Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δελφική πρόβλεψη


  • Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Λίγο ο καλός καιρός, λίγο ο ορυμαγδός των γεγονότων, λίγο το γεγονός ότι φέτος δεν περισσεύουν για τις χαρτορίχτρες, τις φλυτζανούδες, τους αστρολόγους, που άλλες χρονιές τέτοιες εποχές μου έτρωγαν ένα μισθό και το δώρο, βρέθηκα την Κυριακή 20 του μήνα στους Δελφούς, στην Πυθία, για ένα γενικό τσεκ - απ.

Βίκυ Παταγιατάκη, Βιργινία Λεούση, Νάντια, Ελεονώρα, όλες και όλοι της επόμενης μέρας εκεί ήταν.

Είχε κόσμο και από το εξωτερικό.

Με σειρά προτεραιότητας, δέχεται η Πυθία.

Πληρώνεις το παράβολο, παίρνεις αριθμό, σε πηγαίνουν μετά οι ιέρειες σε μιά αίθουσα που μοιάζει με καπηλειό, κατεβάζεις τρία ή τέσσερα διπλά - ουΐσκυ ή τσίπουρο ή βότκα ή τζιν – «φεύγεις» από αυτόν τον κόσμο, και στο κεφαλόσκαλο κάποιου άλλου ωραίου κόσμου, έχεις μπροστά σου την Πυθία.

Για μας που πάμε τακτικά έχει έκπτωση 30%.

Μέσα σε καπνούς και αναθυμιάσεις, σαν χούλιγκαν ποδοσφαιρικής ομάδας στις καλύτερές του, ή διαδηλωτής μαχόμενος τις δυνάμεις καταστολής, κάθονταν πάνω σε ένα σκαμπό, η Πυθία. Στον κόσμο της. Στα μέσα και στα έξω. Κατσαρά μαλλιά. Κατσαρά μυαλά.

Είχαμε τον ακόλουθο διάλογο. Τον θυμάμαι πολύ καλά, παρά τα τέσσερα διπλά.

- Καλώς όρισες. Πώς από ‘δώ;

- Άστα να πάνε. Αναπαραδιές, αναδουλειές, ανακατεμένα όλα. Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, τα πάντα όλα.

- Κι εμείς δεν πάμε πίσω. Πέρυσι και φέτος μας έκανε το ΣΔΟΕ άνω - κάτω. Δύσκολα άλλαξα το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα.

- Ο κόσμος τά ‘παιξε. Κοντεύει να σαλέψει. Στέγνωσε η αγορά. Τί προβλέπεις. Θα την πάρουμε την 6η δόση; Κρεμόμαστε από τα χείλη σου. Δώσε ένα χρησμό. Έτσι, για την Ελλάδα, ρε γαμώ το.

Η Πυθία άστραψε και βρόντηξε. Κατσαρά μαλλιά, κατσαρά μυαλά, φιδίσιο κορμί, έγιναν ένα. Κοίταξε προς τη Δύση, όπου όπως μας είπαν και μας λένε παραδοσιακά ανήκουμε, σκυλόβρισε και είπε.

- «Σε σύμπλεγμα ερωτικό, ο Σόιμπλε και η Μέρκελ».

- Μέγας είσαι Κύριε, και θαυμαστά τα εργαλεία σου. Τί ήταν πάλι αυτό; Τί χρησμός ήταν αυτός; Να κάνουν έρωτα ο γερμανός υπουργός οικονομικών με την γερμανίδα καγκελάριο! Είσαι με τα καλά σου; Ξέρεις τί έχει να γίνει αν ανακοινώσουμε έξω το χρησμό σου; Θα ξεσηκωθούν όλα τα βαμπίρ από τα Καρπάθια μέχρι το Βερολίνο.

- Είπα και ελάλησα. Για να ηρεμήσουν οι αγορές, να έχουν θέμα ελκυστικό τα κανάλια, οι εφημερίδες, οι παπαράτσι, εσείς οι κουτσομπόλες, να ανανήψει η σόου - μπίζ, να συνέλθουν στο Χόλιγουντ, να επέλθει μια περίοδος ηρεμίας, εδώ και τώρα. Ένα τέτοιο σκάνδαλο χρειάζεται. Για την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

- Είπες όταν με συνάντησες, ότι ανακαίνισες την κρεβατοκάμαρα. Να τους καλέσουμε εδώ; Να πάρεις και εσύ την αξία. την αίγλη, την ακτινοβολία που είχες στην αρχαιότητα;

- Βρε αθεόφοβε, βρε ξεκούτη, βρε ξεμυαλισμένε. Είναι δυνατόν θεϊκή κρεβατοκάμαρα, να φιλοξενήσει κοινούς θνητούς; Και μάλιστα κομπλεξικούς; Και ακόμα χειρότερο, Γερμανούς!!! Αυτό δεν έγινε ούτε στην κατοχή.

- Αν όμως, λέω αν για τα γυρίσματα μιας ταινίας σου το ζήταγε η Ζέτα Μακρυπούλια ή η Βάνα Μπάρμπα;

- Θα το σκεφτόμουν. Σου το ξανάπα. Οι θεοί με τους θεούς, οι θνητοί με τους θνητούς.

- Έχει όμως και θνητούς θεούς. Δεν άκουσες που λένε: Είναι κουκλάρα, είναι θεά.

- Ποιά; Η Μέρκελ;

- Αυτή είναι βαμπίρ. Θα πιεί το αίμα όλων μας. Ακόμα και το δικό σου. Αλλά η Ζέτα με την Βάνα για την μικρή οθόνη και όχι μόνο είναι θεές. Ξέχασες τον μακαρίτη τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο, τον αντάρτη υπουργό που όταν άρχισε να ξεθοριάζει, έτρεχε στα μπουζούκια, στα ογδόντα του, στις πέντε το πρωί με την Βάνα Μπάρμπα;

- Αυτά σας έφαγαν.

- Δηλαδή εσύ δεν νυχτοπερπατούσες; Κι εκείνα τα δωράκια, τα στριγκάκια από το Δία, τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Καίσαρα πώς βρέθηκαν εδώ;

- Ως εδώ. Η Πυθία μίλησε. Τελεία και παύλα.

- Να ‘σαι καλά. Θα ‘ρθω να σε πάρω από βδομάδα να πάμε να δεις το άνοιγμα των αγορών στην Άπω Ανατολή, τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, στην Αμερική. Να δεις και τα αποτελέσματα του χρησμού σου, με την 6η δόση.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]