Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γκουρία: «Σπάστε τον φαύλο κύκλο»

Έκκληση προς τις κυβερνήσεις των ανεπτυγμένων χωρών να «σπάσουν» το φαύλο κύκλο στον οποίο έχουν παγιδευτεί απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, σε άρθρο του στην εφημερίδα Wall Street Journal.

Ο Γκουρία επισημαίνει ότι οι πολιτικές ηγεσίες θα πρέπει να κινηθούν πάνω σε μια μεσοπρόθεσμη στρατηγική κι όχι σε βραχυπρόθεσμα μέτρα που ακολουθούν τις κινήσεις των αγορών.

Επίσης, τάσσεται υπέρ της αύξησης των πόρων του EFSF στο 1 τρισ. ευρώ, με στόχο να περάσει το μήνυμα ότι οι κυβερνήσεις έχουν τη δύναμη και μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους.

Παράλληλα, η ΕΚΤ θα πρέπει να συνεχίσει να παρεμβαίνει στην αγορά ομολόγων, ενώ θα πρέπει να εξετασθεί και μία μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα χρέους που έχουν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ άφησε αιχμές για τη στάση της ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια, επισημαίνοντας ότι οι Κεντρικές Τράπεζες δεν θα πρέπει να υιοθετούν την παρούσα περίοδο σφικτή νομισματική πολιτική.

Από την πλευρά τους, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να υιοθετήσουν διαρθρωτικές αλλαγές για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, διατηρώντας ωστόσο κοινωνικό χαρακτήρα, προκειμένου να βοηθήσουν όσους είναι πιο ευάλωτοι στην κρίση.

«Όταν ξέσπασε για πρώτη φορά η κρίση, οι πολιτικοί συντονίσθηκαν σε διεθνές επίπεδο για να αποφύγουν μία δεύτερη μεγάλη ύφεση. Τώρα υπάρχει η απειλή μία μεγάλης παλινδρόμησης, αν δεν επιδειχθεί η ίδια αποφασιστικότητα», κατέληξε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ολα εξαρτώνται από τη Γερμανία ,Του Gordon Brown*
    -- * Ο Γκόρντον Μπράουν είναι πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας και νυν μέλος της Βουλής των Κοινοτήτων. και στο άρθρο αυτό εξηγεί γιατί ολοι μας εξαρτώμαστε οικονομικά απο τις αποφάσεις των Γερμανών --
    http://greekreview.blogspot.com/2011/08/gordon-brown.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]