Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H Ιστορία δε θα συγχωρήσει τους ηγέτες που έβλεπαν τη Ρώμη να καίγεται...

Οι στιγμές που διανύουμε είναι ιστορικές, τόσο σε οικονομικό (κυρίως), όσο και σε κοινωνικό-πολιτικό επίπεδο. Η κρίση που αντιμετωπίζει όλη η Ευρώπη αλλά και χώρες πέρα από τον Ατλαντικό, όπως οι ΗΠΑ, απαιτούν γενναίες αποφάσεις σε συλλογικό επίπεδο αν θέλουμε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Η νευρικότητα που επικρατεί τελευταία τόσο στις χρηματαγορές όσο και στις ηγεσίες των ισχυρών κρατών αναδεικνύει περισσότερο την ανετοιμότητά τους παρά την κινητικότητα προς κάτι θετικό. Το πρόσφατο πρωτοσέλιδο της γαλλικής Le Monde είναι χαρακτηριστικό και αντικατοπτρίζει την ζοφερή πραγματικότητα: "Αυτά τα παιδάκια που μας κυβερνούν...".

Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις κυβερνώντες που παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια ενώ η κρίση κορυφώνεται, που αδιαφορούν για το μέλλον των πολιτών τους και των ίδιων των χωρών τους, που αντιλαμβάνονται εξαιρετικά καθυστερημένα την κρισιμότητα των περιστάσεων, που δεν προτίθενται να πάρουν μια αληθινά συλλογική απόφαση για να δώσουν λύση, που αδυνατούν να τα βάλλουν με το χρηματοπιστωτικό "κτήνος", και τόσα άλλα...

Και μετά τα "παιδάκια" του εξωτερικού ας πάμε και σε αυτά του εσωτερικού...Ο καθένας έχει καταλάβει πλέον ότι η Ελλάδα δεν κυβερνάται από πολιτικούς που προστατεύουν την κυριαρχία της και τα συμφέροντά της αλλά από υπηρέτες -από "Φιλλιπινέζες" καλύτερα- των ξένων δανειστών. Αν αυτό δεν ήταν αντιληπτό από το περασμένο έτος σε κάποιους, τώρα νομίζω δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Πως να υπάρξει άραγε;

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, και πολύ περισσότερο ο Πρωθυπουργούς και ο Υπ.Οικονομικών, δεν δύνανται να σηκώσουν ανάστημα μπροστά στις αλαζονικές αποφάσεις των Βρυξελλών και το μόνο που τους ενδιαφέρει πλέον είναι πως θα παρουσιάσουν τις εκάστοτε νέες εντολές στους ιθαγενείς.

Αυτό όμως δεν είναι πολιτική, είναι Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ! Η μέχρι προσφάτως αποστροφή της κυβέρνησης προς τη λέξη "χρεοκοπία" μεταστράφηκε σε αποδοχή της φράσης "επιλεκτική χρεοκοπία" καθώς, όπως λένε, δεν είναι το ίδιο πράγμα...

Δε λένε όμως ότι η επιλεκτική χρεοκοπία μπορεί εύκολα να γίνει κανονική χρεοκοπία μετά από λίγες μέρες ή βδομάδες και ότι θα έχει πολύ χειρότερα αποτελέσματα από μια χρεοκοπία που θα εκδηλωνόταν αυτοβούλως από την Ελλάδα.

Δε λένε ότι στα νέα ομόλογα θα έχουν μπει εμπράγματες εγγυήσεις, δηλαδή ελληνική γη.

Δε λένε πως η Ελλάδα θα έχει μετατραπεί σε ένα προτεκτοράτο του Βερολίνου και των Βρυξελλών έχοντας πουλήσει όλη την δημόσια περιουσία...

Αλλά πως να τα πουν αυτά; Με ψέματα αναρριχήθηκαν στην εξουσία, με ψέματα θα συνεχίσουν και με ψέματα θα επιμένουν ακόμα και όταν αποχωρήσουν σαν εθνοπροδότες! Η διαφορά είναι πως τότε θα τους έχουν καταλάβει και οι πλέον αφελείς!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]