Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Βενιζέλος ετοιμάζει την αποχώρηση του Παπανδρέου


Σταθερός πολιτικός στόχος του Βενιζέλου είναι να καταστήσει συνένοχο τη ΝΔ στα «εγκλήματα» που γίνονται εις βάρος της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια. Και αυτό γιατί γνωρίζει ότι η ιστορία έχει γυρίσματα και ο λαός θα ζητήσει αποκατάσταση του δίκιου.

Ωστόσο η πολιτική πρόταση συνενοχής να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση με 180 ψήφους, έχει και άλλες πολιτικές παρενέργειες.

Καταρχήν ο Βενιζέλος δεν είπε ότι θα το φέρει με 180, αλλά ότι είναι ανοικτό το θέμα – άρα τώρα βολιδοσκοπεί αντιδράσεις.

Επίσης ο Παπανδρέου δεν γνώριζε ότι ο Βενιζέλος θα προχωρούσε σε αυτή την πολιτική δήλωση – πρωτοβουλία, η οποία σε μία κανονική κυβέρνηση είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. Αυτό που γνώριζε ο ΓΑΠ είναι την πάγια θέση του Βενιζέλου για ευρύτερες συναινέσεις σ’ αυτά τα θέματα. Επίσης ο Βενιζέλος θυμάται την απάντηση που του έδωσαν τότε υπουργοί: τι θα γίνει αν δεν συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι; Απάντηση δεν έδωσε.

Ας δούμε, όμως, τα πολιτικά δεδομένα της συγκυρίας. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει οικονομική κρίση εν μέσω μίας διεθνούς κρίσης. Και τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει νέα μέτρα, με ορατό ενδεχόμενο το πολιτικό άστρο που Βενιζέλου να μετατραπεί σε «πεφταστέρι».

Άρα η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης με 180 (που σημαίνει ψήφιση από τη ΝΔ) θα είχε πολλαπλά οφέλη για τον Βενιζέλο

-θα αποσοβούσε την πολιτική του καταστροφή

-θα επέβαλε τον εαυτό του ως τον πολιτικό ηγέτη της χώρας (έφερε την «συναίνεση», ανάγκασε τη ΝΔ να ψηφίσει)

-θα κέρδιζε πολιτικό κύρος επειδή θα έμενε πιστός και υλοποιούσε μία πολιτική του πρόταση

-η Ε.Ε., οι ΗΠΑ, το ΔΝΤ θα του απένειμαν τα εύσημα: έκανε αυτό που δεν κατάφερε ο Παπανδρέου

Όλα αυτά είναι το καλό σενάριο. Αν όμως ο Σαμαράς δεν ψηφίσει, τι γίνεται ; Παραδείγματος χάρη, η κυβέρνηση φέρνει τη δανειακή σύμβαση στη Βουλή, δηλώνει ότι χρειάζονται 180 ψήφοι για να γίνει νόμος του κράτους και δεν συγκεντρώνονται οι 180. Προφανώς πέφτει η κυβέρνηση της οποίας απορρίφτηκε η νομοθετική πρόταση. Και γίνονται εκλογές. Και ο Βενιζέλος θα εμφανιστεί ως ο σωτήρας που θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για να διασωθεί το ΠΑΣΟΚ. Άρα φεύγει ο ΓΑΠ και γίνεται πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Έστω κι έτσι θα γλυτώσουμε από τον Jefry (The. Liar) GAP και την ντιντιδοπαρέα του... Βαγγέλα προχώρα το θέλει όλη η χώρα!!!

    ΑΧΙΛΛΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δηλαδη ο ανθρωπος που εκ της αγνοτητος του εγινε στα 30!!!υπουργος εξωτερικων,διαλεγμενος απο τον ασπιλο μιτσοτακη!!!
    ο συνφοιτητης του γιωργακης!!!δεν ξερει τιποτα για το
    φονο,και προσπαθουν να τον μπερδεψουν για να συμμετασχει?
    μπραβο!!!
    και υπαρχει λεει και πιθανοτητα να μην τον ριξουν ,ε!!
    παιδια ας προσεχουμε τι τρωμε!!!
    δεν μπορει κατι θα σου βαλαν στο φαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι η μπλε πορνη ηταν παρθενα!Και η πρασινη πορνη θελει να την βγαλη στο κλαρι!
    Μωραινει Κυριος οσους θελει απωλεσει.Κλασικο φαινομενο ειναι και ο καθε χοντρος και λιγνος ψηλος και κοντος του τσιρκου που αυτοαποκαλειται κοινοβουλειο.
    Τα παντα καταρεουν και οι κλοουν συνεχιζουν το εργο τους με μονους θιασιωτες τις σκιες τους!
    Μονοι τους καταγελαστοι δακτυλοδειχτουμενα παραδειγματα προς αποφυγην,γιαουρτωμενοι καταραμενοι εφιαλτες και συνεχισουν!!!
    ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ.Σολων Σολων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στο γουδι θα παει ο εβραιοσπορος μαζι με τα αδερφια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχω επισημανει σε αλλη αναρτηση,οτι ο Μπενιτο,εχει μια απλη αποστολη,να τραβηξει επανω του οσο το δυνατον μεγαλυτερο μερος της δυσαρεσκειας που απευθυνεται στην δυναστεια Παπανδρεου.Ισως μαλιστα χρειαστει να οδηγησει και το ΠΑΣΟΚ στην ΞΕΡΑ,απαλλασοντας απο την ευθυνη τον ΓΑΠ.Ο ιδιος ο ΓΑΠ πιθανοτατα δεν θα ξαναηγεμονευσει,αλλα η δυναστεια εχει και αλλα παιντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]