Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Nothingland: Είμαστε καλά; Όχι!


  • Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Ειλικρινώς είναι να χάνει τα λόγια του κανείς σε αυτή την χώρα με τα όσα συμβαίνουν. Και ίσως δεν είναι ακριβές το «χάνει τα λόγια του», μπροστά στο ότι είμαστε κοντά πλέον στο να χάσουμε το μυαλό μας με το θράσος, την αναλγησία, την ξετσιπωσιά, την αδιαφορία, την προκλητικότητα, την έλλειψη έστω και της παραμικρής αίσθησης στο που βρίσκεται η χώρα, το που πηγαίνει, που δείχνουν κάποιοι αλλά και στο τι περνά ένα ολοένα και πιο μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού. Ποιοι; Μέχρι πρότινος αυτοί οι κάποιοι ήταν μόνον πολιτικοί, δυστυχώς όμως ο κύκλος αυτός διευρύνεται! Για ορισμένους η περίοδος αυτή είναι ίσως μια ευκαιρία εκμετάλλευσης και πλουτισμού, παίζοντας με την ανάγκη των άλλων.

Η πρώτη αφορμή που μας έφερε στο μυαλό όλες αυτές τις σκέψεις ήταν το δημοσίευμα στο Έθνος της Κυριακής, όπου στελέχη του ΣΔΟΕ διαμαρτύρονται ότι ενώ εκείνοι συλλαμβάνουν ανθρώπους που χρωστούν, ουδείς εξ αυτών έχει πάει έστω και ημέρα φυλακή (!!!), αλλά αντιθέτως όλοι επικαλούνται την υπαγωγή τους στο Άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, και καθαρίζουν…. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που μια κρατική υπηρεσία συλλαμβάνει και «επωνύμους», θέλοντας να δείξει ότι ο νόμος ισχύει για όλους, αλλά η προσπάθεια αυτή πέφτει στην συνέχεια στο κενό. Επειδή είμαστε από εκείνους τους ανθρώπους που πιστεύουν ακόμη στον θεσμό της δικαιοσύνης, άλλωστε έχουμε επαινέσει όλους εκείνους του δικαστικούς λειτουργούς που επιτελούν άφοβα το έργο τους, πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να αναλάβει δράση η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες ή ελέγχοντας πειθαρχικά όσους δεν εφαρμόζουν τον νόμο. Ειδικά με το θέμα του ΦΠΑ, όπου όλες οι συλλήψεις έχουν γίνει κυρίως για αυτό τον λόγο, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τι σχέση έχει με τον Πτωχευτικό Κώδικα και το Άρθρο 99. Είναι χρήματα που έχει πληρώσει ο καθένας από εμάς για να πάνε στον δημόσιο κορβανά, όχι για να πληρώνει πχ 12.000 ευρώ ενοίκιο σπιτιού ο τάδε επώνυμος, ούτε για να αγοράζει όργανα γυμναστικής 35.000 ευρώ ούτε για κανέναν άλλο λόγο. Είναι καιρός να αποδείξει η κυρία Ρένα Ασημακοπούλου ότι δικαίως χαρήκαμε με τον διορισμό της στην θέση αυτή, όχι απλά επειδή είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αλλά επειδή το αξίζει. Όπως αυτή την στιγμή ουδείς μπορεί να πει το παραμικρό για την στάση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, ο οποίος δείχνει άμεσα αντανακλαστικά σε όλες τις εξελίξεις, έτσι λοιπόν θα πρέπει να κάνει και η κυρία Ασημακοπούλου. Μέχρι στιγμής, η μόνη γνωστή δράση της στο ευρύ κοινό ήταν η παρέμβαση της στην πρόθεση να απεργήσουν κάποιοι δικαστές…

Και αφήνοντας ασχολίαστο το ότι την είδηση αυτή περί ΣΔΟΕ την έγραψε το Έθνος του κυρίου Μπόμπολα, εκεί καταντήσαμε, πάμε στην επόμενη είδηση που αφορά τα αναδρομικά που ζητούν εν ενεργεία και πρώην ή συνταξιούχοι βουλευτές. Για την ακρίβεια 117 από αυτούς ζητούν με αγωγές αναδρομικά χρήματα που τους οφείλονται…. Αλήθεια για όλα αυτά τα χρήματα που οφείλονται στον ελληνικό λαό, από την κακοδιαχείριση, τις σπάταλες, τις λαμογιές, την αδιαφορία όλων αυτών που κυβέρνησαν την χώρα, μεταξύ αυτών και οι 117, ποιος θα κάνει κάτι; Εδώ δεν μπορεί να γίνει κάποια αγωγή, κάτι βρε παιδί μου, για να μας επιστρέψουν όλοι αυτοί τα χρήματα που έφαγαν από τον ελληνικό λαό; Πολύ απλά λοιπόν, και μας κατέστρεψαν και θέλουν να τους πληρώσουμε! Βεβαίως στους 117 υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις που επειδή διάγουν ένα λιτό βίο και τα βγάζουν πέρα δύσκολα νομίζουμε ότι όλοι θα συμφωνήσουμε να τους δοθούν τα αναδρομικά. Κατ’ εξαίρεση… Όπως πχ στον κύριο Άκη Τσοχατζόπουλο, του οποίου το «προσφυγικό» σπίτι κάτω την Ακρόπολη έχει έξοδα για να το συντηρήσει κάποιος, έχει μικρό παιδί, ας δείξουμε λίγη κατανόηση... Ή στον κύριο Μαντέλη, θα χρειαστεί χρήματα για δικηγόρους… Τι εισοδήματα έχει αυτή τη στιγμή; Οι χορηγίες έχουν κοπεί τώρα μια και δεν είναι ούτε βουλευτής ούτε δικηγόρος….

Και παρόλο που τα Σαββατοκύριακα οι ειδήσεις είναι συνήθως περιορισμένες είδαν το φως το δημοσιότητας και δύο προερχόμενες από τον τραπεζικό τομέα. Η πρώτη αφορούσε την περιβόητη Τράπεζα Proton, και συγκεκριμένα έγινε γνωστό το πόρισμα των ελεγκτών της τράπεζας της Ελλάδας. Τι αναφέρει αυτό; Με λίγα και απλά λόγια κάνει να φαίνεται ο Κοσκωτάς (και το σκάνδαλο του με την Τράπεζα Κρήτης) μπροστά στον Λαυρεντιάδη Αρσακειάδα!!! Τώρα λοιπόν καταλαβαίνουμε γιατί ο κύριος Αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης, που θέλει να μας κυβερνήσει και ως Πρωθυπουργός, αν δεν είναι θράσος αυτό τι είναι, έκανε νόμο για να αμνηστευτούν όλα τα τυχόν αδικήματα όλων των υπουργών Οικονομικών σχετικά με τις τράπεζες από το 1997 και μετά. Η δεύτερη είδηση έχει να κάνει με την γνωστή εταιρεία Blackrock που ήλεγχε τις ελληνικές τράπεζες, τα δάνεια που δόθηκαν, την βιωσιμότητα τους κλπ, γράφτηκε λοιπόν στο blog Fimotro ότι έχει βρει και κάποια στοιχεία για μεταφορές χρημάτων από βουλευτές στην Ελβετία!!! Γι αυτό μάλιστα, όπως ανέφερε η είδηση, και ο κύριος Πετσάλνικος έλαβε οδηγία από τον κύριο Γ. Παπανδρέου, να καλεί τους βουλευτές και να του δίνουν εξουσιοδότηση για να ερευνηθεί αν έχουν καταθέσεις στην Ελβετία!!!! Και μην ξεχνάμε ότι πριν από αυτή την πληροφορία είχε γραφτεί ότι κυκλοφορούν σε εφημερίδες και μεγαλοπαράγοντες των ΜΜΕ και στοιχεία για δραστηριότητες του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού. Μένει βεβαίως να αποδειχθούν αυτά ή θα το καταλάβουμε ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρχουν…

Κατά τα άλλα είμαστε μια ευτυχισμένη οικογένεια. Ο ένας προσπαθεί να εκβιάσει, ελέγξει ήθελα να γράψω τον άλλο, και α, ναι, υπάρχει και ο ελληνικός λαός… Αλλά ποιος να ασχοληθεί μαζί του; Από ότι βλέπουμε οι «άρχοντες» μας έχουν άλλα σοβαρότερα προβλήματα να λύσουν! Τα προσωπικά τους. Πως θα αυξήσουν τα λεφτά τους, πως θα διατηρηθούν στην εξουσία, για το δικό μας καλό πάντοτε, και άλλα παρόμοια. Τώρα το ποιος θα ζήσει ή ποιος θα πεθάνει, τρέχα γύρευε. Αυτοί να είναι καλά… Προφανώς δεν θα διάβασαν ούτε την δήλωση του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ που μεταξύ άλλων δήλωσε ότι, «ένα μη βιώσιμο ευρώ έχει τη δυναμική να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή, διεθνικές συγκρούσεις και διάλυση της ΕΕ, η ενότητα της οποίας σφυρηλατείται εδώ και τόσα χρόνια».

Ακόμη «πέρα βρέχει» για πολλούς στην Ελλάδα ή μας φαίνεται;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]