Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι πρώτες αερομαχίες με τους Τούρκους εδώ και έναν χρόνο…


Τρεις εικονικές αερομαχίες ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά μαχητικά σημειώθηκαν την Τετάρτη στο Αιγαίο, για πρώτη φορά τους τελευταίους δώδεκα μήνες!

Τα επίσημα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: εμπλοκές ανάμεσα σε ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής και τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο είχαν να καταγραφούν από τον Σεπτέμβριο του 2010.
Σήμερα, τρεις φορές συνολικά οι Τούρκοι χειριστές δεν άλλαξαν πορεία μετά την αναγνώρισή τους από τους Έλληνες πιλότους και προκάλεσαν dogfights. Η μία αερομαχία σημειώθηκε δυτικά της Λέσβου, ενώ οι άλλες δύο εμπλοκές των τουρκικών με τα ελληνικά μαχητικά έγιναν στην περιοχή μεταξύ της Λέσβου και της Χίου.

Δεδομένου ότι πρόκειται για τις πρώτες αερομαχίες εδώ και ένα χρόνο, οι αξιωματικοί που υπηρετούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθούν την κατάσταση με προσοχή για να διαπιστώσουν αν πρόκειται για αλλαγή της συμπεριφοράς της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Συνολικά 12 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μπήκαν την Τετάρτη στο FIR Αθηνών στο Αιγαίο χωρίς να έχουν καταθέσει προηγουμένως σχέδια πτήσης. Οκτώ από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ εκτός από τις τρεις εικονικές αερομαχίες καταγράφηκαν και τρεις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από ισάριθμους σχηματισμούς τουρκικών αεροσκαφών.

Πηγή

Σχόλιο ιστολογίου: Είναι σαφές πως η Άγκυρα προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από το "οικόπεδο 12" με μία μετάβαση του "κέντρου ενδιαφέροντος στο Αιγαίο και στην Ελληνική ΑΟΖ νότια του Καστελόριζου. Και όσο περνούν οι ημέρες, αυτή η "στροφή" της Τουρκίας θα γίνεται σαφέστερη και προφανώς επικινδυνότερη για ένα θερμό επεισόδιο μικρής έκτασης, αλλά ικανής να προσδώσει χαρακτηριστικά νίκης τόσο στον Ερντογάν όσο και στον Παπανδρέου.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]