Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας


Παράταση δέκα ημερών στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών μετά το συνωστισμό που παρατηρείται σε τράπεζες και εφορίες, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι για πολλούς ιδιοκτήτες ΙΧ είναι αναγκαίος ο μισθός του Ιανουαρίου για να είναι σε θέση να πληρώσουν.

Επίσης, το υπουργείο προσανατολίζεται σε ολιγοήμερη πράταση των προθεσμιών για την πληρωμή φόρων και την υποβολή δηλώσεων που εκπνέουν στις 30 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή εκπνέουν οι προθεσμίες για την πληρωμή δόσεων φόρου εισοδήματος για όσους έχουν λάβει καθυστερημένα τα εκκαθαριστικά σημειώματα, καθώς και της έκτακτης εισφοράς.

Επίσης, λήγουν οι προθεσμίες για την υπαγωγή στην περαίωση και την υποβολή φορο-δηλώσεων παρελθόντων ετών χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Σε προσπάθεια δε αποφυγής της απεργίας που ανακοίνωσαν οι εφοριακοί (29 και 30/12) και αναμένεται να προκαλέσει νέα προβλήματα στα κρατικά ταμεία, ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος θα συναντηθεί εκτάκτως με τους εκπροσώπους τους την Τετάρτη (στις 13:00).

Σε ό,τι αφορά την παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, θα ισχύσει και για την πληρωμή των τελών μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ.

Επίσης θα ισχύσει και για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στην αρμόδια ΔΟΥ. Θα τους δοθεί δηλαδή η δυνατότητα να το πράξουν έως τις 10/1/2012.

Αξίζει να σημειωθεί αν η κατάθεση πινακίδων από ιδιοκτήτες ΙΧ, συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς η αύξηση των τελών κυκλοφορίας θα γυρίσει μπούμερανγκ για το Δημόσιο και τα κρατικά έσοδα.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τριπλασιασμό σε σχέση με πέρυσι του αριθμού των ιδιοκτητών ΙΧ που θα καταθέσουν πινακίδες.

Σε ό,τι αφορά την πληρωμή των άλλων φορολογικών υποχρεώσεων, όπως των δόσεων του φόρου εισοδήματος και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης αναμένεται να δοθεί προθεσμία τουλάχιστον έως τις 2 Ιανουαρίου.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]