Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η δικαιοσύνη από την καλή και την κακή!

  • Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός
Με ψιλά γράμματα πέρασε από τα MME αλλά και άλλα σύγχρονα media η είδηση της συμφωνίας (δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη λόγω διαφωνίας της τελευταίας στιγμής του εκπροσώπου της Τραπέζης της Ελλάδος) μεταξύ του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, της Τράπεζας PROTON και της Εισαγγελίας, για την επιστροφή των 51 εκατομμυρίων ευρώ που κατηγορείτο ότι υπεξαίρεσε ο κ. Λαυρεντιάδης από την Τράπεζα.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια συμφωνία που είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα. Μόνον στις ΗΠΑ έχουμε διαβάσει ότι γίνονται τέτοιες συμφωνίες.

Πως φθάσαμε σε αυτό το σημείο; Μα είναι πολύ απλό. Γιατί κάποιοι άνθρωποι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δούλεψαν όπως έπρεπε να δουλέψουν σε υπηρεσίες κλειδιά! Δηλαδή χάρις στην ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ που έκανε η Εισαγγελία Αθηνών και κυρίως ο Εισαγγελέας κύριος Γιάννης Δραγάτσης, που αξιοποίησε πλήρως τα στοιχεία της Αρχής Ξεπλύματος Χρήματος και «έδεσε» την υπόθεση.

Το ότι δεν θα διωχθεί ποινικά ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν μας ενοχλεί καθόλου γιατί αυτό που έχει τελικά σημασία είναι ότι θα επιστραφούν τα χρήματα. Αυτό πονά όλους… Μην αδειάσει η τσέπη τους!!!

Αυτή είναι η μία εικόνα της δικαιοσύνης. Γιατί υπάρχει και η άλλη, που το πιο πρόσφατο δείγμα της είναι η υπόθεση Μ. Ψωμιάδη.

Όταν βλέπει κανείς τις αλλοπρόσαλλες ενέργειες του 9ου Ειδικού Ανακριτή και εν συνεχεία διαβάζει και την πρόταση της εισαγγελέως κ. Αθηνάς Θεοδωροπούλου, η οποία όχι μόνο εισηγείται την προφυλάκισή του, αλλά προέβη και σε αναλυτική καταγραφή των επιχειρηματικών κινήσεων, του τρόπου που τακτοποιεί τις οικονομικές του υποθέσεις, καθώς και των εταιρειών που ουσιαστικά διοικεί, ειλικρινώς τρελαίνεσαι.

Το θέμα όμως δεν πρέπει να μείνει εκεί. Κατά την άποψη μας πρέπει να εξεταστεί άμεσα από τα πειθαρχικά όργανα της δικαιοσύνης. Γιατί κάτι τέτοιες περιπτώσεις όπως αυτή του κυρίου Μάκη Ψωμιάδη είναι που εκθέτουν την δικαιοσύνη και μετά δίνουν δικαιώματα στους πολίτες να αμφιβάλλουν για την λειτουργία του τελευταίου καταφυγίου τους.

Μάλιστα η υπόθεση του κ. Μ. Ψωμιάδη είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές γιατί ενώ έχει βαρύτατες καταδίκες, στο τέλος επιτυγχάνει να μένει εκτός φυλακής. Είναι τυχαίο αυτό; Δεν το νομίζουμε.

Κάτι πηγαίνει συνεχώς στραβά από πλευράς δικαιοσύνης με την περίπτωση αυτή. Και το χειρότερο ποιο είναι, πέρα από την μη εφαρμογή του νόμου, αν υπάρχει κάτι χειρότερο;

Κάτι τέτοιες περιπτώσεις δίνουν δικαιώματα στους πολιτικούς να κάνουν δηλώσεις του τύπου ότι η δικαιοσύνη δεν απονέμεται έγκαιρα και αποτελεσματικά, δεν είναι ορατή και δεν ξεπέρασε χρόνιες αγκυλώσεις και υπόγειες δεσμεύσεις, όπως έκανε προχθές στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαΐωάννου.

Βέβαια ο κύριος Παπαϊωάννου δεν μας εξήγησε ποιος φταίει για αυτό...
Μήπως οι ίδιοι οι πολιτικοί με την πληθώρα των νόμων που ψηφίζουν που φροντίζουν να έχουν και 500 παράθυρα ο κάθε νόμος για να εξυπηρετούνται οι ημέτεροι;
Μήπως πρέπει να τους θυμίσουμε την εποχή Κοσκωτά που νόμοι γινόντουσαν κατόπιν παραγγελίας του «πελάτη»;
Φανταζόμαστε ότι θα φέρνει αναμνήσεις στο μυαλό των πολιτικών μας η λέξη «κουτσονόμος»...

Αρκετά μας έχουν τρελάνει οι πολιτικοί με όλα τα άλλα, ας μην να κάνουν τώρα και τον τιμητή των πάντων.
Να θυμίσουμε στους πολιτικούς τι έλεγαν κάποιοι παλαιότεροι;
Για παράδειγμα ο Βολταίρος έλεγε ότι «Οι πολλοί νόμοι σε μια χώρα είναι, όπως οι πολλοί γιατροί, σημείο αδυναμίας κι αρρώστιας».
Ο Κικέρων είχε πει ότι «Περισσότεροι νόμοι, λιγότερη δικαιοσύνη».
Ή ο Κινέζος φιλόσοφος Λάο Τσε που είχε πει ότι «Όσο πληθαίνουν οι νόμοι, πολλαπλασιάζονται οι παράνομοι».
Και αν δεν πιστεύετε εμάς, θα σας φέρουμε ως παράδειγμα την κυρία Διαμαντοπούλου που στην ψήφιση του πρόσφατου νόμου για την παιδεία έχει φέρει με το καροτσάκι, που λέει ο λόγος, τους νόμους που ίσχυαν για να δείξει τον όγκο τους και από τι αντικαταστάθηκαν!!!!!

Μάλιστα ο κύριος Παπαϊωάννου, για να αφαιρέσει κάθε επιχείρημα από εμάς τους «κακόπιστους» πολίτες ως προς την πρόθεση των πολιτικών, μπορεί κάλλιστα να αποδείξει ότι εννοεί και κάνει πράξη τα όσα δηλώνει.
Μια και ψηφίστηκε τώρα ο νόμος για την διαφθορά των πολιτικών, που επιταχύνει την διερεύνηση και την εκδίκαση των υποθέσεων διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, μπορεί να συνεννοηθεί με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να προχωρήσει η υπόθεση πχ των «λαδιάρηδων» εφοριακών που είχαν σβήσει πρόστιμα επιχειρήσεων προς το δημόσιο περίπου ενός δις.
Α, ακόμα καλύτερα μπορεί να προχωρήσει η υπόθεση του σκανδάλου ενοικίασης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων ERICKSON και της τεχνικής συντήρησης των ιδιόκτητων ελικοπτέρων του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ξέρετε, σε αυτή κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος είναι ο «δικός σας», ο νυν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Γρηγόρης Τασούλας.
Ο «δικός σας» ο νυν Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Σ. Στεφανίδης και άλλοι…
Αν δεν μας απατά η μνήμη και όλο το Οικονομικό Τμήμα/Προμηθειών του Πυροσβεστικού.
Η υπόθεση εδώ και 7 μήνες έχει βαλτώσει, περιμένοντας τον Ανακριτή; Περιμένοντας να την ξεχάσουμε εμείς; Τρέχα γύρευε.

Θέλουν κάθαρση οι πολιτικοί και ο Υπουργός της Δικαιοσύνης; Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα…. Γιατί, «Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία;». Και προς Θεού…. Δεν το λέμε εμείς αυτό… Ο Ιερός Αυγουστίνος το είχε πει… Αυτόν να κυνηγήσετε… Όχι τα blogs!!!!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]