Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σημάδια Πτώσης


O Paul Kennedy, στο ιστορικό βιβλίο του, "The Rise and Fall of the Great Powers", αναλύοντας τις οικονομικές αλλαγές και τις στρατιωτικές συγκρούσεις από το 1500 ως το 2000, καταλήγει στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα, ότι όταν μια χώρα ή αυτοκρατορία αρχίζει να εξοπλίζεται και να μαζεύει πολεμοφόδια σαν τρελή, αυτό αποτελεί ένδειξη ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά βαθιάς παρακμής και επικείμενης πτώσης.

Η βιάση με την οποία ο Βενιζέλος ανακοινώνει και σωρεύει μέτρα, δεν αποτελεί παρά σημάδι της επικείμενης πτώσης αυτού, της κυβέρνησής του, της χώρας του.

Αυτό λέει η ιστορία...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Περί πτώσεως:
    Πριν λίγες μέρες η Αμερική ήταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Σήμερα το ευρώ βρίσκεται κάτω από το δολάριο. Πώς έγινε αυτό το θαύμα; Μήπως το άξιο τέκνο της, Γ. Παπανδρέου, έχει φροντίσει γι' αυτό;
    Πριν την πτώση οι μισαλλόδοξες αυτοκρατορίες συντρίβουν τους υπηκόους τους. Ας είχε την προνοητικότητα η Ευρώπη να απομακρυνθεί από την ετοιμοθάνατη "Great Power"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]