Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παπαδήμος, στην Ολομέλεια της Βουλής: Η κρίση, θα έχει διάρκεια


«Βρισκόμαστε σε μια ιστορική συγκυρία μεγίστης ευθύνης. Ελάχιστες γενιές ήρθαν αντιμέτωπες με τέτοιας κρισιμότητες προσκλήσεις», υπογράμμισε ο κ. Παπαδήμος κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2012, επισημαίνοντας ότι οι περιστάσεις επιβάλλουν «να υπερβούμε τις δυνάμεις μας».

Αναφερόμενος στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος τόνισε ότι είναι δύσκολος, αλλά όχι ακατόρθωτος στόχος, ενώ δεν έκρυψε ότι η υλοποίηση του νέου προϋπολογισμού απαιτεί «προσπάθεια διαρκείας».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια να μεμψιμοιρούμε, ούτε να συνεχίσουμε όπως είπε, την πρακτική των αλληκατηγοριών για το παρελθόν.

«Η ιστορία δεν θα μας συγχωρήσει αν εγκαταλείψουμε τη μάχη για το μέλλον», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι η επιτυχία είναι υπόθεσή όλων και υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές.

Αναγνώρισε παράλληλα ότι η οικονομική κρίση δεν είναι μια μπόρα που θα περάσει, «αλλά θα έχει διάρκεια», καθώς όπως είπε, είναι αποτέλεσμα λαθών και παραλείψεων που οδήγησαν στη συσσώρευση του δημοσίου χρέους.

Δήλωσε ακόμη ότι κατανοεί τον προβληματισμό του μέσου πολίτη που βλέπει τα εισοδήματα να μειώνονται και την ανεργία να αυξάνεται, αν και όπως είπε «εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν». «Η εθνική προσπάθεια θα είναι πολυετής, θα χρειαστεί μόχθος και επιμονή» συνέχισε, εκφράζοντας πάντως την αισιοδοξία ότι η δεκαετία που διανύουμε μπορεί να αποβεί «μια κερδισμένη δεκαετία».

Ο κ. Παπαδήμος διαμήνυσε ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης και ξεκαθάρισε ότι η θέση μας στην Ευρώπη είναι αδιαπραγμάτευτη. «Δεν θα χάσουμε απερίσκεπτα το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό κεκτημένο, τη θέση μας στη Ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε επίσης αισιόδοξος ότι «ενωμένες και αλληλέγγυες οι χώρες της Ευρώπης θα ξεπεράσουν την κρίση», ενώ κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια υπερψηφίζοντας τον προϋπολογισμό. «Η Ελλάδα μπορεί να έχει το μέλλον που της αξίζει. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε», κατέληξε.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]