Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξένες δυνάμεις καταστολής πιθανόν σε αποστολή στην Ελλάδα


Aπό το ιστολόγιο Golem XIV
14/10/2011

Γνωρίζατε ότι η ΕΕ διαθέτει δικές της αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, οι οποίες έχουν μεν τη δυνατότητα να δρουν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, αλλά δεν είναι υπόλογες σε καμία από αυτές; Ούτε εγώ πριν ενημερωθώ για το συγκεκριμένο θέμα.

Ονομάζονται "Σώμα Ευρωπαϊκής Στρατοχωροφυλακής" (European Gendarmerie Force ή Eurogendfor). Το αρχηγείο τους είναι στην Ιταλία, αλλά χρηματοδοτούνται και επανδρώνονται από έξι χώρες που υπέγραψαν σχετική συμφωνία για τη συμμετοχή τους σε αυτήν: Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ρουμανία. Ωστόσο, σύμφωνα με τη σχετική συνθήκη, η οποία σηματοδοτεί και την ίδρυση της Eurogendfor, οι δυνάμεις αυτές έχουν το δικαίωμα να αναλάβουν δράση σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, αλλά είναι επίσης στη διάθεση οποιωνδήποτε χωρών τις καλέσουν. Η χώρα η οποία τους καλεί αναφέρεται στη συνθήκη ως "οικοδεσπότης" ("host").

Τα μέλη της Eυρωπαϊκής Στρατοχωροφυλακής είναι ειδικά εκπαιδευμένα για την καταστολή εξεγέρσεων και κοινωνικών ταραχών, και σύμφωνα με τη συνθήκη, προορίζονται ως...

"...αποκλειστικά συστατικά στοιχεία αστυνομικών δυνάμεων με στρατιωτική ιδιότητα"...

Στην αρχή του κειμένου μπορείτε να δείτε μια φωτογραφία του σώματος. Ξέρετε πολλά αστυνομικά σώματα ή ακόμα και δυνάμεις καταστολής, που να μπορούν να επιτίθενται κάνοντας χρήση ξιφολόγχης;

Το σώμα της Eurogendfor αριθμεί 3.000 άνδρες περίπου, έχει το αρχηγείο του στην Ιταλία και απαρτίζεται από δύο ταξιαρχίες ταχείας αποστολής. Αφού η Ελλάδα δεν εκπροσωπείται στην Eurogendfor, σχεδόν κανένα μέλος του σώματος αυτού δεν μιλάει Ελληνικά. Και όμως, είναι πολύ πιθανό το σώμα να βρίσκεται ήδη σε αποστολή στην Ελλάδα. Έχω συνομιλήσει με φίλους στην Αθήνα και με έχουν διαβεβαιώσει ότι αυτό είναι γεγονός.

Έχω επίσης έλθει σε επαφή (ή μάλλον προσπάθησα να έλθω σε επαφή) απευθείας με την Eurogendfor, προκειμένου να επιβεβαιώσω τις πληροφορίες αυτές. Όμως, το e-mail που δίνει η ιστοσελίδα τους δεν λειτουργεί. Μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και να γράψετε το μήνυμά σας, αλλά όταν θα πατήσετε "Αποστολή" θα πάρετε την εξής απάντηση: "Ο server δεν μπορεί να εκπληρώσει την επιθυμία σας. Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα".

Aν πάλι δοκιμάσετε να τηλεφωνήσετε κατευθείαν στο αρχηγείο τους, θα ακούσετε ένα ηχογραφημένο μήνυμα, που θα σας πληροφορήσει για την επιλογή σύνδεσης με το Γραφείο Τύπου. Δοκιμάστε όμως να το κάνετε και θα γυρίσετε αυτόματα στο αρχικό μενού. Στο ίδιο αυτό σημείο θα επιστρέψετε και αν επιλέξετε οποιαδήποτε άλλη σύνδεση εκτός από το Γραφείο Τύπου. Μια μέρα ολόκληρη προσπαθούσα να βρω άκρη χωρίς αποτέλεσμα.

Φυσικά, αυτό αποδεικνύει ότι δεν είχαν βγει όλοι έξω για φαγητό. Απλά έτσι σχεδιάστηκε το όλο σύστημα. Να υπάρχει δηλαδή μια βιτρίνα δήθεν δυνατότητας επικοινωνίας μαζί τους, αλλά στην πραγματικότητα είναι σαν να σου λένε "Άει χάσου, τιποτένιε"!

Kαι τι σημαίνουν όλα αυτά, αν τελικά αποδειχθεί αληθινή η φήμη ότι η Ελληνική Κυβέρνηση "προσκάλεσε" ένα υβρίδιο σώματος καταστολής πλήθους, που λέγεται "στρατοχωροφυλακή", απαρτίζεται από προσωπικό από άλλες χώρες και καλείται να αναλάβει δράση μέσα στην Ελλάδα εναντίον των ίδιων των πολιτών της χώρας; Μήπως ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι ανεπαρκής; Ή μήπως ότι ο Ελληνικός Στρατός δεν είναι πρόθυμος να σπάσει κεφάλια πολιτών; Μήπως, εν τέλει, ότι αναγκάστηκε η κυβέρνηση να φέρει ξένους να τα κάνουν αυτά;

Ποια ακριβώς είναι η διαφορά μεταξύ της Eurogendfor και οποιουδήποτε άλλου σώματος μισθοφόρων; Θεωρητικά, η Ελληνική Κυβέρνηση θα μπορούσε να "προσκαλέσει" οποιονδήποτε ιδιωτικό στρατό. Αλλά ανεξάρτητα από το ποια είναι η άποψή σας για την ιδιότητα της Eurogendfor, η πραγματικότητα είναι ότι ο Ελληνικός Λαός ποτέ δεν ψήφισε υπέρ της ένταξής του σε αυτό το σύστημα και σίγουρα δεν ρωτήθηκε αν εγκρίνει τη λειτουργία ξένου σώματος στρατοχωροφυλακής στην Ελλάδα. Αν τελικά αποδειχθεί ότι αυτή η ιστορία έχει βάση, αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση, όπως και κάθε άλλη κυβέρνηση που στο πέρασμα των αιώνων έχασε τη νόμιμη υπόστασή της και την εμπιστοσύνη των πολιτών της, αναζητεί τελικά στρατιωτική στήριξη από εξωτερικές δυνάμεις, για να καταστείλει τους ίδιους τους πολίτες της. Με την σκέψη αυτή, αμέσως μας έρχεται στο νου η λέξη "τυραννία". Και η λέξη αυτή αναφέρεται σε μια κατάσταση που έχει εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες για μια χώρα.

Ας πάμε λίγο πίσω. Οι περικοπές στην Ελλάδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη διάσωση των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών, καθώς και των Ελλήνων ιδιοκτητών τραπεζών που λειτουργούν μέσα στην Ελλάδα. Εδώ και μήνες οι Έλληνες διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στους μηχανισμούς στήριξης. Η Ελληνική Κυβέρνηση απλά αγνοεί τον λαό της χώρας και επιλέγει να κάνει πλουσιοπάροχες δωρεές στις ελίτ της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και των περισσότερων από τις μεγάλες πολυεθνικές τράπεζες.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Πρόσφατα έχει κυκλοφορήσει η φήμη ότι ένα μη ελληνικό σώμα "στρατοχωροφυλακής", ειδικά εκπαιδευμένο για καταστολές πλήθους, έχει φθάσει στη χώρα για να επιβάλει τα μέτρα λιτότητας με τη βία.
Για χατήρι ποιού γίνονται όλα αυτά;
Τίνος συμφέροντα εξυπηρετούν;
Των τραπεζών μήπως;
Έχουν, λοιπόν, αποκτήσει τα μέλη της οικονομικής τάξης δικές τoυς δυνάμεις καταστολής, που μπορούν να αποστέλλουν οπουδήποτε υπάρχει ένας λαός που τους αψηφά και προσπαθεί να τους αντισταθεί και σε όποια χώρα η τοπική αστυνομία δεν θεωρείται αρκετά "αξιόπιστη" ώστε να υπηρετεί τα υπερ-εθνικά συμφέροντα των τραπεζιτών;

Φυσικά, αυτά δεν περιέχονται στην ιδρυτική συνθήκη της Eurogendfor. Είμαι σε θέση να το γνωρίζω αυτό. Αλλά μήπως έτσι λειτουργεί το σώμα στην πραγματικότητα;

Δεν θα εγκαταλείψω τις προσπάθειές μου να μιλήσω με οποιονδήποτε στο αρχηγείο της Eurogendfor και θα σας ενημερώσω εάν ποτέ κάποιος καταδεχτεί ακόμα και να παραλάβει ένα e-mail ή να μου απαντήσει στο τηλέφωνο. Μην κρατάτε όμως την αναπνοή σας. Άλλωστε, ποιος είμαι τελικά; Ένας απλός πολίτης. Και πόσο μετράει αυτό σήμερα;

"Πολίτης" είπα, εγώ ο αφελής. Τι πάει να πει "πολίτης";

Στη νέα τάξη πραγμάτων, ή είσαι ομολογιούχος ή δεν είσαι τίποτα.

----------------------

** O David Malone, εκτός από ιδιοκτήτης του ιστολογίου Golem XIV, είναι σκηνοθέτης και παραγωγός ντοκιμαντέρ, κάποια από τα οποία προβλήθηκαν αποκλειστικά στο ΒΒC και στο Channel 4. Κάποια από τα ντοκιμαντέρ του, όπως η σειρά Τesting God ("Δοκιμάζοντας τα όρια του Θεού"), προτάθηκαν για το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ της Royal Television Society της Βρετανίας. Το 2008 σκηνοθέτησε για το ΒΒC το High Anxieties - The Mathematics of Chaos ("Η μεγάλη αγωνία ή Τα μαθηματικά του χάους"), μια από τις πρώτες ταινίες γύρω από την οικονομική κρίση, στην οποία γίνονται ακριβείς προβλέψεις για όσα επακολούθησαν στα επόμενα χρόνια. To βιβλίο του The Debt Generation ("Η γενιά του χρέους") εκδόθηκε το Νοέμβριο του 2010.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. 3.000 χιλιαδες ειναι;
    Ε λοιπον ας ξερουν οτι θα τους φαμε για πρωινο τους αλητες,τεμπελιδες μισθοφορους.
    Δεν ειμαστε σαν τους αλλους,ας τους το πει καποιος.Δεν πολεμαμε για λεφτα.Ουτε σκοτωνουμε αλλα παιδια για να ζησουν τα δικα μας.
    Εχουμε ΤΙΜΗ και Η Τιμη,τιμη δεν εχει.
    Που τους εστειλαν; Να πολεμησουν ΕΛΛΗΝΕΣ;!!!!!!
    Ας εχουν και τα φερετρα τους,καπου εκει κοντα.

    Ρε καψουλια,δεν φοβηθηκαμε τα τερατα του '40,τις ορδες των φιλων σας, βαρβαρων εξ Ανατολων, θα φοβηθουμε εσας; Τους τεμπεληδες ,αχρηστους και εγκληματιες,που τους φορεσαν ωραια καπελα; Και τους εβαλαν και δυο δολαρια στην τσεπη;
    Ας ρωτησουν πριν βγουν στους δρομους,τους παππουδες τους να μαθουν τι επαθαν.
    Τον θανατο της αλεπους ομως,τον κρατησαμε για εσας.Τα ποντικια.

    ΕΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]