Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιοι «επενδύουν» στην κατάρρευση της οικονομίας

Μεγάλα κερδοσκοπικά funds, τα οποία έχουν στοιχηματίσει σε βάρος της Ελλάδας, κατ αρχήν και της κατάρρευσης του ευρώ, συνολικά, ευθύνονται για την κάκιστη εικόνα που εμφανίζουν τους τελευταίους 5-6 μήνες οι αγορές.

Το γεγονός ότι καμία θετική είδηση, έως τώρα, δεν στάθηκε ικανή να «τραβήξει» επί μακρόν προς τα πάνω τους δείκτες, έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι τα εν λόγω funds είναι «στημένα» κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να υποθάλπουν κάθε απόπειρα αντιστροφής της αρνητικής κίνησης.

Βεβαίως, σε αυτή τη διαδικασία «βοηθάει» και το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές αρχές εμφανίζονται αδύναμες να εφαρμόσουν βασικές αποφάσεις που λαμβάνουν, με αποτέλεσμα να «δίνουν πάτημα» στους κερδοσκόπους, οι οποίοι εύκολα ανατρέπουν τις όποιες προσπάθειες προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του κλίματος, αναλαμβάνονται.

Η προέλευση των εν λόγω funds είναι πολυποίκιλη. Και μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις συμβαίνει και το εξής παράδοξο: έχουν την ίδια «μήτρα» με άλλες παραφυάδες των ίδιων οργανισμών που «παλεύουν» μαζί με τις εθνικές κυβερνήσεις για να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας.

Η ιστορία θυμίζει ολίγον από subrime δάνεια στην Αμερική. Αυτά δηλαδή που πωλούνταν σε φτωχούς μετανάστες, οι οποίοι κάποια στιγμή αποδεδειγμένα θα δήλωναν αδυναμία πληρωμής και την ίδια ώρα, στοιχηματίζονταν πότε ακριβώς αυτά τα προϊόντα θα …καταρρεύσουν.

Εν πολλοίς κάτι ανάλογο συμβαίνει κι εδώ με την περίπτωσης των CDS, τω CDOs και ούτω καθεξής. Και κάπως έτσι, από μέρα σε μέρα, καταγράφονται και νέα ρεκόρ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι για τους κερδοσκόπους the sky is the limit.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]