Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νίκος Παπανδρέου: Καλό παιδί ο Γιώργος, αλλά…


Ο αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου, ο Νίκος, άνοιξε την καρδιά του στους “New York Times” και «άδειασε» άκομψα τον αδελφό του δηλώνοντας: «Δεν κάνει για πρωθυπουργός»
Ο Γιώργος δεν κάνει για πρωθυπουργός. Δεν το λέει κάποιος πολιτικός του αντίπαλος. Το ομολογεί, εμμέσως πλην σαφώς, ο ίδιος ο αδελφός του, Νίκος, αποκαλύπτοντας και σημαντικές αδυναμίες του χαρακτήρα του, όπως το ότι δεν είναι αποφασιστικός και προτιμά να γίνεται αρεστός παρά να συγκρούεται. Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι ο Γιώργος ποτέ του δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός!

Τις αποκαλύψεις για τις μειωμένες ικανότητες του πρωθυπουργού έκανε ο αδελφός του μιλώντας όχι σε κάποιο τυχαίο μέσο ενημέρωσης, αλλά στη μεγαλύτερη εφημερίδα του κόσμου, τους «Times» της Νέας Υόρκης. Ο διεθνής παράγοντας, σε μια περίοδο που η χώρα έχει πλέον φίλους που μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και ένα τεράστιο κενό αξιοπιστίας, μαθαίνει από τα πλέον αξιόπιστα χείλη ότι το τιμόνι της Ελλάδας δεν βρίσκεται σε στιβαρά χέρια, αλλά στα χέρια κάποιου που δυσκολεύεται να δίνει εντολές.

Ακρως αποκαλυπτικές για τις ικανότητες του πρωθυπουργού είναι και οι δηλώσεις τού πρώην υπουργού στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και φίλου της οικογένειας Θεόδωρου Στάθη, ο οποίος επιβεβαιώνει όσους κατηγορούν τον Γιώργο (μεταξύ των οποίων και η αξιωματική αντιπολίτευση) ότι άργησε να καταλάβει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα, όταν ανέλαβε την εξουσία, με αποτέλεσμα να αργήσει να λάβει μέτρα, με τις καταστροφικές συνέπειες που είχε αυτό.

Οι διόλου κολακευτικές για τον άνθρωπο που κρατά το πηδάλιο της χώρας αποκαλύψεις περιλαμβάνονται σε δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας της περασμένης Τρίτης, το οποίο φέρει τον υπαινικτικό για τον Γιώργο Παπανδρέου τίτλο «Οικογενειακές διαφορές, παγκόσμια ζητήματα». Πού κολλάει ο τίτλος; Ο Αμερικανός δημοσιογράφος που τον έβαλε αξιοποιεί τις δηλώσεις του Νίκου Παπανδρέου στην εφημερίδα, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ αποδίδει τις μειωμένες ικανότητες του αδελφού του στην απουσία του πατέρα τους Ανδρέα από την οικογένεια όταν ήταν παιδιά. Ο Νίκος Παπανδρέου αναφέρει στην αμερικανική εφημερίδα τη διαφορά του πατέρα του από τον αδελφό του Γιώργο.

Μεταφράζουμε αυτολεξεί: «Η ζωή του πατέρα του (σ.σ.: του Ανδρέα) ήταν γεμάτη από συγκρούσεις, πάθη και πάνω από όλα από μια εκπληκτική ικανότητα να αγγίζει τους Έλληνες. Ο Γιώργος είναι τελείως διαφορετικός.

Ο χαρακτήρας του είναι πιο άτολμος και του λείπει η ενθουσιώδης φιλοδοξία του πατέρα του». Ο αδελφός του πρωθυπουργού κορυφώνει τα αποκαλυπτήρια του πραγματικού Γιώργου: «Μου έχει πει πολλές φορές ότι δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός». Και έρχεται η δήλωση-σοκ για τους λόγους της αδυναμίας του χαρακτήρα του Γιώργου. Όπως γράφουν οι «Times», ο Νίκος τους είπε ότι ο Γιώργος, ένα παιδί της δεκαετίας του '60, περισσότερο ιδεαλιστής από τον πατέρα του, επιθυμεί τον συμβιβασμό εκεί που ο πατέρας του επιθυμούσε τη σύγκρουση. «Με πιο ψυχαναλυτικούς όρους, τα παιδιά (σ.σ.: δηλαδή ο Γιώργος) που τους λείπει ο πατέρας τους επιθυμούν να γίνονται αρεστά. Και όταν επιθυμείς να γίνεσαι αρεστός, δεν μπαίνεις σε συγκρούσεις. Και όταν δεν σου αρέσουν οι συγκρούσεις, είναι δύσκολο να δώσεις εντολές».

Ο Νίκος σταματά λίγο προτού δώσει στον αδελφό του τη χαριστική βολή. Επιθυμώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, λέει στην αμερικανική εφημερίδα ότι, παρ' όλα αυτά, ο αδελφός του μπορεί να κάνει αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα...

Και ο Θ. Στάθης επιχειρεί με πιο κομψό τρόπο να αποκαλύψει τις μειωμένες ικανότητες του Γιώργου. «Ο Γιώργος είναι τίμιος και ηθικός άνθρωπος. Αλλά έχασε χρόνο. Ο Ανδρέας θα είχε δει τις εξελίξεις νωρίτερα και θα είχε προχωρήσει γρηγορότερα, λαμβάνοντας πιο σκληρά μέτρα». Ο κ. Στάθης αναφέρεται προφανώς στο πρώτο εξάμηνο της πρωθυπουργίας του Γιώργου, όταν άργησε επιδεικτικά να λάβει μέτρα και οδήγησε τη χώρα στην αφιλόξενη αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου!

Μετά από αυτή την ιστορική δήλωση του Νίκου για τον Γιώργο Παπανδρέου, εμείς από την πλευρά μας επιβεβαιώνουμε πως ο Γιώργος δεν κάνει ούτε για ναύτης στην Έδεσσα!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Άντε, αυτός ανεπαρκής, άτολμος, δειλός κι αναποφάσιστος είναι. Και του φαίνεται, δεν μπορώ να πω ψέμματα. Αυτοί που τον ψηφίσανε, λοιπόν, τι είναι;;;; Αυτοί θα ψηφίσουν και τον επόμενο, οπότε με τις υγείες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είχαν πει και για τον Γεώργιο Γ' της Αγγλίας. "Καλός ο βασιλιάς, αλλά λίγο χάνει". Κάτι έχει αυτό το όνομα, το Γεώργιος Γ'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣΟΧΗ!! Με αυτα και με αυτα υπαρχει κινδυνος να μας γινει τελικα συμπαθης. Και με ψυχαναλυτικους παντα ορους, να μας παλινδρομισει στο πρωκτικο σταδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι λες και δεν το ξεραμε οτι οχι μονο ανικανοι ειναι αλλα και εφιαλτες.
    Αλλα μιας και τιποτα δεν γινεται χωρις την καθοδηγηση των αφεντικων των,νομιζω οτι εχει ελθει η ωρα του σχεδιου που θα πρεπει να φυγουν.
    Εμεις θα τους αφησουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]