Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Βενιζέλος πήρε ήδη το "δαχτυλίδι"


Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι ο Βενιζέλος συμφώνησε με τον Παπανδρέου, πριν ή στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου να πάρει το «δαχτυλίδι» γι΄ αυτό και ανέλαβε να ηγηθεί της … ηρωικής εξόδου ανακοινώνοντας μέτρα που όχι απλώς θα προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων αλλά αιματοχυσία.

Χωρίς υπερβολή τα όσα είπε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βάζοντας απέναντι του το σύνολο της κοινωνίας , μηδενός εξαιρουμένου , μόνο με εγγυήσεις και υπογεγραμμένες δεσμεύσεις ότι θα διαδεχθεί τον Παπανδρέου, θα το έκανε.



Εκτός ελέγχου ο Παπανδρέου στο υπουργικό

Εκτός… ελέγχου ήταν για λίγα λεπτά στο υπουργικό συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου όταν αναφέρθηκε στην κακοφωνία των υπουργών λέγοντας πως συνεχίζουν να προκαλούν και να δημιουργούν πρόβλημα στην κυβέρνηση, δίνοντας τροφή στα σχόλια των ΜΜΕ που περιμένουν στην γωνία, όπως είπε!

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα: «Είναι κρίμα, λοιπόν, όταν έχουμε σημαντικές επιτυχίες και προχωράμε τόσα θέματα, με την τιτάνια προσπάθεια που κάναμε και κάνουμε, να χάνουμε πολλές φορές στις εντυπώσεις, από λεπτομέρειες θα έλεγα.

Οι πολίτες μάς παρακολουθούν και μας κρίνουν αυστηρά. Και αδικείται ορισμένες φορές η προσπάθειά μας από φαινόμενα παραπολιτικής, τα οποία εκ των πραγμάτων ερμηνεύονται από τους πολίτες ως αντιπαραγωγική συμπεριφορά.

Τα αποτελέσματα που πετυχαίνουμε, πολλές φορές, μπορεί να χάνονται, να περνάνε σε δεύτερη μοίρα, να έρχονται στο προσκήνιο δευτερεύοντα και τριτεύοντα θέματα». Και συνέχισε: «Ας μην δίνουμε κι εμείς τροφή, γιατί είναι πάρα πολύ άδικο για το τεράστιο έργο το οποίο γίνεται.

Εμείς έχουμε ανοίξει το διάλογο και είμαστε πολύ ανοιχτοί σε οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση μεταξύ μας. Και αυτό νομίζω μας προστατεύει, αλλά αναδεικνύει και πραγματικές συναινέσεις, όχι μόνο μεταξύ μας, αλλά και ευρύτερες συνθέσεις, κάνοντας έτσι πιο αποτελεσματική και τη δουλειά μας».

ΜΜΕ

Και σε εκείνο το σημείο έβαλε στο στόχαστρό του τα ΜΜΕ: «…Ας μην ασχολούμαστε λοιπόν με όλα τα σενάρια που έρχονται και επανέρχονται, περί εκλογών ή συγκυβερνήσεων. Πρέπει πλέον να επικεντρωθούμε στη δουλειά μας.

Θα κριθούμε όχι από δηλώσεις αλλά από τις επιδόσεις μας στη δουλειά, με τόλμη και αποφασιστικότητα. Και βεβαίως, να στηρίζουμε συλλογικά τις αποφάσεις που λαμβάνουμε. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ και κάτι ακόμα: ούτε το κέντρο της γης είμαστε, ούτε απομονωμένοι είμαστε.

Όμως, για τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, τυχαίνει σήμερα να είμαστε κυριολεκτικά το κέντρο της γης. Και, όπως ξέρετε, τα Μέσα Ενημέρωσης θέλουν την είδηση και όχι πάντα την καλή είδηση. Κάθε τι που λέγεται, αναπαράγεται.

Όποια ανευθυνότητα λέγεται από οποιονδήποτε σχολιαστή, μπορεί πολύ εύκολα να αναπαράγεται και να πολλαπλασιάζεται. Αυτό σημαίνει ότι, τα μηνύματα που πρέπει να στέλνουμε, πρέπει να είναι όσο πιο σαφή γίνεται.

Αλλιώς, είναι πολύ εύκολο να ζήσουμε ξανά την αναπαραγωγή ενός στερεότυπου, μιας προκατάληψης για το τι σημαίνει Ελλάδα, τι σημαίνει Έλληνας, τι σημαίνει ελληνική κοινωνία, ενώ αυτό έχουμε καταφέρει να το αντιστρέψουμε.

Άρα, λοιπόν, σήμερα είναι πολύ σημαντικό να εκπέμψουμε ένα σαφές μήνυμα. Ότι πάμε «φουλ» στις μεγάλες αλλαγές. Και αυτό ακριβώς είναι και το αντικείμενο της εισήγησης που θα κάνει ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών για τις διαρθρωτικές αλλαγές».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Έχουν συνηθίσει στα δαχτυλίδια στο ΠΑΣΟΚ. Υπήρχε κάποτε ένα καταστατικό που μίλαγε για δημοκρατικές διαδικασίες, για εκλογή με ψηφοφορία, αλλά το καταστατικό το έχουν από καιρό γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια. Τώρα ξηγούνται με δαχτυλίδια, όπως η Κόζα Νόστρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ΄αυτούς δεν πρέπουν δαχτυλίδια αλλά βραχιόλια
    http://wp.me/pbW97-ncH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «... βάζοντας απέναντι του το σύνολο της κοινωνίας... »

    Αχ και να μπορούσε αυτή η ελληνική μας κοινωνία να αυτοπροσδιοριστεί... Πρέπει να περιμένουμε τον κάθε κάφρο της δυναστικής κομματοκρατίας να μας προσδιορίσει, και μάλιστα ως τους απένταντι;

    Δεν είναι πλέον Ανάγκη το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος να ανήκει, δηλαδή να είναι κτήμα, της θεσμισμένης σε δήμο πεπαιδευμένων πολιτών ελληνικής κοινωνίας, η οποία, ως εκ τούτου, να καθίσταται εντολέας του πολιτικού συστήματος, με την εκάστοτε κυβέρνηση αρίστων να πράτει ως εντολοδόχος του πολιτικού συστήματος;

    Ή δεν υπάρχει επίσης Ανάγκη η ελληνική επικράτεια να ανήκει, δηλαδή να είναι κτήμα, του ελληνικού λαού, συμπεριλαμβανομένης και της άμεσα θεσμισμένης ελληνικής ΑΟΖ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά ρε κωλοχαφιέ..Πλάκα μας κάνεις? Εσύ το παίζεις ...αντιπολίτευση? και τότε σε τι διαφέρεις από έναν πληρωμένο προβοκάτορα των Νεοταξιτών? ερώτηση κάνω...

    Ελευθέριος Ά ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]