Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα ανεβάζει τον πήχη των προκλήσεων σε Θράκη και Ρόδο

  • Μειονοτικό θέμα σε Ρόδο και Θράκη εγείρουν οι Τούρκοι Κάνουν λόγο για άσχημες συνθήκες διαβίωσης μουσουλμάνων
Νέα τουρκικά κόλπα για να βάλουν χέρι σε ελληνικά νησιά. Ο συνεργάτης της ΗurriyetΓιαλτσίν Μπαγιέρ σε άρθρο του με τον τίτλο «Ασχημη η κατάσταση των Τούρκων στην Ρόδο» γράφει ότι σε συζήτηση που είχε με «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης είχε την ευκαιρία να μάθει πολλά.
Ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζί επισκέφθηκε τον περασμένο μήνα τη Ρόδο.
Ο Μαντατζί είπε : « Η κατάσταση εκείνων ( σσ των μουσουλμάνων στη Ρόδο) είναι πολύ πιο χειρότερη από τη δική μας (σσ των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης).

Τουλάχιστον εμείς έχουμε δικαιώματα που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης, εκείνοι όμως δεν έχουν. Θα πρέπει να τους βοηθήσουμε» . Στη συνέχεια το άρθρο γράφει: Στα Δωδεκάνησα που δόθηκαν στην Ελλάδα μετά τον Β παγκόσμιο Πόλεμο ζουν 5.000 «Τούρκοι». Ο αριθμός των «Τούρκων» που ζούν στη Ρόδο είναι γύρω στις 2.000. Στη Ρόδο έχουμε Γενικό Προξενείο. Επισκευάστηκε ένα τέμενός μας. Τα άλλα «τουρκικά» μνημεία είναι ερειπωμένα.

Ο ίδιος αρθρογράφος σε ξεχωριστό άρθρο του και με τον τίτλο «Να καθαρίσουμε την άμμο του Εβρου» γράφει ότι «η τάφρος που ετοιμάζει η Ελλάδα στον Εβρο αντιμετωπίστηκε με ειρωνεία από τους «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης. Αυτή βέβαια δεν είναι ανταγωνιστική με τη διώρυγα που ετοιμάζει ο Ερντογάν στην Κων/λη. Άλλωστε τι νόημα μπορεί να έχει για την Ελλάδα μια τόσο μεγάλη δαπάνη. Σύμφωνα με τους «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης η τάφρος δεν γίνεται για τους λαθρομετανάστες. Τότε γιατί γίνεται μέσα σε αυτήν την οικονομική κρίση;»

Σύμφωνα με ισχυρισμούς της ελληνικής πλευράς, αναφέρει το δημοσίευμα, ο ελληνικός στρατός μπορεί σε κάποια περίπτωση να θελήσει να περάσει τον Εβρο και ανέπτυξαν το σχέδιο αυτό. Το εν λόγω σχέδιο άρχισε να κατασκευάζεται από τον ελληνικό στρατό χωρίς να προκηρυχθεί διαγωνισμός. Δεν έχει νόημα αυτή η ανησυχία. Πάντα υπάρχει αυτή η κατάσταση πανικού της Ελλάδας, αντίθετα η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της απέναντι στα προβλήματα. Ποτέ δεν έρχεται στην επικαιρότητα το θέμα του καθαρισμού της άμμου στον πυθμένα του Εβρου και κάθε φορά σε κάθε πλημμύρα, η Τουρκία ξοδεύοντας εκατ. δολ. προσπαθεί να φτιάξει φράγματα.

Στην πραγματικότητα το θέμα είναι απλό. Μπορεί η κρατική εταιρεία υδάτων να στείλει στην Αδριανούπολη το μηχάνημα καθαρισμού της θάλλασας που έχει στον Κεράτιο κόλπο για να καθαρίσει τον πυθμένα του Εβρου. Δεν θα μπορούσε η άμμος αυτή να χρησιμοποιηθεί σε κατασκευές στην Κωνσταντινούπολη;”

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]