Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα έχουμε δει όλα με αυτούς τους πολιτικούς μας;

  • Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός
Και εκεί που νομίζουμε ότι έχουμε δει και ακούσει τα πάντα σε αυτή τη χώρα έρχεται ένα γεγονός που μας κάνει να νιώθουμε ότι δυστυχώς έχουν ακόμη να δουν πολλά τα μάτια μας και να ακούσουν τα αυτιά μας. Αφορμή για τις σκέψεις αυτές μας έδωσε η παραίτηση που υπέβαλαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κκ Πεπόνης και Μουζακίτης και κυρίως οι λόγοι που τους οδήγησαν στην πράξη τους. Με δύο λέξεις είπαν τα πάντα. «Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση»… Χρειάζεται να μας πουν τίποτα άλλο; Τα υπόλοιπα είναι τα κερασάκια πάνω στην τούρτα. Δεν είχαν λέει βοήθεια, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και όλα τα συναφή. Και που να περισσέψουν για αυτούς, για τους εισαγγελείς τα απαραίτητα… Για να πάρει όμως ο υπουργός οικονομικών, όποιος και αν ήταν αυτός, το τελευταίο μοντέλο θωρακισμένου υπερπολυτελούς αυτοκινήτου υπήρχαν χρήματα. Για τις δημόσιες σχέσεις των πολιτικών υπάρχουν χρήματα. Μόνο για τους συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς δεν υπήρχαν τα βασικά και γιατί άραγε;

Το ότι η υπόθεση βρωμάει… φαίνεται από την κοινή απάντηση που έβγαλαν οι σωτήρες της χώρας μας. Ο ένας που πονάει για τα μέτρα που παίρνει για τον ελληνικό λαό ο κύριος Βενιζέλος και ο άλλος, που δεν βρήκε καμία εκκρεμή υπόθεση διαφθοράς στα δικαστήρια, ο κύριος Παπαιωάννου. Αλήθεια όταν ο Υπουργός των Οικονομικών όταν λέει ότι πονάει για τα μέτρα που παίρνει εννοεί τα οικονομικά ή που κυριολεκτικά μας «παίρνει τα μέτρα» αφού θα μας στείλει όλους στον άλλο κόσμο; Ο δε Υπουργός της Δικαιοσύνης όταν εμείς, οι άσχετοι όχι οι ειδικοί του υπουργείου του, του βρήκαμε τρομακτική υπόθεση διαφθοράς που εκκρεμεί στην δικαιοσύνη, τι έκανε; Την πάπια!!! Σαμέλης κύριε Υπουργέ… Τι δήλωσαν λοιπόν στερεοφωνικά οι δύο υπουργοί; Με τη δημόσια αυτή κίνηση των παραπάνω αντεισαγγελέων εφετών επιχειρείται να δημιουργηθεί η εντύπωση της παρέμβασης στο έργο τους. Αυτό πλήττει βαθειά το κύρος της Δικαιοσύνης, καθώς ως παρέμβαση στο έργο τους εκλαμβάνεται η δήθεν πρόθεση της Κυβέρνησης να καταθέσει προς τη Βουλή σχέδιο νόμου με το οποίο τη θέση του Οικονομικού Εισαγγελέα αναλαμβάνει, αντί για αντεισαγγελέας εφετών, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου!

Άρα, η ανάθεση των καθηκόντων του Οικονομικού Εισαγγελέα σε ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό εκλαμβάνεται από τους δύο παραπάνω αντεισαγγελείς εφετών ως προσβολή και ως παρέμβαση, την οποία προφανώς θα ασκήσει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Μήπως οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και ο επικεφαλής τους Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχουν μικρότερο ζήλο, παρέχουν περιορισμένα εχέγγυα ανεξαρτησίας και είναι επιρρεπείς στη συγκάλυψη οικονομικών εγκλημάτων ή δεκτικοί εξωθεσμικών παρεμβάσεων;

Η αλήθεια είναι ότι σε υπηρεσιακό επίπεδο είχε εκπονηθεί προσχέδιο διάταξης, μεταξύ πολλών άλλων και για την ανάθεση των καθηκόντων του Οικονομικού Εισαγγελέα σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του θεσμού σε πανελλαδικό επίπεδο».

Και βέβαια αν διαβάσει κανείς τα ανωτέρω προβληματίζεται από την κίνηση των δύο εισαγγελικών λειτουργών. Η κυβέρνηση θέλει όχι αντεισαγγελέα Εφετών στην θέση του Οικονομικού Εισαγγελέα αλλά αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Που το μεμπτό λοιπόν; Πουθενά, αν πρώτον το ερώτημα αυτό δεν είχε αποτελέσει αντικείμενο ευρείας συζήτησης στην οποία μετείχε ο αντεισαγγελέας εφετών κ. Πεπόνης, αλλά και οι παριστάμενοι αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Νικολούδης και πρώην αντεισαγγελέας εφετών κ. Διώτης, Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ, που θεώρησαν ότι ο θεσμός λειτουργεί ικανοποιητικά ως έχει. Άρα κάτι που λειτουργεί ικανοποιητικά γιατί να το αλλάξεις; Και δεύτερον, ο κύριος Παπαϊωάννου στο νομοσχέδιο για την Τροποποίηση του Οργανισμού των Δικαστηρίων τον Οκτώβριο ήθελε να διαγράψει την διάταξη που αναφέρει ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι προϊστάμενος όλων των εισαγγελέων. Επομένως, πως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα λειτουργούσε αποτελεσματικότερα και καλύτερα τον θεσμό όπως γράφουν στην ανακοίνωση τους οι δύο υπουργοί, όταν ο ένας εξ αυτών θέλει να κάνει τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, …τοπικό παράγοντα; Δηλαδή ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα είναι ο προϊστάμενος των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου μόνον, ενώ ο Οικονομικός Αντεισαγγελέας θα κάνει κουμάντο σε ολόκληρη τη χώρα; Δεν μασάμε κύριοι υπουργοί, και χρησιμοποιούμε επίτηδες έκφραση της αργκό για να μας καταλαβαίνετε καλύτερα.

Είναι προφανές ότι ενόχλησαν οι εισαγγελείς. Και αυτοί βρε παιδί μου δεν είχαν τον Θεό τους, δεν είχαν όρια… Πας και καλείς τον κ. Καπελέρη για έλεγχο; Ελέγχεις την Στατιστική Υπηρεσία, την υπόθεση των CDS; Τις λίστες με τους φοροφυγάδες; Κυνηγήσατε επώνυμους; Αυτούς με τους οποίους κάνουν παρέα και πηγαίνουν στις δεξιώσεις τους οι πολιτικοί… Κατάντια…. Μετά κύριοι Εισαγγελείς πάτε και διαμαρτύρεστε για το Άρθρο 99 που ακυρώνει όλη την προσπάθεια των εισαγγελικών αρχών, της οικονομικής αστυνομίας, του ΣΔΟΕ για τον ΦΠΑ; Ντροπή σας….

Αυτό που μας ικανοποίησε βαθύτητα και ενίσχυσε την πίστη μας σε ορισμένους λειτουργούς της δικαιοσύνης είναι η αντίδραση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο κύριος Τέντες διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση στην οποία ελπίζουμε, να μας δικαιώσουν για άλλη μία φορά οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς και, να πουν τα πράγματα με το όνομα τους. Έχουν δείξει τι αξίζουν. Ας το πράξουν άλλη μία φορά για να κλείσουν στόματα και ψευτόμαγκες. Όλοι αυτοί οι λειτουργοί, και δεν μιλάμε μόνο για τους συγκεκριμένους, έχουν ανεβάσει το επίπεδο της δικαιοσύνης στην χώρα μας, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα. Και επειδή πολιτικούς στην Ελλάδα ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, πνευματική ηγεσία, ακαδημαϊκούς που να ταράξουν τα νερά και να καθοδηγήσουν τον λαό μας σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, τουλάχιστον ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ δικαστές και εισαγγελείς! Μήπως και παρασύρουν και τους υπόλοιπους…..

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]