με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ καλεί όλους τους βουλευτές, “ανεξαρτήτως κομματικών σχηματισμών, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν ό,τι το Σύνταγμα και οι νόμοι επιβάλλουν”.

Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών:
Αθήνα, 23/1/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 29-9-2011 ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. κ. Γιάννης Αδαμόπουλος κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ σύμφωνα με το άρθρο 199 του Δικηγορικού Κώδικα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε σχέση με την διάπραξη σοβαροτάτων αξιοποίνων πράξεων που αφορούν την αλλοίωση των στοιχείων από την Ανεξάρτητη Αρχή «ΕΛ.ΣΤΑΤ» η οποία, όπως έχει καταγγελθεί, διόγκωσε παράνομα το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 σε 15,4%, γεγονός που είχε ως τελικό αποτέλεσμα την υπογραφή του Μνημονίου και την επιβολή εξαιτίας αυτού, στη χώρα σκληρών δημοσιονομικών και άλλων μέτρων (όπως εργασιακή εφεδρεία, εκποίηση δημόσιας περιουσίας κλπ) σε βάρος του Ελληνικού Λαού.

Η ενδελεχής ποινική διερεύνηση οδήγησε τον αρμόδιο Εισαγγελέα σε θετικά συμπεράσματα για την διάπραξη αξιοποίνων πράξεων και σε ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης της υποθέσεως και ποινικής αξιολόγησής της.
Καταγγέλουμε την απαράδεκτη επίθεση κατά των ερευνόντων την υπόθεση δικαστικών λειτουργών που προσβάλλει την Δικαστική Ανεξαρτησία.

Καταγγέλουμε τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για αντικατάσταση των ερευνόντων στην υπόθεση Εισαγγελέων.
Καταγγέλουμε την επιλεκτική χρησιμοποίηση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης από εκείνους που έπρεπε να την προστατεύουν.

Ζητούμε την άμεση περαιτέρω ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε όσοι διέπραξαν εγκλήματα σε βάρος του Ελληνικού Λαού να οδηγηθούν στο φυσικό δικαστή τους.

Για τους λόγους αυτούς, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος έχει καθήκον να προστατεύει τα δικαιώματα των μελών του, αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτών, παρεμβαίνοντας σε κάθε ζήτημα μείζονος εθνικού ή κοινωνικού συμφέροντος, ζητεί από τις Δικαστικές Αρχές την άμεση και επείγουσα διερεύνηση της υποθέσεως και επιφυλάσσεται για τις περαιτέρω ενέργειές του. Ζητά από όλους τους βουλευτές, ανεξαρτήτως κομματικών σχηματισμών, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν ό,τι το Σύνταγμα και οι νόμοι επιβάλλουν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]