Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση στήνει σκηνικό εθνικής κρίσης για να διασωθεί


Όταν η οικονομία δεν πάει καλά, αλλάζουμε την ατζέντα!

Επειδή η κυβέρνηση Παπανδρέου τα έχει θαλασσώσει στα οικονομικά και τα χειρότερα έρχονται και (άρα) δεν έχει να ελπίζει σε κάποια ορατή βελτίωση της κατάστασης στο άμεσο μέλλον.

Επειδή το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει συνηθίσει να αποχωρίζεται την εξουσία εύκολα. Αλλά, αντιθέτως, μετέρχεται παντοίων μέσων για να τη διατηρήσει, υποψιάζομαι ότι κάτι ετοιμάζεται στα εθνικά μας θέματα.

Ποιο είναι το σενάριο:

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αντλήσει οφέλη από την γεώτρηση που θα πραγματοποιήσει η Κύπρος για την αναζήτηση φυσικού αερίου στο διάσημο πλέον «οικόπεδο της Αφροδίτης».

Αρκετά είναι τα στοιχεία που κατατείνουν σ’ αυτό.

Οι πρόσφατες επισκέψεις Μπεγλίτη και Λαμπρινίδη στην Κύπρο.

Η διαρκώς ενισχυόμενη στενή συνεργασία με το Ισραήλ.

Η σαφέστατη (μετά από πάρα πολλά χρόνια) τοποθέτηση των ΗΠΑ υπέρ του αναφερέτου δικαιώματος της Κύπρου να προχωρήσει στις έρευνες (ας όψεται η Noble Energy)

Η παρατεταμένη (του συνήθως λαλίστατου) σιωπή του κ. Παπανδρέου για τα ελληνοτουρκικά.

Τι παίζεται;

Αν η Τουρκία υποχωρήσει και δεν αντιδράσει, η κυβέρνηση Παπανδρέου (πάντα με το σύστημα που την στηρίζει) θα βγεί να μας πεί ότι με την «περήφανη εξωτερική πολιτική και τη σκληρή διαπραγμάτευση κατορθώσαμε να πετύχουμε μια διπλωματική (και όχι μόνο νίκη) απέναντι στην Τουρκία»! Μπορεί να δυσκολεύονται στα οικονομικά, θα λένε τα παπαγαλάκια, αλλά τα πάνε μια χαρά στα εθνικά θέματα. Και ας μη γελιόμαστε, τα εθνικά θέματα μας συγκινούν πάντα εμάς τους Έλληνες.

Αν η Τουρκία επιμείνει, (δύσκολο το βλέπω) τότε η Κυβέρνηση Παπανδρέου μπορεί να στήσει ένα σκηνικό εθνικής κρίσης. Στην περίπτωση αυτή ο λαός στοιχίζεται πίσω από την Κυβέρνηση και η αντιπολίτευση δεν έχει πολλά περιθώρια διαφωνιών, επί της ουσίας. Κανένας δεν μπορεί να ζητήσει από την Κύπρο να υποχωρήσει. Αίφνης η ατζέντα αλλάζει και τα οικονομικά βγαίνουν απ’ το κάδρο. Με την άμεση εμπλοκή Ισραήλ και ΗΠΑ η κρίση πιθανότατα θα είναι σύντομη, άλλωστε η Τουρκία έχει πολλούς άλλους πονοκεφάλους αυτή τη στιγμή και πολλά ανοιχτά μέτωπα. (Ας μη ξεχνάμε ότι η σημαντικότερη γεώτρηση είναι η δεύτερη. Όχι αυτή που θα γίνει τον Οκτώβριο!)

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ θα παίξει με τα εθνικά μας θέματα για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Άλλωστε, ξέρουν καλά το παιχνίδι. Όταν δεν μας συμφέρει η πραγματικότητα, αλλάζουμε την επικαιρότητα και δίνουμε τη μάχη με όρους που μας ευνοούν.

Στη Ν.Δ. φαίνεται ότι το παρακολουθούν το θέμα και ήδη τοποθετήθηκαν ένα βήμα πιο μπροστά από την Κυβέρνηση. Εξ ού και η χθεσινή δήλωση του Πάνου Παναγιωτόπουλου με την οποία επαναφέρει το θέμα οριοθέτησης της ΑΟΖ.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο πρώτος που μίλησε για «γαλάζιες γραμμές στο Αιγαίο». Και η οριοθέτηση της ΑΟΖ είναι μια τέτοια γραμμή.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. EAN O GAP NOMIZEI OTI ME ENA THERMO EPEISODIO THA SWTHEI MALLON THA EINAI TO KERASAKI STO GLYKO!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ,ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ-ΑΝ ΓΙΝΕΙ-ΚΑΤΙ(ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ?..)
    2.ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΟΥΣΙΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ,ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το καθεστως εχει λαβει εντολες να παραδωση δυο νησια στους τουρκους.
    Εκει θα κτυπησουν οι ανθρωποκτονοι βαρβαροι ασιατες.Οι εβραιο-αμερικανοι πηραν αυτα που θελουν για πρωτη δοση απο την Κυπρο.
    Σειρα εχει το Αιγαιο.
    Η τουρκια πιονι τους ειναι και καβαλισαν το καλαμι. Αλλα προκαλουν τους Ρωσους οι οποιοι και θα διαλυσουν, με τις ευχες των λοιπων,αυτο το μορφωμα των νεοτουρκων.
    Σιγα μην μοιραστουν τα πλουτοι της Ελλαδος με τους μογγολους ασιατες...
    Δεν τους χρειαζονται αλλο τους τουρκους διοτι μας εφεραν εκατομμυρια ομοιους τους μεσα στις πολεις μας και τα χωρια μας.
    Διαλυση της τουρκιας και εξαφανιση της Ελλαδος εχουν στο μυαλο τους οι διαολοι.Αλλα εχει ο Θεος και τα δικα του σχεδια...
    Εμεις ας ειμαστε ετοιμοι για μαυρες πολυ μαυρες μερες μπροστα μας και ας μην ακουμε τις σειρηνες,τα κομματα και τους προδοτες πολιτικους.Προσπαθουν να μας κοιμησουν για τελευταια φορα και πανω στο υπνο μας να μας αφανισουν απο προσωπου γης σαν Εθνος.Αυτο ειναι το σχεδιο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνεται πως η κυβέρνηση μας, σχεδίασε τα τουρκικά σχέδια για απόβαση και κατάληψη ελληνικού νησιού! Επίσης οι Έλληνες απειλούν την Κύπρο, με δραστικά μέτρα εναντίον της... Δηλαδή οι τούρκοι, είναι καλοί γείτονες και φίλοι, αλλά εμείς τους χρησιμοποιούμε για ψηφοθηρικούς λόγους! Τι άλλο θα ακούσουμε, άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]