Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ΕΛ.ΑΣ. ανεβάζει στη ΔΕΘ όλα τα βαριά «όπλα» για επίδειξη!

Από την καλοκαιρινή σιέστα στις... πυρετώδεις προετοιμασίες αποτροπής ταραχών στη ΔΕΘ πέρασε απότομα η πολιτική -και κυρίως η φυσική- ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Περίπου 4.000 αστυνομικοί (τουλάχιστον οι μισοί θα φτάσουν από την Αθήνα, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι από τη Θεσσαλονίκη και όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις) θα επιστρατευτούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν την οργή χιλιάδων διαδηλωτών που αναμένεται να συρρεύσουν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Εκθεσης. Ηδη οι επιτελείς του Σώματος έχουν εκπονήσει κάποια σχέδια για το πώς θα πρέπει να κινηθούν οι δυνάμεις καταστολής κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, αλλά ο φόβος που προκαλείται από πληροφορίες που φτάνουν στο Αρχηγείο σχετικά με τις προθέσεις των ταραχοποιών τούς αναγκάζουν να τα αναθεωρούν διαρκώς.

Οι περισσότερες εισηγήσεις αναφέρουν ότι θα πρέπει να επιδειχθεί ψυχραιμία αλλά και μηδενική ανοχή σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας έντασης και επεισοδίων, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που εισηγούνται συνταγή «Συντάγματος» στην αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων. Σε αυτή τη λογική, λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη τόσο τα σιδερένια φράγματα (τα οποία θα χωρίζουν τους δρόμους γύρω από το συνεδριακό κέντρο σε ζώνες... κινδύνου) όσο και τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα με τα κανόνια νερού, οι γνωστές αύρες. Οι τελικές αποφάσεις, πάντως, για το πώς θα αντιμετωπιστούν ενδεχόμενες γενικευμένες ταραχές δεν έχουν παρθεί ακόμα, αν και μια πρώτη ικανοποιητική εικόνα αναμένεται να έχει σχηματιστεί σήμερα αργά το μεσημέρι, όταν και θα ολοκληρωθεί η ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό την προεδρία του Χρήστου Παπουτσή και παρουσία σύσσωμης της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Η ίδια σύσκεψη θα επαναληφθεί και μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οπότε και θα οριστικοποιηθούν τα μέτρα.

Πονοκέφαλος η διανυκτέρευση και οι ένστολες κινητοποιήσεις

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι ηγεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και της ΕΛ.ΑΣ. έχουν να αντιμετωπίσουν και δύο... εσωτερικούς πονοκεφάλους. Ο πρώτος αφορά τη μετακίνηση στη συμπρωτεύουσα χιλιάδων αστυνομικών που δεν υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη. Με δεδομένο ότι πριν από περίπου δύο μήνες, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Αθήνα, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν έρθει από την περιφέρεια κλήθηκαν να διανυκτερεύσουν σε ένα παλιό και σχεδόν εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Αμυγδαλέζα (όταν το αντίκρισαν απείλησαν με στάση), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, με ανακοίνωσή της, προσπαθεί να προλάβει τα χειρότερα και καλεί τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να λάβει τα μέτρα του. Τέλος, ο δεύτερος πονοκέφαλος έχει να κάνει με τις... ένστολες κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και προετοιμάζουν ένστολη κινητοποίηση (σε μέρα και ώρα που θα προσδιοριστούν σύντομα) στα εγκαίνια της ΔΕΘ!

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]