Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν η ανομία έχει αφετηρία το κοινοβούλιο

Είναι εντυπωσιακό το πως αντιδρά η αγορά όταν προσπαθούν οι γραφειοκράτες να την βιάσουν. Το πιο αστείο από όλα είναι ότι καταργούν τα short sales, νομίζοντας ότι θα φρενάρουν την πτώση του ΓΔ και το αποτελέσματα είναι ακριβώς το αντίθετο από το επιδιωκόμενο.

Αν υποθέσουμε ότι κάποιος θέλει να κάνει αντιστάθμιση στο ΧΠΑ, αλλά το spread είναι τεράστιο, ή ότι ο market maker δεν μπορεί να πουλήσει short και άρα, δεν θα βγει να δώσει συμβόλαια προς τα κάτω, τότε αυτός που θα ήθελε να κάνει αντιστάθμιση απλά πουλάει και δεν κάνει αντιστάθμιση.

Όχι ότι η χτεσινή εικόνα οφείλεται σε αυτό, άλλα θα έλεγα ότι έχει συμβάλει και αυτό. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει σημασία είναι ότι την αγορά δεν μπορούν να την ρίξουν οι shorts, αλλά οι longs, που αλλάζουν άποψη και τα χώνουν market.

Όσον αφορά τις τράπεζες, αυτά που σας λέω από τον Ιανουάριο σε αυτή τη στήλη, τα λέω πάνω από 3 χρόνια. Οι τράπεζες σώζονται μόνο αν δεν γίνει κούρεμα επί των ελληνικών ομολόγων. Το ερώτημα όμως είναι, τι πιθανότητες υπάρχουν να μην γίνει κούρεμα επί των ελληνικών ομολόγων; Για μένα, καμία. Άσχετα αν δεν έχω πέσει μέσα στο timing, εξακολουθώ και βλέπω αυτό το κούρεμα, που θα γίνει μεγαλύτερο καθώς περνάει ο καιρός.

Μέχρι να αλλάξουν τα δεδομένα και να πειστώ για τα περί του αντίθετου, αυτή θα είναι η άποψη αυτής της στήλης. Οι κατέχοντες τραπεζικών μετοχών θα πρέπει να συνυπολογίσουν τι σημαίνουν όλα αυτά. Διότι έτσι ως έχουν τα πράγματα, το φτηνό δεν υπάρχει, υπάρχει το βιώσιμο... το φτηνό θα το δούμε, μόνο όταν πειστούμε για το βιώσιμο.

Αυτά όσον αφορά την αμπελοφιλοσοφία της ημέρας.

Το αν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανώτατη παιδεία είναι σωστό ή όχι, λίγη σημασία έχει. Σημασία έχει αν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, άσχετα αν δεν υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Προσωπικά, βρίσκω ότι το νομοσχέδιο δεν είναι αρκετά τολμηρό και προσωπικά θα έκανα τα πράγματα λίγο διαφορετικά, αλλά τα περισσότερα είναι σωστά και πάνω από όλα, είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Αν θα ήμουν νομοθέτης, θα το ψήφιζα άσχετα αν δεν συμφωνώ 100%.

Και αυτό είναι σπάνιο, διότι τα περισσότερα που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις δεν ήταν σωστά και δεν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Άσχετα όμως του τι λέει ο νόμος και σε ποιον αρέσει ή όχι, πως είναι δυνατόν να ακουστεί στην ελληνική βουλή, από Έλληνα βουλευτή, ότι αυτός ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί;

Και όμως, αυτό ακριβώς είπε ο κύριος εισηγητής του ΚΚΕ ενώπιον της Ελληνικής βουλής!!

Το ερώτημα που έχω είναι, για ποιο λόγο ακόμα δεν έχουν ξεσηκωθεί οι πάντες και να απαιτήσουν την παραίτηση αυτού του βουλευτή;

Δεύτερον, δεν υπάρχει κάποιος νόμος, που να λέει ότι αν πει νομοθέτης κάτι τέτοιο, του αφαιρούν το βουλευτιλίκι;

Δηλαδή με το συμπάθιο, αλλά είναι δυνατόν κάποιος να επικαλεστεί ότι δεν θα εφαρμόσει τον νόμο; Δεν είναι παράνομο αυτό (εξορισμού); Δεν παραβιάζει τους νόμους του κράτους και δεν πρέπει να μπει φυλακή αν πει κάτι τέτοιο... ειδικά αν είναι νομοθέτης;

Και όταν ένας βουλευτής έχει αυτή τη συμπεριφορά, πως να μην έχουν ανάλογη συμπεριφορά οι του ΠΑΜΕ και πολλοί άλλοι που παραβιάζουν συστηματικά τους νόμους του κράτους;

Ένας από τους λόγους που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο είναι αυτή η συμπεριφορά της ανομίας, που ουσιαστικά καταργεί το κράτος καθώς και τα ατομικά δικαιώματα του κάθε πολίτη.

Άσχετα αν διαφωνώ με τους περισσότερους νόμους και τους θεσμούς που υπάρχουν στη χώρα μας, δεν έχω επιλογή όσον αφορά την υπακοή των νόμων αυτών. Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται, άσχετα αν διαφωνούμε.

Και το πρόβλημα είναι το εξής. Όταν ένας νομοθέτης λέει δεν θα εφαρμόσει τον νόμο, τι πρέπει να πει και τι πρέπει να κάνει ο μέσος πολίτης; Τα συμπεράσματα δικά σας.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αν και συμφωνω με τον τροπο σκεψης του κ.Καισαριου θα ηθελα να θεσω το ερωτημα:
    Θα μπορουσαν οι αντιδρασεις των κατοικων της Κερατεας και των Κινηματων "Δεν πληρωνω" να θεωρηθουν ανομες,οταν αρνουνται να υπακουσουν στους νομους του κρατους?

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]