Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρκελ: Μόνιμη εποπτεία της Ελλάδας


Η Γερμανία επιθυμεί τη μόνιμη επιτήρηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, τόνισε σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ, κατά την ομιλία της στη γερμανική βουλή, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την ενίσχυση του EFSF.
Η κ. Μέρκελ είπε ότι στόχος της σημερινής Συνόδου Κορυφής είναι να βρεθεί μια λύση ώστε το ελληνικό χρέος να υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, υποδηλώνοντας έτσι «κούρεμα» 50%.

Η Ευρωζώνη θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ορθοποδήσει η Ελλάδα, η οποία, όπως ανέφερε, θα χρειαστεί μια μόνιμη επιτήρηση.

Ο ελληνικός λαός κάνει μεγάλες θυσίες και αξίζει τον σεβασμό μας, είπε, αλλά οι αποφάσεις που ελήφθησαν στις 21 Ιουλίου δεν είναι πλέον εφαρμόσιμες και υπογράμμισε ότι «η βοήθεια, πάντα θα πρέπει να συνδέεται με αυστηρές προϋποθέσεις».

Πρόσθεσε ακόμη ότι θα πρέπει να «δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες, ώστε η ελληνική οικονομία να μπορεί να αναπτυχθεί ξανά» και είπε ότι θα ήταν επιθυμητή μια «μόνιμη εποπτεία των ελληνικών μεταρρυθμίσεων».
Η κ. Μέρκελ επιχείρησε επίσης να κατεβάσει τον «πήχυ» των προσδοκιών για τη σημερινή Σύνοδο, λέγοντας ότι ναι μεν θα γίνει προσπάθεια εξεύρεσης βιώσιμων λύσεων, αλλά προσέθεσε ότι δεν υπάρχουν απλές λύσεις στην κρίση, «θα μας απασχολούν χρόνια αυτά τα θέματα».

«Δεν μπορεί να υπάρξει συνολική λύση μέσα σε ένα βράδυ» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι

αν αποτύχει το ευρώ, θα αποτύχει και η Ευρώπη, γι αυτό η Ευρώπη πρέπει να είναι πρόθυμη να αλλάξει τη Συνθήκη.

Σαρκοζί: «Στα πρόθυρα της κατάρρευσης η ΕE»

«Η Ευρώπη είναι έτοιμη να εκραγεί», φέρεται να δήλωσε σε δραματικούς τόνους σε στενούς του συνεργάτες, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της Γαλλικής εφημερίδας Les Echos.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα, ο Σαρκοζί ανέφερε ότι η Ευρώπη δεν βρέθηκε ποτέ τόσο κοντά στην κατάρρευση, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο πρωθυπουργός της χώρας Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος, ζήτησε από την κυβέρνηση να δείξει ψυχραιμία.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]