Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλλοδαποί θα πουλάνε στα φανάρια DVD με την διδακτέα ύλη


Μήπως θα ήταν σωστό να πουλάνε και... ασκήσεις με σημειώσεις;

Περίπου δύο μήνες χωρίς βιβλία θα κάνουν μάθημα φέτος οι μαθητές σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια καθώς ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων θα ολοκληρώσει -στην καλύτερη περίπτωση- την εκτύπωσή τους στο τέλος Οκτωβρίου

Πρόκειται για μια τεράστια καινοτομία του Υπουργείου Παιδείας. Τα παιδιά μέχρι την 28η θα ενταχθούν σε περιπατητικές σχολές, μιμούμενοι τους μαθητές του Αριστοτέλη.

Πάντως η ποιότητα των βιβλίων είναι τέτοια, που πραγματικά δεν χάνουν τίποτα οι μαθητές, εκτός από σελίδες για μουτζούρωμα. Θα μάθουν να ζωγραφίζουν σε μεγαλύτερες επιφάνειες.

Ελπίζουμε η «ελεύθερη αγορά» να πάρει την πρωτοβουλία και να δίνονται να εκπαιδευτικά DVD στα φανάρια από τους εκ Ασίας ορμώμενους «αδερφούς». Φτάνει να μη ζητήσουν σύμβαση έργου από το Υπουργείο Παιδείας.

Μαζί με τα εκπαιδευτικά και η Ντούβλη δώρο, γιατί ξέμεινε και πρέπει να ξεστοκάρουν.

Στο ίδιο πνεύμα ασυναρτησίας, οι 300 ανήλικοι της Βουλής των Εφήβων παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ειρήνη». Να επιμορφωθούν τα παιδιά με Αριστοφάνη, με τη διαφορά ότι η συγκεκριμένη διασκευή βρίθει από βωμολοχίες και ευθείες αναφορές σε όργια και σεξουαλικές πρακτικές, κάτι που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους ίδιους τους εφήβους, που σημειώνουμε ότι είναι ανήλικοι.

Όχι άλλο Μ(ου)νημόνιο λέει ο πρωταγωνιστής και αναρωτιόμαστε πως το σκέφτηκε ο ποιητής-διασκευαστής.Στη Βουλή βάζουν στοίχημα ότι κανείς από τους υπευθύνους κατάρτισης του Προγράμματος δεν είδε τη διασκευή. Εκτός κι αν πρόκειται για μία «φιλελεύθερη» στροφή, οπότε και μια ταινία ρετρό με Γκουζγκούνη και Τίνα Σπάθη, αλλά και μια νυχτερινή επίσκεψη σε κάποιο λάιβ στριπ σόου, πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα, προκειμένου αυτό να είναι «ολοκληρωμένο».

Σε κατάργηση της θυγατρικής της ΑΕΔΑ (Αναπτυξιακή Εταιρεία) στη Βουλγαρία προχωρά ο Δήμος Αθηναίων !!! Είχε θυγατρική στη Βουλγαρία ο Δήμος; Ποιον σκοπό εξυπηρετούσε αυτή η θυγατρική, άγνωστο. Υποψιαζόμαστε «εθνικό λόγο»: Τα εν οίκω μη εν δήμω…

Θα ανακαλύψουμε και υπεράκτιες εταιρείες πίσω από τους Δήμους; Καποδιστριακοί δήμοι θα βρεθούν μέτοχοι σε ομάδες του ΝΒΑ; «Βλαχοδήμαρχοι» έχουν πρωτοστατήσει στην πτώση του Καντάφι και πρώην νομάρχες στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο;

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό DER SPIEGEL η γερμανίδα καγκελάριος θέλει να αναβαθμίσει την ευρωζώνη εις βάρος της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ένωσης, («Διάσωση με διαίρεση»). Ευρωπαϊκή Ένωση δύο ταχυτήτων. Εμείς θα είμαστε η «νεκρά». Εκτός κι αν θέλει να στρέψει αλλού την γερμανική κοινή γνώμη, η οποία μάλλον θέλει να «σουτάρει» την «Αγγέλα», μετά την ήττα της στις εκλογές στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας.

Διαστάσεις τσουνάμι παίρνει πια το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών στην ΕΕ αφού οι επιστήμονες εντοπίζουν κάθε μήνα νέες ουσίες που βγαίνουν στις πιάτσες, με αποτέλεσμα καμία κυβέρνηση να μην προλαβαίνει τον ρυθμό κυκλοφορίας τους για να θεσπίσει έγκαιρα νέους νόμους. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Εθισμών αναφέρει ότι μόνο το 2010 είχαν εντοπίσει 41 νέες ναρκωτικές ουσίες, ενώ μόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2011 έχουν εντοπίσει άλλες 20!

Αυτό είναι κόλπο. Τι αποποινικοποίηση και αηδίες. Το «εμπόριο» θα γίνεται σε ουσίες που δεν έχουν χαρακτηρισθεί ναρκωτικά και δεν θα διώκονται από το Νόμο. Η «πιάτσα» θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τις διωκτικές αρχές όπως συμβαίνει με το ντόπινγκ-αντιντόπινγκ, αλλά και τη δίωξη των βιβλίων από τα DVD.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]