Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μέρκελ πρωθυπουργός και ο ΓΑΠ… κομματάρχης

Είναι πλέον και επίσημο. Η Ελλάδα απέκτησε Καγκελάριο, η κ. Μέρκελ είναι και με τη βούλα κυβερνήτης της χώρας. Τόσο η χθεσινή συνέντευξη τύπου στον κατ’ επίφαση πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, όσο η συνέντευξη που έδωσε στο κρατικό κανάλι, τη ΝΕΤ, επιβεβαιώνουν ότι η Γερμανία έχει εγκαταστήσει μια νέου τύπου κατοχή στην Ελλάδα και κανείς δεν της αντιστέκεται.

Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο η κ. Μέρκελ παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας. Είναι η ίδια που έχει χάσει τη δύναμή της και τη στήριξη του κόσμου στη χώρας της, τη Γερμανία.

Έχοντας διαβάσει προφανώς των reports των τεχνοκρατών και τις εκθέσεις των τζιτζιφιόγκων της τρόικας και χωρίς να έχει αίσθηση του τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα, η κ. Μέρκελ προχώρησε σε αυστηρές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να μη βγει από το ευρώ.

Κατ’ αρχάς να τηρήσει πιστά τις δεσμεύσεις της στην τρόικα. Ότι έχουν συμφωνήσει δηλαδή να υλοποιηθεί αλλιώς μας στέλνουν στον αγύριστο. Είναι η πρώτη τόσο ωμή απειλή για έξοδο από τη ζώνη του ευρώ.

Στη συνέντευξη στη ΝΕΤ η κ. Μέρκελ προχώρησε και σε ακόμη πιο απίστευτες παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας.

Μίλησε για τις διαφωνίες υπουργών και για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου λες και μιλούσε για την κυβέρνησή της, λες και η οργή και απελπισία του κόσμου δεν μετράνε καθόλου.

Έκανε κι άλλα απίστευτα. Μίλησε για τους ταξιτζήδες και τις κινητοποιήσεις τους ενώ, εντυπωσιακό: Ολόκληρη Γερμανίδα καγκελάριος και μας μάλωνε γιατί δεν έχουμε κτηματολόγιο! Λες και μιλούσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ελλάδας.

Το μόνο που δε μας είπε ξεκάθαρα η κ. Μέρκελ είναι πώς θα λειτουργήσει η δημοκρατία μας, πώς θα ψηφίζουν στη Βουλή και τι πρέπει να κάνει ο Σαμαράς, ή ο Τσίπρας.

Και μέσα σε όλα αυτά η θλιβερή εικόνα του Γ. Παπανδρέου σε ρόλο κομματάρχη με τη Μέρκελ σε ρόλο πρωθυπουργού.

Είπαμε, αυτοί που μας δανείζουν έχουν τον πρώτο λόγο έτσι που καταντήσαμε. Αλλά υπάρχει και αξιοπρέπεια, ελληνικό φιλότιμο, περηφάνια για αντίσταση σε ό,τι μας ζητούν χωρίς όρους.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]