Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ιδιωτικές τράπεζες δεν θέλουν να σώσουν την Ελλάδα


«Το πλατιά διαφημισμένο σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας ήδη είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Μερικές πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες υποστηρίζουν ταυτόχρονα ότι οι ιδιωτικές τράπεζες δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση των χρεών της Αθήνας», αναφέρει ρεπορτάζ στη "Φωνή της Ρωσίας".

«Οι εμπορικές τράπεζες, οι οποίες ασχολούνται μ΄αυτό το πρόβλημα, είναι εμπορικές βάσει του Καταστατικού τους. Και ο στόχος τους είναι να βγάζουν κέρδος. Όμως να βγάζουν κέρδος στη βάση υπερβολικών ρίσκων κανείς δεν θα τους επιστρέψει, συμπεριλαμβανομένων και των οργάνων τοπικού ελέγχου και τραπεζικής ρύθμισης. Οι τράπεζες θα περιμένουν 2-3 βδομάδες και, αφού πάρουν εγγυήσεις από την Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης, θα πραγματοποιήσουν αναδιάρθρωση της Ελλάδας. Γιατί; Διότι αυτή η ενέργεια θα αποφέρει επιπρόσθετο κέρδος στης τράπεζες» γράφει ο συντάκης.

«Στις τράπεζες δεν συμφέρει να κρατούν στο ισοζύγιό τους τέτοια κρατικά ομόλογα, γιατί αυτό εγκυμονεί αναθεώρηση της δικής τους αξιολόγησης αξιοπιστίας. Και αυτό θα έχει σαν συνέπεια την αύξηση του κόστους των δανείων και τη μείωση των κερδών. Οι εμπειρογνώμονες αναμένουν ότι στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες θα εξαγγελθεί, επιτέλους, οριστική σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας. Βέβαια, πολλοί αναλυτές υποδεικνύουν την ύπαρξη αντιφατικών δεδομένων για την πορεία των συνομιλιών. Επίσημα καί το Βερολίνο, καί το Παρίσι δήθεν συμφώνησαν με τις τράπεζες για εθελοντική συμμετοχή. Όμως ανεπίσημες πηγές πληροφορούν ότι οι τραπεζίτες εναντιώνονται και παζαρεύουν τους όρους» καταλήγει το άρθρο.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]