Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για μια Ελλάδα Αξιών και Αρχών

...με μια νέα Ελληνική Εξωτερική Πολιτική, εθνικά υπερήφανη
Διανύουμε μια περίεργη και δύσκολη εποχή σε παγκόσμιο επίπεδο. Ζούμε σε περίοδο μεγάλης ρευστότητας. Όλα βρίσκονται σε κρίση και όλα είναι κρίσιμα. Η χώρα πρέπει να αναζητήσει σταθερές που θα την βοηθήσουν να συνεχίσει σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές τοπίο.

Στα πλαίσια αυτά πρέπει να ξανασκεφτούμε τη θέση και τη προοπτική της χώρας, τον γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό της προσανατολισμό. Σε αυτή τη χρονική στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι της ιστορίας της. Απαιτείται να χαράξουμε νέα στρατηγική προοπτική που θα μας απομακρύνει από τους κινδύνους των λανθασμένων χειρισμών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Η μεγάλη ώρα είναι τώρα. Κάθε καθυστέρηση ο ελληνισμός θα την πληρώσει ακριβά.

Η θέση της Ελλάδας στη παγκόσμια σκακιέρα, στην Ευρώπη και στην Διαβαλκανική συνεργασία, εντάσσονται σε αυτές τις επιλογές, αλλά και σε ένα συνολικό, εθνικό, στρατηγικό σχέδιο για τον διεθνή μας ρόλο. Οι ανακατατάξεις στον παγκόσμιο χάρτη την προσεχή δεκαετία θα είναι ραγδαίες και ιδιαίτερα εθνικά επώδυνες για όσους δεν τοποθετηθούν εγκαίρως και κατάλληλα.

Οι δυνάμεις που διαμορφώνουν σήμερα τη στρατηγική των παγκόσμιων εξελίξεων θέλουν να σχεδιάσουν και να καθοδηγήσουν αυτά που έρχονται. Στον ίδιο χρόνο φαίνεται να επαναπροσδιορίζεται ο ρόλος της Ρωσίας, αλλά και των αναδυομένων χωρών (Κίνας, Ινδίας και λοιπών), ως πρωταγωνιστών στο παγκόσμιο γίγνεσθαι ή ως μεγάλων περιφερειακών δυνάμεων, ουσιαστικά ως νέων υπερδυνάμεων με όλη τη σημασία και με ότι αυτό σημαίνει.

Η ταχύτητα των εξελίξεων και των αλλαγών θα συντελεστεί με ασύλληπτους ρυθμούς σύμφωνα με την επεξεργασία των νέων στρατηγικών δεδομένων, κυρίως των οικονομικών αλλά και των ενεργειακών, στρατιωτικών και πολιτικών που θα καθοδηγήσουν τις εξελίξεις.

Στο νέο αυτό σκηνικό που δημιουργείται και στήνεται, ο Ελληνισμός πρέπει να επανακάμψει ως ισχυρή και σύγχρονη δύναμη και ως αξιόπιστος συνομιλητής. Οι καιροί αλλάζουν. Οι ευκαιρίες επανέρχονται και δεν πρέπει να μας βρουν ανέτοιμους, ούτε αναποφάσιστους και κυρίως ούτε διχασμένους, για να μην φανούμε ακόμη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων.

Πρέπει σύντομα να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα με συγκροτημένη παραγωγική βάση, με σύγχρονη δημόσια διοίκηση, σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις, σύγχρονη παιδεία και όλα αυτά να στηρίζονται σε μια σύγχρονη οικονομία, με δομές που να διασφαλίζουν συνεχή αναπτυξιακή πορεία. Η σύνδεση εξωτερικής πολιτικής και οικονομικής πολιτικής θεωρείται δεδομένη.

Αυτές τις εξελίξεις μπορούν να εγγυηθούν μόνο νέες πολιτικές δυνάμεις απαλλαγμένες από πολιτικές σκιές εθνικής μειοδοσίας, όπως είναι η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, για να πραγματοποιήσουμε ως χώρα και ως έθνος το άλμα προς τα εμπρός.

Για να γίνει πράξη αυτή η ιστορική δυνατότητα οφείλουμε να απαλλαγούμε από τη δήθεν μεταπολίτευση και τα πολιτικά κόμματα που την υπηρέτησαν, που απεδείχθησαν εστίες διαφθοράς και λεηλασίας του δημοσίου χρήματος και που κινήθηκαν στα όρια της εθνικής προδοσίας από τους δήθεν πολιτικούς της μίζας και της αρπαχτής.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ είναι η πρόταση και η προοπτική που θα σηματοδοτήσει το παρόν και το μέλλον της χώρας μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, ασκώντας εξωτερική πολιτική με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Μέσα στις συνεχώς μεταβαλλόμενες διεθνείς συνθήκες και τις δημιουργούμενες νέες καταστάσεις, το δικό μας όραμα είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης, ισχυρής και ενωμένης Ελλάδας, ως ενιαίας εθνικής, πολιτικής και οικονομικής οντότητας, μέσα στη νέα δημιουργούμενη παγκόσμια πραγματικότητα.

Η Ελλάδα θα αναδυθεί ως νέα πνευματική, πολιτιστική και ηθική δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως της πρέπει και της αξίζει. Έχουμε τις δυνατότητες να καταστίσουμε τη χώρα γεωστρατηγικά ισχυρή δύναμη.

Διακόσια χρόνια μετά τη χάρτα του Ρήγα και τον ιστορικό ρόλο του ελληνισμού, αναδύεται στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ως νέα πατριωτική, πολιτική δύναμη που μπορεί να κάνει πραγματικότητα το όραμα πολλών γενεών Ελλήνων. Για μια Ελλάδα που να ανήκει πραγματικά στους Έλληνες, για μια Ελλάδα εθνικά υπερήφανη, για μια Ελλάδα που θα έχει τη θέση και τον ρόλο που της αξίζει στο παγκόσμιο στερέωμα.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ χωρίς να σκεφθεί κόπους, θυσίες και προσπάθειες, αξιοποιώντας όλες τις φυσικές, πνευματικές, πολιτιστικές, ιστορικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και του λαού θα οδηγήσει την Ελλάδα στα ιστορικό της πεπρωμένο.

Η εξωτερική πολιτική μας βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου και στην πλήρη εφαρμογή του. Υπέρτατος σκοπός μας είναι η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και η ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας σε όλες τις ενώσεις και τους διεθνείς οργανισμούς. Η καλλιέργεια σχέσεων φιλίας με όλες τις χώρες με αμοιβαίο σεβασμό θα αποτελεί διαρκή στόχο της εξωτερικής μας πολιτικής. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει το κύρος και την αξιοπιστία της. Η οικονομική διπλωματία τοποθετείται στο επίκεντρο της εξωτερικής πολιτικής μας, αξιοποιώντας τα δεδομένα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.

Με στόχο την αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μέσα από διεθνή συνεργασία, όπου και αν αυτό κρίνεται αναγκαίο, με γνώμονα πάντοτε τη διασφάλιση πάνω από όλα του εθνικού συμφέροντος και του συμφέροντος του λαού.

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχώς μεταβαλλόμενες διεθνείς οικονομικές συνθήκες και στρατηγικές ανάπτυξης, η επιδίωξή μας θα είναι η χώρα να βρίσκεται συνεχώς στον πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών.

Όσο αφορά τα εκκρεμή εθνικά θέματα.

Για την ονομασία των Σκοπίων η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική.

Για την Κύπρο. Η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος, μέλος όλων των διεθνών οργανισμών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα εργαστούμε για να απομακρυνθούν άμεσα από το νησί ο κατοχικός στρατός και οι έποικοι. Απαιτούμε την εφαρμογή των αποφάσεων των διεθνών οργανισμών και τον σεβασμό της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου από όλους.

Για τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Απαιτούμε και εργαζόμαστε για την άμεση εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, του δικαίου της θάλασσας και του σεβασμού των αποφάσεων των διεθνών οργανισμών από τη γείτονα χώρα. Είμαστε υπέρ της ειρήνης, χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμιά περίπτωση υποχωρήσεις οποιασδήποτε μορφής και μάλιστα σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

Για μας είναι ακατανόητη η επιμονή κάποιων η Τουρκία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για την Ελλάδα είναι κρίσιμης σημασίας γεωπολιτικά, στρατηγικά και οικονομικά αυτή η επιλογή.

Η προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για μας, πέραν του ιδεολογικού , του οικονομικού, του πολιτιστικού είναι και ζήτημα ηθικής τάξης. Η Ελλάδα έχει ιστορικούς λόγους να πει ΟΧΙ στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιας Τουρκίας που δεν σέβεται τίποτα και που έχει αποδείξει πως δεν αναγνωρίζει ούτε ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε διεθνείς κανόνες και συνθήκες, κατέχοντας παράνομα εδάφη άλλων χωρών, όπως της Ελλάδας, της Κύπρου, της Συρίας, των Κούρδων κ.α. Μιας Τουρκίας που η πρόσφατη ιστορία της είναι γεμάτη από γενοκτονίες λαών (Ελλήνων της Μικράς Ασίας, Ελλήνων του Πόντου, Αρμενίων, Κούρδων και άλλων). Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, ΟΧΙ στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άμεση κατάργηση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Η Θράκη κατοικείται από Έλληνες και μέσα στα πλαίσια της ανεξιθρησκίας ο κάθε Έλληνας μπορεί να επιλέγει ελεύθερα και να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα χωρίς περιορισμούς.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ έχει ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.
  • Δημιουργία μόνιμου συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής και άμυνας που θα διασφαλίζει την συνέχεια και συνέπεια των στόχων της εξωτερικής μας πολιτικής. Στο συμβούλιο αυτό θα συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες και αναλυτές, οι αρχηγοί στρατού, ναυτικού και αεροπορίας και ειδικός επιστήμονας που θα ορίζεται από τον απόδημο ελληνισμό.
  • Χάραξη πολυδύναμης και δυναμικής εξωτερικής πολιτικής με προτεραιότητα τις σχέσεις στρατηγικής σημασίας, όχι μόνο με τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου είναι η θέση μας, αλλά και με τις αναδυόμενες παγκόσμιες δυνάμεις που θα εξυπηρετούν τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους εθνικούς στόχους μας.
  • Όλες οι παραγωγικές στρατιωτικές σχολές θα μεταφερθούν στην Θράκη, του ναυτικού στα νησιά, εκτός της ΣΣΑΣ που θα παραμείνει για ακαδημαϊκούς λόγους στην Θεσσαλονίκη.
  • Χάραξη της ΑΟΖ και επέκταση των χωρικών μας υδάτων όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο.
  • Αναβάθμιση ποιοτική, ποσοτική, αλλά και του ρόλου των ενόπλων δυνάμεων στα πλαίσια της εθνικής ασφάλειας και άμυνας σε κάθε απειλή, αποτελώντας ακρογωνιαίο λίθο στις νέες ιστορικές εξελίξεις που έρχονται για τον Ελληνισμό.
  • Αξιοποίηση της Οικουμενικότητας του Ελληνισμού σε στενή συνεργασία με τους απόδημους Έλληνες, που αποτελούν ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα της εξωτερικής μας πολιτικής. Η διατήρηση στενότατων σχέσεων και δεσμών με ιδιαίτερη στοργή και αγάπη θα αποτελεί εθνική προτεραιότητα και υποχρέωση της μητέρας πατρίδας. Οι απόδημοι Έλληνες σε όλη τη γη θα έχουν τη θέση που τους πρέπει στην αγκαλιά της και θα έχουν λόγο στις αποφάσεις της. Για μας την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ αποτελούν εθνικό κεφάλαιο.
  • Διασφάλιση της εθνικής ενότητας του Ελληνισμού για την επίτευξη των εθνικών στόχων με εθνική συνεννόηση και ενιαία δράση.
  • Πρώτη και επείγουσα ανάγκη να βρούμε το νήμα της ιστορικής μας συνέχειας, ως Έλληνες στηριζόμενοι στις ρίζες μας που είναι οι διαχρονικές, αδιαίρετες και οικουμενικές αρχές και αξίες του Ελληνισμού.
  • Η εξωτερική μας πολιτική θα έχει πάντα μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον εξασφαλίζοντας την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
Όραμά μας η δημιουργία μιας ισχυρής και σύγχρονης Ελλάδας που να ανήκει στους Έλληνες και να ελέγχεται από τους πολίτες της, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας σε παγκόσμιο επίπεδο τις αξίες και αρχές της, έχοντας επίγνωση της πνευματικής, πολιτιστικής και ηθικής μας κληρονομιάς που εδράζεται στην αδιαιρετότητα, οικουμενικότητα και διαχρονικότητα του ελληνικού πνεύματος και του ελληνικού πολιτισμού.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ θα εκπροσωπεί και θα εκφράζει τις ελπίδες του ελληνισμού για έναν καλύτερο κόσμο, προσπαθώντας να κάνει τα όνειρα πολλών γενεών Ελλήνων πραγματικότητα.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]