Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόγνωσις πολιτικού καιρού Ελλάδος


Από τον αναλυτή καιρικών φαινόμενων της πολιτικής
Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλο
[Το παρακάτω κείμενο βασίζεται στην ιδέα και σε κάμποσες έξυπνες φρασούλες του Μιχάλη Δρετάκη, για να πραγματοποιήσει την δική μου πολιτική πρόγνωση μετά την Συνομωσία, Ορκομωσία, πώς να πω, της Μετα-Κυβερνήσεως Παπαδήμου… ]

Χαμηλοβλέπον πολιτικό σύστημα μετά τριών κυρίων μετώπων εισέρχεται εις τα πέριξ της Πλατείας Συντάγματος, προκαλώντας εμετόν εις δυτικάς και βόρειας περιοχάς της Ελλάδος μαζί και αηδίαν εις Ιόνιον θάλασσαν. Από τας απογευματινάς ώρας αι καιρικαί ανωμαλίαι εις την πολιτικήν θα επεκταθούν ανατολικότερα και από τας νυχτερινάς ώρας ενδέχεται να σημειωθούν ανατρεπτικά της Συνταγματικής λογικής φαινόμενα και εις την ανατολικήν και νότιον χώρα. Οι νεοφιλελεύθεροι άνεμοι του δικομματισμού θα είναι γενικώς και αορίστως νότιοι – νοτιοανατολικοί στρεφόμενοι εις νοτιοδυτικούς εις τα νοτιοδυτικά τμήματα, όπου συναντώνται αρμονικά με εκείνους του νεοφασισμού. Ιδιαιτέρως ενισχυμένοι οι τελευταίοι. Θερμοκρασιακώς η χώρα θα παραμείνει σταθερή εις υψηλά δια την εποχήν επίπεδα. Την ίδια ώρα ο Υψηλός Παρεμποδιστής αποσύρεται, προτού καλά-καλά αποφασίσει να σχηματιστεί ως Ένωσις Ευρωπαϊκή, ενώ χαμηλά βαρομετρικά εκ του Ατλαντικού λεηλατούν τον Ευρωπαϊκόν χώρον. Ψίχουλα φθάνουν εις τα χρηματιστήρια της Γηραιάς, ενώ η Χαμηλοκώλα Διαπλοκέζα αναζητεί ακόμη τας βόρειας ψυχράς μάζας δια της κυκλογεννέσεως, ώστε να συνεχίσει την αναζήτηση συνουσίας εκπορνευόμενη …

Δηλαδή, φίλε, ενώ εσύ αναζητούσες κάποιον Παπατάδε στην κυβέρνηση για να έρθει ο Δήμος στην εξουσία, συμβαίνει να σου κάθεται ο Παπαδήμος στην κυβέρνηση και ο Νταβάς να συνεχίζει να κατέχει την εξουσία. Και μετά με ρωτάς να σου αναλύσω τον κακό σου τον καιρό!

Βρε, δεν σηκώνει πλέον ο καιρός ανάλυση, Εσύ χρειάζεσαι (μικρο)πολιτική ανάλυση. Όσο για την αηδία σου και τον εμετό δεν φταίνε τα καιρικά φαινόμενα, αλλά η δικομματική σου ψύχωση, την οποία τώρα διασκεδάζεις με αγανακτισμένα καμώματα.

Κοίτα να δεις τώρα, αφού την ψάχνεις: Η Μετα-Κυβερνήση Παπαδήμου γρήγορα θα περάσει, αλλά ο Λουκάς Παπαδήμος, ζωή να έχει ο άνθρωπος, ήρθε στην πολιτική για να παραμείνει. Τον θέλει λαοπρόβλητο η Διαπλοκή, πάει και τελείωσε!

Τι σου έλεγα τις προάλλες για τους θεσμούς και για την λειτουργική ισχύ που πρακτικά διαθέτουν, θυμάσαι; Ε, ο Λουκάς Παπαδήμος διαθέτει τη σήμερον την ισχύ του μοναδικού σφριγηλού θεσμού της Ελλάδος. Την ευλογία και τα «τουμπερλέκια» του Νταβά. Μαζί πάνε αυτά, αλλά ρώτα τους παλιούς στον πρωθυπουργικό θώκο, να σου πουν τι σημαίνει πρακτικά αυτό: τον Μητσοτάκη, τον Σημίτη, τον Κώστα τον Καραμανλή. Το Γιώργο τον Πρωταθλητή μην τον ρωτήσεις, καθώς πάντα τον θώκο τον έβλεπε «αντιεξουσιαστικά» και τα «τουμπερλέκια» τα θεωρούσε μουσικό όργανο. Εγώ όμως σου λέω, άσε τον Γιώργο και ρώτα τους άλλους που ξέρουνε.Με τα «τουμπερλέκια» δεν παίζεις μουσική, ούτε μετράς τα καιρικά φαινόμενα. Πολιτική κάνεις, Ηγεμονική και όχι πολιτική γυμναστική, καλέ μου. Αν στηρίζεσαι στα «τουμπερλέκια» του Νταβά και της Διαπλοκής, τότε αυτό που φουσκώνει είναι μια πρωθυπουργική φούσκα ενός δικτύου που στηρίζεται στο Νόμο της Μαφίας. Η φούσκα της διαπλοκής έχει όγκο, έχει μάζα, μοιάζει να προκαλεί αστραπές, βροντές, βροχές και λαϊκές καταιγίδες, αλλά ποτέ δεν είναι η αιτία των καιρικών φαινόμενων της πολιτικής ζωής. Το αίτιο είναι συνδεδεμένο με την σχέση αλληλεξάρτησης που έχουν τα «τουμπερλέκια» των Νταβάδων. Έτσι παράγεται πολιτική στη χώρα μας και όχι αλλιώς.

Μα, ο καπιταλισμός, η πατριαρχία, που λέγαμε, δεν έχουν σχέση με τον κακό μας πολιτικό καιρό; Πώς δεν έχουν φίλε, αλλά αν σου έλεγα ότι χώρισες με την γυναίκα σου εξαιτίας του Μήτσου, εσύ θα μου έλεγες ποτέ ό,τι αγωνιζόμενος εναντίον της πατριαρχίας και του καπιταλισμού θα θεράπευες τον πόνο σου και θα εξαφάνιζες το κέρατο σου από την παλιοκοινωνία, φτιάχνοντάς τα ενδεχομένως ξανά με την Τούλα; Ασφαλώς και θα γινόταν έτσι, αν και η Τούλα συμμεριζόταν αυτή την κοσμοαντίληψη και συμμετείχε σε αυτόν τον αγώνα απελευθέρωσης, όπου η ισχύς ΔΕΝ θα παρήγετο σε ηγεμονικά μοντέλα, βασισμένα στα «τουμπερλέκια»,τα οποία σήμερα παράγονται με τους κανόνες της μαφιόζικης αγοράς και του πολιτικού μάρκετινγκ.

Όπως σου έλεγα λοιπόν, το πολιτικό κλίμα θα χαλάσει σε λίγο. Η Μετα-Κυβέρνηση Παπαδήμου θα πέσει. Το ΠΑΣΟΚ θα θρυμματιστεί, η ΝΔ θα κομματιαστεί και ο Λουκάς ο πολιτικός θα ανατείλει, παραμερίζοντας τον τεχνοκράτη Παπαδήμο. Το έργο το έχω ξαναδεί και το φαινόμενο ξαναμελετήσει. Έτσι και οι Νταβάδες μας θα έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Όσο για εσένα δεν θα μπορούσα να βάλω το χέρι μου στη φωτιά! Δεν γνωρίζω αν θα ανήκεις στο 30% που θα είναι άνεργοι ή όχι. Ξέρω, εσύ είσαι σίγουρος ότι με τον Λουκά η θέση σου είναι διασφαλισμένη και τα σκυλιά δεμένα! Και έτσι πρέπει να αισθάνεται ο «πολίτης», αισιόδοξος με τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, καθώς πάντα υπάρχει η πιθανότητα να πεθάνει η κατσίκα του μισητού γείτονα και όχι η δική του, που μοιάζει να τρέφεται από το δίκτυο των διαπλεκομένων. Είναι δηλαδή μια κατσίκα ημέτερος και παραγωγική ασφαλώς! Μια κατσίκα παντός καιρού, που την τρομάζουν μεν οι πολιτικές καταιγίδες, αλλά πάντα ελπίζει ότι ένα χέρι μαγικό (στοργικό) θα την βάλει κάτω από το υπόστεγο της πατρωνίας.

Ζήτω, ο προσεχώς λαοφιλής Λουκάς λοιπόν, που στηρίζεται στον Παπαδήμο τον πολυτεχνίτη(!), ιδιοφυή επιστήμονα (!), άνθρωπο με διεθνές κύρος και περγαμηνές (!). Και που ο τελευταίος φουσκώνει ταχύτατα με τα «τουμπερλέκια» αυτών που είναι απόλυτα συνδεδεμένοι με την πτώχευση του κράτους και την υποκουλτούρα που μορφοποιεί τον ελληνικό λαουτζίκο.

Ξέρεις τι με διασκεδάζει περισσότερο από τα ελληνικά πράγματα; Θα στο πω και μην με παρεξηγήσεις: ο επαρχιώτικος κοσμοπολιτισμός του. Έχει πολύ πλάκα… αλλά αμέσως μετά με πιάνει μια βαθιά θλίψει, ρε γαμώ το! Τόσον φαντεζί μικροαστικό νεοφιλελευθερισμό δεν θα συναντήσεις πουθενά σε χώρες του ιδίου βιωτικού επιπέδου με την Ελλάδα, ακόμη και σε εκείνες που βιώνουν παρόμοια καιρικά φαινόμενα στην πολιτική τους διάσταση.

Κατάλαβες λοιπόν την πρόγνωση, Με τον Λουκά οι Νταβάδες θα στήσουν τη Μετα-Μεταπολίτευση, κάποιοι θα φωνάζουν ωσαννά ψάχνοντας για μετρητά όπως πάντα κάτω από τα σανά, ενώ κάποιοι άλλοι θα συνεχίσουν να αναζητούν ψείρες μέσα στα άχυρα. Όσο για τους αντικαπιταλιστές, όπως πάντα, θα αισθανθούν βαθιά ικανοποίηση καθώς δικαιώθηκαν οι εκτιμήσεις τους. Ο Αγώνας δικαιώνεται καθημερινά, δεν το συζητώ. Και αυτό το τελευταίο, πίστεψε με, δεν το ειρωνεύομαι. Πιστεύω ότι ο καθημερινός σου αγώνας για χειραφέτηση και αυτοκυβέρνηση δικαιώνει την ύπαρξη σου ως Πολίτη, μόνον που βρε αδελφέ μάλλον μπερδέψαμε το χάρτη του Αγώνα και χάσαμε εντελώς τον στόχο μας, αγνοώντας παράλληλα πώς συγκλίνουν πολιτικά τα ποταμάκια της οργής.

Αν ο Αγώνας δεν κατατείνει στο να «κόψει» τα «τουμπερλέκια» των νταβάδων και να διαλύσει τα δίκτυα της διαπλοκής που επανασυστήνονται σε μία νέα βάση με φορέα αιχμής τον Λουκά Παπαδήμο, τότε δεν θα υπάρξει καμία πιθανότητα μακροπρόθεσμα να βελτιωθεί ο πολιτικός καιρός στην Ελλάδα. Τα φαινόμενα μπορεί να γίνουν ασφαλώς πιο ήπια, αλλά αυτό θα σημαίνει μάλλον ότι η διαπλοκή κατάντησε την χώρα βόρειο πόλο. Εάν μου πεις ότι αυτό έχει και τα καλά του, με την έννοια ότι έτσι θα έχουμε νηνεμία που θα αυξήσει τον πλούτο ώστε αργότερα με την χρήση αυτού να αναπτυχθεί η δημοκρατία, ασφαλώς θα χαμογελάσω ειρωνικά και θα σε προτρέψω να διαβάσεις και κάτι άλλο τις μέρες της ανεργίας σου εκτός από Μίλτον Φρίντμαν.

Με αγάπη σε πληροφορώ ότι ποτέ και πουθενά τα εμπειρικά στοιχεία δεν επιβεβαίωσαν τις δοξασίες του. Στις ΗΠΑ, μάλιστα, τον έχουν στείλει στα κάτω ράφια των βιβλιοθηκών μια και ο Νεοκεϋνσιανισμός παίρνει την θέση του παντού για να σώσει τα προσχήματα ενός πολιτικο-οικονομικού συστήματος που αναζητεί πλέον ένα νέο περιβάλλον παγκοσμιοποίησης για να αναπνεύσει. Αυτό το νέο περιβάλλον είναι που σε προηγούμενα σημειώματά μου διάβασες να αποκαλώ Νεοηγεμονισμό. Το πείραμα της διαπλοκής με τον Λουκά Παπαδήμο που συνδέεται απολύτως με την ολοκλήρωση της θεσμικής απορρύθμισης της χώρας και του πτωχευτικού της μοντέλου, είναι απόλυτα συνυφασμένο με αυτόν τον Νεοηγεμονισμό.

Ας αφήσουμε λοιπόν στην πάντα την υποκρισία και όσοι υποστηρίζετε ότι με το «κίνημα» της διαπλοκής και με ηγέτη τον Λουκά Παπαδήμο οραματίζεστε μια χώρα ευημερούσα, όπου η αποτελεσματικότητα θα παραγκωνίσει την δημοκρατία εν ονόματι του καλού καιρού μας, δεχθείτε δίχως παρεξήγηση, την αλήθεια ότι είστε χουντικών φρονημάτων. Νεοφασίστες, δηλαδή, με τεχνολογικό μανδύα, που δεν γνωρίζετε ότι η τεχνολογία και οι τεχνοκράτες είναι προϊόντα συγκεκριμένης πολιτικής τεχνολογίας, η οποία διαμορφώνεται στο πλαίσιο μικροσχέσεων εξουσίας, που καθορίζουν εντέλει και τις παραγωγικές σχέσεις. Στην Ελλάδα την τεχνολογία αυτή παράγει η σχέση που δομείται στο πλαίσιο του συντεταγμένου ανταγωνισμού των «ντουμπερλεκίων» μιας μικρής ομάδας που ο Κώστας Καραμανλής, ο Έβερτ και μερικοί άλλοι πριν από αυτούς όρισαν ως νταβάδες. Μία τεχνολογία που δανείζεται πρότυπα και εντάσσεται όσο μπορεί αρμονικότερα σε ένα πλαίσιο εξάρτησης με το χρηματοπιστωτικό λόμπυ, που οραματίζεται το τέλος των εθνικών κρατών και την εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Αυτό είναι το όραμά σας, φίλοι, θερμοί οπαδοί της ιδέας «Λουκάς Παπαδήμος», που συμπίπτει απολύτως με την ιδέα του Νεο-ολοκληρωτισμού στον κόσμο και ασφαλώς στην χώρας μας. Να είστε βέβαιοι ότι στο βαθμό που οι «συνθήκες πιθανοτήτων» ευνοήσουν την επιδίωξή σας αυτή, ακόμα και ο καιρός δεν θα επιδέχεται πρόγνωσης. Εκτός δηλαδή από ανθρώπους σαν κι εμένα, θα απαλλαγείτε και από τους μετεωρολόγους!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]