Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είναι αποκλειστικό δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλευτεί τον φυσικό της πλούτο


Είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο, τονίζουν Λευκωσία και Αθήνα απαντώντας στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία οι ενέργειες της Κύπρου για την αναζήτηση υδρογονανθράκων στην υφαλοκρηπίδα της ανατολικής Μεσογείου δεν είναι νόμιμες.

«Η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του κράτους και ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις αρμοδιότητές του, συμπεριλαμβανομένης της σύναψης συμφωνιών και της διενέργειας θαλασσίων ερευνών, σε πλήρη αρμονία με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας και τονίζει .

«Αντί για προκλητικές δηλώσεις, η Τουρκία πρέπει να υιοθετήσει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, που είναι μέρος του κοινοτικού κεκτημένου. Πρέπει επίσης να αναλάβει τις ευθύνες της και να καθοδηγήσει τους εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας σε τήρηση εποικοδομητικής στάσης που θα επιτρέψει την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό» .

Για απαράδεκτες και καταδικαστέες απειλές της Τουρκίας μιλάει η Λευκωσία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο, στο πλαίσιο πάντοτε του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας.

Η Τουρκία, σημειώνει, συνεχίζει να επαναλαμβάνει τον εαυτό της και να απειλεί. Το Κυπριακό όμως, επισημαίνει, δεν μπορεί να επιλυθεί με απειλές, αλλά με σεβασμό και εφαρμογή των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Είναι στο χέρι της Τουρκίας, αναφέρει ο κ. Στεφάνου, το Κυπριακό σύντομα να επιλυθεί, να τερματιστεί η κατοχή και να επανενωθεί η Κύπρος και ο λαός της, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, να μπορούν να εκμεταλλεύονται το φυσικό πλούτο του νησιού.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Διωχτε το χοιρινο και εμεις οι Ελλαδιτες το πραμα που παριστανει τον πρωθυπουργο γιατι θα δουμε και αλλες χειρωτερες συμφορες.
    Τα εχουν μιλημενα και μην ακουτε τα παπαγαλακια τους.
    Βρε πως καταντησαμε ετσι;Εσεις με γουρουνια και εμεις με ξοανα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]