Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φράγκος κατά Μπεγλίτη


Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για διάλυση - κατάργηση της 1ης Στρατιάς και ουσιαστική παράλυση της στρατιωτικής άμυνας της χώρας, που αποπειράθηκε κατά τις τελευταίες ημέρες παραμονής του Μπεγλίτη στο υπουργείο Άμυνας, αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου μίας ενδοτικής - προδοτικής γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής ή ήταν αποτέλεσμα προσωπικών ενεργειών του πρώην υπουργού, ο οποίος φέρεται να ήταν γενικότερα αρνητικά διακείμενος προς τον Στρατό;

Ικανότατοι στρατηγοί είδαν την πόρτα της εξόδου από την ηγεσία του Ελληνικού Στρατού, αφού η πολιτική ηγεσία της χώρας αποπειράθηκε να τους σπιλώσει ως "πραξικοπηματίες", ενώ την ίδια στιγμή η κυβερνητική πολιτική "σάρωνε" την άμυνα της χώρας και ουσιαστικά καθιστούσε την Ελλάδα ως χώρα ανίκανη να αυτοπροστατευθεί σε περίπτωση κάποιας στρατιωτικής επίθεσης.

"Κύριοι.Μεταξύ τύρου και αχλαδιού δεν διαλύονται μείζονες στρατιωτικοί σχηματισμοί", είπε με έμφαση ο πρώην Α/ΓΕΣ πριν δώσει με λεπτομέρειες το χρονικό των απαιτήσεων Μπεγλίτη για κλείσιμο "εδώ και τώρα" μεγάλων στρατιωτικών σχηματισμών.

Σύμφωνα με τον κ.Φράγκο:

• "Δεν μπορεί τις 17 Οκτωβρίου να εκδίδεται έγγραφο για κλείσιμο Στρατιάς,Μεραρχιών κ.λ.π. Στις 24 Οκτωβρίου έγινε ΣΑΓΕ και στις 31 ΣΑΜ"

• "Το ΓΕΣ ζήτησε παράταση τουλάχιστον 20 ημερών.Έλαβε ολιγοήμερη".

• "Στις 24 Οκτωβρίου συνήλθε το ΑΣΣ, εδόθησαν εντολές και έγινε ενημέρωση για το τι εισηγούνταν το ΓΕΕΘΑ και λίγο παραπάνω για το τι πρέπει να γίνει .Στις 31 υπεβλήθησαν οι αναφορές των αντιστρατήγων με επιχειρήματα και βαθειά περίσκεψη.Εκτός από έναν, που δεν είχε σχόλια".

• "Στις 4 Νοεμβρίου θα συνεδρίαζε το ΑΣΣ.Δεν συνεδρίασε ποτέ".

• "Οι εννέα αποφάσεις των Αντιστρατήγων ,ήταν ότι οι μείζονες σχηματισμοί, όπως είναι η Στρατιά, το Β΄ΣΣ,η 20η Τεθωρακισμένη Μεραρχία ,η 8η Μεραρχία ,η ΑΣΔΥΣ, αυτοί οι σχηματισμοί δεν τυλίγονται σε μία κόλλα χαρτί"

• "Ελπίζω να επικρατήσει η σωφροσύνη και η σύνεση και στα επόμενα ΑΣΣ.Τιμώ όλους τους νέους στρατηγούς οι οποίοι προήχθησαν ,είναι ικανοί να φέρουν εις πέρας το έργο τους".

• "Δεν λέω ότι δεν χρειάζεται νέα δομή δυνάμεων.Η νέα δομή η οποία αποφασίστηκε στις 11 Απριλίου 2011 σε ΣΑΜ υλοποιήθηκε . Μειωσαμε δύναμη 68.500, ενεργού και επιστρατευόμενου στρατού.Εξοικονομήσαμε μόνο από την ένδυση και υπόδηση 50.000.000 ευρώ...Αν από κει και πέρα θέλουν να κλείσει η Στρατιά για να γλιτώσουμε 121 στρατιώτες,τότε ας κλείσει".

Μετά από όλα αυτά, ο καθένας μπορεί να βγάλει στα συμπεράσματά του, ενώ η Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως και το Ελληνικό (υπό κατοχή) Κοινοβούλιο, οφείλουν να καλέσουν τον Μπεγλίτη και να απαιτήσουν την άμεση κατάθεση εγγράφων που αποδεικνύουν την νομιμοποίηση των ενεργειών του κατά του κύρους αλλά και της ουσιαστικής (και όχι τυπικής) ύπαρξης του Ελληνικού Στρατεύματος. Κάποια στιγμή, κάποιοι πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να τιμωρήσουν εκείνους που με τις ενέργειές τους αποπειράθηκαν την μέγιστη έκθεση σε κίνδυνο της Ελλάδας...





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. τωρα κλαινε ολα τα αλανια,που θα μεινουνε χαρμανια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἂν προλὰβαινε ο Φρὰγκος και οι ὰλλοι να παραιτηθοὺν,υπὸ το φως των απαρὰδεκτων μεθοδευσεων,θα εὶχαν χὰσει τὶποτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]