Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Που το πάει ο Βενιζέλος

Με αυτοσχεδιασμούς, που τον οδηγούν όμως από τη μια γκάφα στην άλλη, επιχειρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ξεφύγει από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται εδώ και δυόμισι μήνες. Στην αρχή, ως υπερφίαλος, πίστευε ότι μπορούσε να πετύχει βελτίωση της οικονομικής κατάστασης, την οποία θα πιστωνόταν προσωπικά, για να βάλει πάλι πλώρη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ομως τώρα έχει πειστεί ότι έκανε λάθος και ότι καθημερινά βουλιάζει μαζί με τις φιλοδοξίες του.

Για να απεγκλωβιστεί από το λάθος, επιχείρησε να αποσπάσει τη «συναίνεση» της Ν.Δ. Η προσπάθεια απέτυχε και γι' αυτό στράφηκε εκ νέου στη «διέξοδο» των εκλογών. Με τη διακοπή των συνομιλιών με την τρόικα, μέσα στη νύχτα της περασμένης Πέμπτης, θέλησε να δώσει κι έναν... ηρωικό τόνο στις εξελίξεις προς όφελός του. Ομως δεν του βγήκε ούτε αυτή η απόπειρα. Οι θυελλώδεις αντιδράσεις από τις δάνειες δυνάμεις, που έφτασαν έως τον Γ. Παπανδρέου, του έκοψαν πάλι τα φτερά και τον υποχρέωσαν να δηλώσει δημοσίως την υποταγή του. Το μόνο «κέρδος» που έμεινε ήταν η ολιγοήμερη ανάσα για την κυβέρνηση εν όψει της Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ και της παρουσίας του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο. Επί της ουσίας, ο κ. Βενιζέλος, με τη μακροσκελή χθεσινή ανακοίνωσή του, ανέκρουσε πρύμναν και όλα δείχνουν ότι με την επιστροφή της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα δρομολογούνται ακόμη πιο σκληρά και επαχθή μέτρα.

Στο μεταξύ, ο βομβαρδισμός των ξένων δημοσιευμάτων και δηλώσεων από τη Γερμανία και όχι μόνο ήρθε να καταδείξει ότι το «τερτίπι» του προκάλεσε πρόσθετη οργή αλλά και εντολές στην τρόικα να επανέλθει στην Αθήνα με πιο άγριες διαθέσεις...

Η απόγνωση Βενιζέλου φαίνεται και από την πολυλογία του, στον προφορικό και γραπτό λόγο, όταν τα «λίγα λόγια» αποτελούν βασική αρχή για τους υπουργούς Οικονομικών. Επίσης, είναι φανερό ότι βλέπει παντού φαντάσματα και υπονομευτές, ακόμη και στην πλευρά του Παπανδρέου, για τον οποίο πιστεύει ότι σε λίγο καιρό θα του φορτώσει όλη την αποτυχία. Ο πρωθυπουργός, όταν διατείνεται ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013, «τηγανίζει» ακόμη περισσότερο τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος στηρίζει την ύστατη, αλλά φρούδα ελπίδα του στα σενάρια συγκυβέρνησης, ώστε να καταστούν και άλλοι συνυπεύθυνοι των εξελίξεων. Το σταθερό και απόλυτο όχι του Αντ. Σαμαρά όμως δικαιώνεται από την κοινή γνώμη. που μέρα με την ημέρα κάνει πιο σίγουρη την αυτοδυναμία της Ν.Δ.

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεξιος εισαι εσυ που εγραψες;
    Αλλα τι ρωταω;!
    Ολοι σας ειστε σκουπιδια και ασφαλως ξερεις που ειναι η θεση σας.
    Και πολυ συντομα θα σας κανονιζουμε σκουλικια που θα μας πειτε οτι οι δεξιοι ειναι η λυσι στο προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]